جمعه, 27 مهر 1403 2024,October

۵ راه برای جوان نگه داشتن مغز که تاکنون نشنیده اید!

31 اردیبهشت 1403
۵ راه برای جوان نگه داشتن مغز که تاکنون نشنیده اید!

مغز انسان با افزایش سن تغییر می‌کند و طبعا عملکرد ذهنی نیز به همراه آن تغییر می‌کند. زوال ذهنی و شناختی امری رایج است و یکی از ترسناک‌ترین عواقب پیری است اما این زوال ذهنی و نقص شناختی در مغز اجتناب‌ناپذیر نیست و راه‌هایی برای پیشگیری نسبی از آن وجود دارد. در اینجا به ۴ مورد از آنها اشاره شده است.

به گزارش بانک اول فشار خون بالا در میانسالی خطر زوال شناختی را در سنین بالا افزایش می‌دهد.

به طور کلی سبک زندگی درست که شامل ورزش کردن، تغذیه مناسب و مدیریت استرس می‌شود به کنترل فشار خون کمک بسیاری می‌کند.

پژوهش‌ها نشان داده است که پیوندهای اجتماعی قوی با خطر کمتر زوال عقل و همچنین کاهش فشار خون و امید به زندگی طولانی‌تر همراه است.

۱- تحریک ذهنی دریافت کنید

از طریق تحقیقات روی موش‌ها و بعد از آن انسان‌ها، دانشمندان دریافته‌اند که فعالیت‌های مغزی باعث تحریک اتصالات جدید بین سلول‌های عصبی می‌شوند و حتی ممکن است به مغز کمک کنند سلول‌های جدید تولید کند. از این پدیده با عنوان انعطاف‌پذیری عصبی نیز یاد می‌شود. این انعطاف‌پذیری عصبی ذخیره‌ای عملکردی ایجاد می‌کند که از مغز در برابر از دست دادن سلول‌ها در آینده محافظت می‌کند. مطالعه کردن، یادگیری یک مهارت جدید، پازل کلمات، مسائل ریاضی، طراحی، نقاشی و صنایع دستی همگی مصادیق تحریک ذهنی هستند.

۲- فشار خون خود را کنترل کنید

فشار خون بالا در میانسالی خطر زوال شناختی را در سنین بالا افزایش می‌دهد. به طور کلی سبک زندگی درست که شامل ورزش کردن، تغذیه مناسب و مدیریت استرس می‌شود به کنترل فشار خون کمک بسیاری می‌کند.

۳- به هیجان‌های خود توجه کنید

افرادی که مضطرب، افسرده، کم خواب یا دچار فرسودگی روانی هستند، در تست‌های عملکرد شناختی نمره ضعیف‌تری کسب می‌کنند. نمرات ضعیف لزوما افزایش خطر زوال شناختی در سنین بالا را پیش‌بینی نمی‌کند، اما سلامت روان و خواب آرام مطمئنا اهداف مهمی برای جوان ماندن مغز به حساب می‌آیند.

۴- ارتباطات اجتماعی خود را تقویت کنید

پژوهش‌ها نشان داده است که پیوندهای اجتماعی قوی با خطر کمتر زوال عقل (شناخت) و همچنین کاهش فشار خون و امید به زندگی طولانی‌تر همراه است.

۵- از سر خود محافظت کنید

صدمات متوسط تا شدید سر، حتی بدون ضربه‌های مغزی شدید در آن لحظه، خطر ابتلا به اختلال شناختی در سنین بالا را افزایش می‌دهد.

در مجموع در نظر داشته باشید که بسیار از اوقات زوال شناختی می‌تواند حاصل عوامل ژنتیکی باشد که ما در آنها نقش چندانی نداریم اما با در نظر گرفتن عوامل مهم که در بالا به برخی از آنها اشاره شد می‌تواند تاثیر عوامل ژنتیکی را تا حد نسبتا زیادی کنترل کرد.

اخبار مرتبط
فصل سرما کم‌کم از راه می‌رسد و بیماری‌های خاص خودش را هم با خود می‌آورد؛ مانند سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی و... . جدا از داروهایی که برای رفع این بیماری‌ها مصرف می‌کنیم، آیا می‌دانید که طب ایرانی برای این منظور چه تجویزهایی دارد؟
خیلی از افراد وقتی متوجه تغییراتی در خود می‌شوند و حس می‌کنند دچار یک اختلال روانی شده‌اند، اجازه می‌دهند زمان بگذرد تا شاید حال روحی‌شان با گذر زمان بهتر شود. اما شریفی به عنوان روانشناس می‌گوید: اگر مشکل روانی حادشده را تحمل کنید، ممکن است پیشروی کند و بخش‌های بیشتری از روان و زندگی‌تان را تحت تاثیر قرار دهد. اختلالات روانی هم مثل بیماری‌های جسمی است. نمی‌شود بگویید زمان بگذرد، خوب می‌شوم.
آنفلوآنزا یک عفونت تنفسی جدی‌تر و گاهی کشنده است که توسط ویروس آنفلوآنزا ایجاد می‌شود. سرماخوردگی توسط ویروس‌های مختلفی مانند «راینوویروس» ها، «آدنوویروس»‌ها و «کروناویروس»‌های معمول سرماخوردگی ایجاد می‌شود و به ندرت تهدیدکننده است.
کمردرد علت اصلی ناتوانی در جهان است و بیش از ۶۰۰ میلیون نفر با این عارضه زندگی می‌کنند، اما پژوهشگران می‌گویند با توجه کردن به سه عامل خطرساز می‌توان بار بیماری کمردرد را در سطح جوامع تا حدود ۴۰ درصد کاهش داد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها