به گزارش بانک اول بسیاری از ما میانه ی خوبی با مراجعه به دندانپزشک نداریم که البته تنها دلیل آن ترس از دندانپزشکی نیست، بلکه گاهی هزینه های بالای دندانپزشکی است که ما را به مراجعه به دندانپزشک بی میل می کند.
۱- شنا در استخر می تواند به دندان ها آسیب بزند
در مفید بودن شنا برای سلامتی شکی نیست. اما مشکل این است که مواد شیمیایی ای که از آن ها برای ضدعفونی آب در استخرهای شنا استفاده می شود، تأثیر مخربی بر دندان ها دارند. تحقیقی پژوهشگران آمریکایی بر روی سلامت دندانی شناگران حرفه ای نشان داد، ۴۰ درصد از آن ها به آسیب دیدگی مینای دندان دچار بودند.
بنابراین چه باید کرد؟ هنگام شنا در استخر سعی کنید اجازه ی ورود آب به داخل دهان تان را ندهید.
۲- قبل از مسواک زدن از نخ دندان استفاده کنید
استفاده ی مرتب از نخ دندان به از میان رفتن پلاک های دندانی کمک می کند و درنتیجه می تواند بوی بد دهان و برخی بیماری های دندانی را کاهش دهد. کارشناسان توصیه می کنند پیش از مسواک زدن از نخ دندان استفاده کنید. این کار به رسیدن تارهای مسواک به بخش هایی از دندان ها که به دلیل گیر کردن مواد غذایی، مسدود شده اند، کمک می کند.
۳- برای سفید کردن دندان ها از جوش شیرین و نمک استفاده کنید
برای پاک کردن جرم دندان می توانید از این شیوه ی ساده اما مؤثر استفاده کنید. جوش شیرین ماده ای قوی است که از خاصیت ضد باکتریایی برخوردار است و به سفید شدن دندان ها هم کمک می کند.
یک قاشق عذاخوری جوش شیرین را با یک سر انگشت نمک ترکیب کنید. مقداری از این ترکیب را روی مسواک قرار دهید و با آن دندان هایتان را مسواک بزنید. می توانید آن را با خمیردندان خود هم ترکیب کنید. دندان های خود را بیش از یک بار در هفته با جوش شیرین مسواک نزنید، چرا که این کار می تواند منجر به آسیب دیدگی مینای دندان شود.
۴- بیست دقیقه آدامس بجوید
بهتر است همیشه بعد از غذا، مقداری آدامس بجوید، اما آدامس تان باید بدون قند باشد. آدامس را به مدت حداکثر ۲۰ دقیقه بجوید تا جریان بزاق دهان بیشتر شود و اسیدی که بعد ازخوردن غذا در دهان تولید می شود، خنثی شود.
۵- بعد از غذا، آب با فلوراید بخورید
بزاق دهان نقش مهمی در حفظ سلامت دندان ها دارد. قهوه و مواد غذایی باعث کاهش تولید بزاق می شوند. بعد از غذا فقط آب بنوشید. چه بهتر که آب حاوی فلوراید باشد. چرا که جلوی پوسیدگی دندانی را می گیرد و باعث تقویت دندان ها می شود.
۶- مسواک زدن در حمام یا حین استفاده از دستشویی ایده ی خوبی نیست
بهتر است هنگام رسیدگی به دندان هایتان حواس خود را به چیز دیگری پرت نکنید. مسواک زدن کاری است که باید با دقت زیادی انجام شود. و برای اینکه بتوانید به فرزند خود یاد دهید که در زمان مشخصی دندان های خود را مسواک بزند، پزشکان توصیه می کنند آهنگ مورد علاقه اش را برایش پخش کنید. این کار حواس فرزندتان را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه به خود معطوف می کند (همان مدت زمانی که برای از میان بردن پلاک های دندانی و خلاص شدن از باکتری ها نیاز است).
۷- دندان ها را هر روز و با یک شیوه ی ثابت نخ دندان بکشید
دندان هایتان را با یک الگوی ثابت نخ دندان بکشید. از دندان های بالایی شروع کنید و از چپ به راست بروید. بعد از تمام شدن دندان های بالایی، همین کار را با دندان های پایینی انجام دهید و از چپ به راست بروید
۸- با هر دو طرف دهان تان غذا بخورید
عمل جویدن از خاصیت خودپاک کنندگی برخوردار است. بنابراین اگر از فقط یک طرف دهان تان برای جویدن استفاده کنید، دندان های طرف دیگر دهان که معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند، دچار پوسیدگی می شوند.
جدا از آن، جویدن غذا با یک طرف دهان باعث سفت و قوی شدن ماهیچه های آن سمت می شود و درنتیجه، ماهیچه های دو طرف صورت نامتقارن می شوند. در نهایت، این امر می تواند منجر به درد و حتی بروز مشکلات شنوایی شود.
هنگام غذا خوردن سعی کنید از هر دو طرف دهان تان استفاده کنید. مصرف مواد غذایی جامد، مانند میوه و سبزیجات را فراموش نکنید، چرا که باعث محکم تر شدن دندان ها می شوند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید