جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

گواهی چک جایگزین ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد

23 اسفند 1402
گواهی چک جایگزین ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد

جایگزینی گواهی چک با ضمانت نامه‌های بانکی مأخوذه در خصوص ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید با اعلام ادارات امور مالیاتی ابلاغ شد.

به گزارش بانک اول  گمرک ایران در بخشنامه‌ای موضوع جایگزینی گواهی چک با ضمانت نامه‌های بانکی مأخوذه در خصوص ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید با اعلام ادارات امور مالیاتی را ابلاغ کرد.

طبق این بخشنامه، در مواردی که امور مالیاتی نصب ماشین آلات را اعلام کند بدون دریافت گواهی چک امکان استرداد ضمانت نامه تودیعی بلامانع است.

در این بخشنامه آمده است: پیرو بخشنامه شماره ۱۴۰۲/۸۶۷۹۳۵ مورخ ۱۴۰۲/۰۶/۲۸ به پیوست تصویر نامه شماره ۲۲۰/۲۲۹۲۹/ ص مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ معاون محترم درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در. جایگزینی گواهی چک با ضمانت‌نامه های بانکی مأخوذه بابت مالیات بر ارزش افزوده ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید وارده توسط واحدهای تولیدی صنعتی» موضوع بند (الف) ماده (۳۹) قانون احکامی دائمی برنامه‌های توسعه‌ای کشور، جهت اقدام لازم با رعایت موارد ذیل ارسال می‌گردد:

۱ - ارائه گواهی چک موضوع بند (الف) ماده (۳۹) قانون احکامی دائمی برنامه‌های توسعه‌ای کشور صادره از طرف ادارات امور مالیاتی در خصوص ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید وارده توسط واحدهای تولیدی صنعتی و معدنی، در چارچوب بخشنامه شماره ۱۴۰۲/۸۶۷۹۳۵ مورخ ۱۴۰۲/۰۶/۲۸ کماکان قابل پذیرش خواهد بود.

۲- در مواردی که ضمانت نامه بانکی بابت حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده به صورت تجمیعی تودیع شده باشد، جایگزینی گواهی چک با ضمانت‌نامه های بانکی تجمیعی، منوط به ارائه ضمانت‌نامه بانکی تفکیکی و معتبر بابت حقوق ورودی با همان سر رسید اولیه خواهد بود.

همچنین در صورت اعلام ادارات امور مالیاتی مبنی بر نصب ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید و موافقت با استرداد ضمانت‌نامه های صدرالاشاره، انجام تشریفات استرداد ضمانت‌نامه های تودیعی بدون دریافت گواهی چک با رعایت ضوابط و مقررات مربوطه بلامانع است.

مسؤولیت نظارت بر، این ابلاغیه بر عهده بالاترین مقام گمرک اجرایی خواهد بود.

گواهی چک جایگزین ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها