ﺳﻪشنبه, 13 آذر 1403 2024,December

چک دیجیتال ۱۲ بانک نقدپذیر شد

15 اردیبهشت 1403
چک دیجیتال ۱۲ بانک نقدپذیر شد

چک‌های دیجیتال در بانک صادرکننده قابل پذیرش است و با پیاده‌سازی کامل فرآیندها، امسال در سایر بانک‌ها نیز این چک‌ها نقدپذیر خواهد شد.

به گزارش بانک اول ، مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: از ابتدای رونمایی چک الکترونیکی تاکنون حدود ۲۵۰ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده است.

آمنه نادعلی‌زاده، در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران گفت: از ابتدای رونمایی چک الکترونیکی یعنی آبان سال ۱۴۰۱ تاکنون حدود ۲۵۰ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده و حدود ۲۰۰ هزار فقره از این چک‌ها هم نقد شده است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: درحال‌حاضر ۱۲ بانک از جمله بانک صادرات، تجارت، پارسیان، رفاه، کشاورزی، پاسارگاد، رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون و ملی خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند.

اکنون ۱۲ بانک مجهز به سیستم صدور چک الکترونیکی هستند و به‌تدریج همه بانک‌ها به این سیستم مجهز می‌شوند.

همچنین تمام بانک‌ها درحال‌حاضر مجهز به سیستم پذیرش چک الکترونیک هستند.

بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته چک کاغذی تا سه سال آینده در شبکه بانکی حذف و چک الکترونیکی جایگزین می‌شود.

فرآیند صدور و نقد شدن چک دیجیتال براساس همان قوانین و شرایط چک‌های کاغذی پیش می‌رود، اما مراحل اضافی و زمان‌بر در نسخه الکترونیکی حذف شده است.

به‌عنوان مثال اگر متقاضی خرید قسطی تلویزیون هستید و باید برای ضمانت چک صادر کنید، لازم است که وارد سامانه بانکی مخصوص چک الکترونیکی شوید.

پس از ثبت درخواست چک به‌عنوان صادرکننده، اطلاعات شما در اختیار بانک قرار می‌گیرد.

شخص دریافت‌کننده موظف است که تمامی اطلاعات واردشده توسط صادرکننده را بخواند و در صورت صحیح بودن مبلغ و مشخصات، آن را تأیید کند.

در واقع ثبت تأیید اطلاعات، اولین مرحله برای فرآیند نقد شدن چک است و پس از آن مبلغ مورد نظر به‌عنوان سپرده بانکی در سیستم ثبت می‌شود.

هر زمان که دریافت‌کننده برای نقد شدن چک از طریق سامانه بانکی اقدام کند، حساب این شخص در بانک به میزان مبلغ چک شارژ خواهد شد.

این مبلغ فقط در زمان تاریخ مقرر قابل برداشت است.

اخبار مرتبط
نوشتن تاریخ چک به حروف و حتی عدد برای اکثر ما کار سختی است. به ویژه زمانی که بحث نوشتن تاریخ سررسید چک می‌شود. چون همه ما می‌دانیم با یک اشتباه کوچک در نوشتن اقلام چک به ویژه تاریخ آن، در هنگام وصول چک با چالش مواجه می‌شویم.
وصول چک به معنای دریافت وجهی است که توسط صادرکننده چک تضمین شده است. به عبارت دیگر، زمانی که شخصی چکی را به شما می‌دهد، در واقع قول می‌دهد که مبلغ نوشته شده روی چک را به شما پرداخت کند.
چک سفید امضا: این نوع چک، بدون مشخص‌کردن مبلغ یا تاریخ، بسیار خطرناک است و ممکن است منجر به سوءاستفاده شود. چک بدون موجودی: از طریق سامانه صیاد یا بانک مرکزی، اعتبار حساب صادرکننده چک را بررسی کنید. چک‌های دست‌نویس یا غیررسمی: چک‌هایی که بدون رعایت قالب قانونی صادر شده‌اند، ممکن است در دادگاه قابل استناد نباشند.
دادن چک به دیگران مستلزم دقت و شناخت کافی از فرد مقابل است، زیرا مسئولیت قانونی و مالی سنگینی به همراه دارد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها