جمعه, 15 تیر 1403 2024,July

مزایا و معایب سقف اعتباری چک

25 اردیبهشت 1403
 مزایا و معایب سقف اعتباری چک
براساس اعلام بانک مرکزی، الگوی تعیین سقف اعتباری برای متقاضیان دسته چک، نیمه اول امسال، نهایی و اجرا می‌شود.

به گزارش بانک اول براساس اعلام بانک مرکزی، الگوی تعیین سقف اعتباری برای متقاضیان دسته چک، نیمه اول امسال، نهایی و اجرا می‌شود. در اجرای این طرح، با توجه به سوابق مالی متقاضیان دسته چک، سقف اعتباری تعیین شده و آنها دیگر نمی‌توانند، بیش از حد مجاز تعیین شده چک صادر کنند و این اقدام می‌تواند مانع سوءاستفاده از افراد کم بضاعت مالی شود. در چند سال گذشته قانون چک تغییرات زیادی داشته که بسیاری از آن ها مثب ارزیابی می شود. تعیین سقف اعتباری چک نیز مزایای زیادی خواهد داشت.

با تعیین سقف اعتباری متناسب با توان مالی افراد، احتمال صدور چک‌های بدون پشتوانه و برگشتی کاهش می‌یابد. همچنین این امر به نوبه خود، باعث کاهش کلاهبرداری و سوء استفاده از چک می‌گردد و امنیت و اعتماد را در معاملات افزایش می‌دهد. از سوی دیگر، کاهش چک‌های برگشتی، به نفع نظام بانکی نیز خواهد بود. زیرا چک‌های برگشتی، مشکلات زیادی برای بانک‌ها، از جمله هزینه‌های پیگیری و وصول مطالبات ایجاد می‌کنند. همچنین، تعیین سقف اعتباری، افراد را به مدیریت صحیح finances خود و عدم صدور چک‌های بدون پشتوانه تشویق می‌کند.

این امر به ارتقای فرهنگ پرداخت در جامعه و بهبود انضباط مالی افراد کمک می‌کند. اما این کار معایبی را نیز به همراه خواهد داشت که باید به آن ها توجه کرد. برخی از افراد ممکن است برای انجام فعالیت‌های تجاری خود به نقدینگی بیشتری از سقف اعتباری تعیین شده نیاز داشته باشند.

این امر می‌تواند مانع از فعالیت‌های تجاری آنها شده و به کسب و کارشان آسیب برساند. همچنین فرآیند تعیین سقف اعتباری و صدور دسته چک ممکن است با بروکراسی اداری و اطاله وقت همراه باشد. این امر می‌تواند برای متقاضیان دسته چک، به خصوص صاحبان کسب و کار، مشکلاتی ایجاد کند. از سوی دیگر، در برخی موارد، ممکن است افراد برای انجام امور ضروری و فوری به نقدینگی بیشتری از سقف اعتباری تعیین شده نیاز داشته باشند. این امر می‌تواند برای این افراد مشکلاتی ایجاد کند.

اما در نهایت باید گفت، در مجموع، به نظر می‌رسد که مزایای تعیین سقف اعتباری برای دسته چک، بیشتر از معایب آن باشد. با این حال، برای اجرای موفق این طرح، لازم است که جوانب مختلف آن به دقت بررسی شده و تمهیدات لازم برای رفع معایب آن اندیشیده شود. لازم به ذکر است که این طرح در حال حاضر در ایران در حال اجرا است و هنوز نتایج بلندمدت آن مشخص نشده است.

اخبار مرتبط
هزینه صدور دسته چک در بانک‌ها مبلغ ۶۰ هزار ریال بعلاوه مبلغ پرداختی به چاپ‌خانه دولتی و هزینه تمبر مالیاتی است.
از وقتی که بانک مرکزی سامانه یکپارچه‌ای به نام صیاد را راه‌اندازی کرد تا برای مشکل چک‌های برگشتی راه‌حلی پیدا کند، صاحبان دسته چک هم باید مورد اعتبارسنجی قرار می‌گرفتند و هم وضعیت چک‌های سابقشان استعلام می‌شد. این بررسی‌ها هم نیازمند ثبت چک صیادی در سامانه صیاد بود. اما نحوه ثبت چک در سامانه صیاد و استعلام و انتقال آن به چه صورت است؟
چک دیجیتال تقریبا مشابه چک‌های کاغذی می‌باشد و تمام مقررات آن را دارد. البته چک الکترونیک، فیزیکی نبوده (کاغذی نیست و کاملا دیجیتالی می‌باشد). این چک به وسیله امضای دیجیتال معتبر می‌شود.
چک دیجیتال کاملا بر بستر اینترنت و موبایل بوده و تمام مراحل اعم از صدور، دریافت، تایید اطلاعات و انتقال چک به شخص دیگر به صورت آنلاین و سیستمی و از طریق ابزاری همانند تلفن همراه اجرا می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر از این خدمت جدید بانک رفاه کارگران به شعب این بانک در سراسر کشور مراجعه و یا با مرکز ارتباط با مشتریان بانک (فراد) با شماره ۸۵۲۵ – ۰۲۱ تماس حاصل کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها