پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

از قبول چک تاریخ روز تعطیل خودداری کنید

28 اسفند 1402
از قبول چک تاریخ روز تعطیل خودداری کنید

در قوانین جدید، چک دیگر پول نقد است و در چک‌های صیادی تضمین پرداخت آن از طرف بانک تایید می‌شود.

به گزارش  بانک اول  با این حال راه‌هایی برای دور زدن این قوانین همیشه هست و افراد زیادی هستند با وجود تحویل چک صیادی اما باز هم چکشان برگشت می‌خورد.

در این بین افرادی هستند که با دانستن قوانین و همچنین اطلاع از سخت‌گیری‌های مجازات برای چک بلامحل، این افراد برای اینکه موقعیت خود را از دست ندهند و درگیر دادگاه و مجازات نشوند، اقدام به صدور چک با تاریخ خاص می‌کنند.

همانطور که می‌دانید در بین اسناد تجاری، چک بی‌اعتبار مجازات کیفری دارد و سایر اسناد مثل سفته فقط امکان مطالبه حقوقی دارند. چنین افراد شیادی با دانستن دقیق قوانین و مهم‌تر از آن غفلت طرف معامله، چک صادرشده خود را از بند مجازات کیفری خارج و در حد سفته پایین می‌آورند تا، زمانی که طرف معامله چک را برگشت زد، امکان شکایت کیفری را از او سلب کند و فقط امکان مطالبه حقوقی آن برای او باقی بماند.

در این حالت پرونده قضایی تشکیل نمی‌شود و تنها درگیر شوراهای حل اختلاف و واسطه‌هایی برای حل و فصل می‌شود که این خود زمان زیادی را از قربانی تلف می‌کند و ارزش پول او روز به روز از بین می‌رود و در آخر با راضی کردن اون به پرداخت اصل مبلغ، پولی که دیگر بی‌ارزش شده به اون پرداخت می‌کند.

پس مراقب باشید در زمان دریافت چک از طرف معامله، حتما به تاریخ چک دقت کنید که روز تعطیل نباشد تا امکان شکایت کیفری در صورت عدم پرداخت از شما سلب نشود.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
مسلم اسماعیلی
ارسال شده در : ﺳﻪشنبه 29 اسفند 1402

کی گفته پرداخت چک صیاد توسط بانک تضمینی شده،مگر چک بانکی!!! روزانه هزاران چک از این چک های صیادی در سیستم بانکی فقط برگشت می خوره ولی بانک مرکزی اصلا پیگیر نبوده و دنبال را حل نیست.

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها