شنبه, 17 آذر 1403 2024,December

حداقل سرمایه مورد نیاز برای تأسیس بانک چقدر است؟

05 فروردین 1403
حداقل سرمایه مورد نیاز برای تأسیس بانک چقدر است؟

به موجب مصوبه هیأت وزیران حداقل سرمایه مورد نیاز برای تأسیس و فعالیت؛ بانک غیردولتی معادل ٢٠٠ هزار میلیارد ریال، مؤسسه اعتباری غیربانکی معادل ١٥٠ هزار میلیارد ریال و بانک قرض‌الحسنه معادل ٥٠ هزار میلیارد ریال تعیین شد.

به گزارش بانک اول  به نقل از بانک مرکزی، این بانک در بخشنامه ای در تاریخ ۲۸ اسفند ماه سال ۱۴۰۲ موارد زیر را ابلاغ کرد:

ضمن ایفاد تصویر تصویب‌نامه ای به تاریخ ٢٠ اسفند ١٤٠٢  هیات وزیران موضوع تعیین حداقل سرمایه مورد نیاز برای تأسیس و فعالیت بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی، به استحضار می‌رساند در جلسه ١٦ اسفند ١٤٠٢  هیأت وزیران و به استناد مفاد بند (د) ماده (۳۲) قانون پولی و بانکی کشور مصوب سال ۱۳۵۱، حداقل سرمایه مورد نیاز برای تأسیس و فعالیت؛ بانک غیردولتی معادل ٢٠٠ هزار میلیارد ریال، مؤسسه اعتباری غیربانکی معادل ١٥٠ هزار میلیارد ریال و بانک قرض‌الحسنه معادل ٥٠ هزار میلیارد ریال تعیین شد.

بر این اساس، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موجود موظفند ظرف مدت سه سال، در چارچوب برنامه زمان‌بندی مورد تأیید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، نسبت به افزایش سرمایه خود به میزان حداقل تعیین شده اقدام کنند.  

در صورتی که بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موجود، در مهلت تعیین شده نسبت به افزایش سرمایه خود اقدام نکنند، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اقدامات نظارتی مقتضی از جمله سلب حق تقدم از آن دسته از سهامداران غیردولتی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی که در افزایش سرمایه مشارکت ننموده‌اند را در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط، در مورد آن‌ها اعمال خواهد کرد.  

خواهشمند است دستور فرمایند مراتب به قید تسریع و با لحاظ مفاد بخشنامه ای به تاریخ ١٦ مردا ١٣٩٦، به تمامی واحدهای ذی ربط و همچنین سهامداران آن بانک‌/مؤسسه اعتباری غیربانکی ابلاغ شود.

اخبار مرتبط
رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها گفت: بناست تمام بانک‌ها در جهت پیگیری منابع منجمد در برخی از بانک‌ها ملزم شده در جهت آزادسازیی این منابع و خروج و واگذاری بنگاه‌ها، اقدام کنند تا شاهد تامین مالی مناسب‌تری از سوی نظام بانکی کشور باشیم
بانک ملی ایران با نزدیک به یک قرن تجربه و سابقه درخشان، به عنوان یکی از بزرگترین و معتبرترین بانک‌های کشور، همواره پیشگام در ارائه خدمات بانکی نوین بوده و متناسب با نیاز‌های مشتریان، نقش بسزایی در توسعه اقتصادی و اجتماعی ایران ایفا کرده است. این بانک همچون ستونی استوار در نظام مالی کشور، به ارائه خدمات نوین و بین‌المللی پرداخته و همواره نقش بی‌بدیلی در پیشرفت و توسعه پایدار اقتصادی ایران داشته است.
متاسفانه ورشکستگی بانک ها معمولا از ورشکستگی هر بنگاه اقتصادی دیگر آسیب بیشتری به اقتصاد می زند، چرا که دیگر بنگاه های اقتصادی معمولا خود وابسته به بانک ها هستند. ورشکستگی یک بانک به دلیل ارتباط بانک های مختلف با یکدیگر و به دلیل تاثیر آن بر روی رفتار بازار در ارتباط با اعتماد به بانک های دیگر، می تواند یک سقوط اقتصادی را منجر شود.
حسن کاظمی عضو هیات عامل و معاون منابع انسانی هم در این نشست اظهار کرد: همکاران اداره کل آموزش بانک با انتقال اولیه موسسه نور، بحث آموزش را آغاز کرده و آموزش هایی نیز در زمینه های آشنایی با محصولات و خدمات بانکی، اخلاق حرفه ای، حقوق بانکی، آشنایی با امور صندوق، تحویلداری تحت وب و... برگزار شده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها