پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

اگر دست چک‌مان را گم کردیم چه کنیم ؟

06 خرداد 1403
اگر دست چک‌مان را گم کردیم چه کنیم ؟

یکی از مهم‌ترین نگرانی دارندگان دسته چک این است که آن را گم کنند و احتمالا به دست کسانی بیافتد که از آن سوء‌استفاده کنند، پس سوال اینجاست که اگر دست چک‌مان را گم کردیم، چه کاری باید انجام دهیم؟

به گزارش بانک اول  راه نخست این است که قانون را بخوانیم، قانون چک می‌گوید: صادرکننده چک یا ذی‌نفع یا قائم مقام قانونی آنها در صورت مفقود شدن، سرقت یا جعل برگ چک خود و یا خیانت در امانت، باید ابتدا به سراغ نزدیک‌ترین شعبه بانک خود بروند و به صورت کتبی درخواست بدهند تا بانک از پرداخت وجه چک خودداری کند.

با این حساب اشتباه است اگر فرض کنید که در صورت گم شدن یا سوء استفاده از برگ چک، راه این است که موجودی خود را صفر کنید چرا که حتی اگر موجودی حساب‌تان را خالی هم کنید، طبق قانون متعهد به پاس کردن آن خواهید بود. حال اگر به بانک خود اعلام کنید که وجه چک را پرداخت نکند، بانک پس از احراز هویت دستوردهنده از پرداخت وجه خودداری می‌کند و و گواهی مبنی بر عدم پرداخت با ذکر علت را صادر و به دارنده چک تحویل می‌دهد.

اما مرحله بعدی این است که وقتی به بانک اعلام کردند، باید نزد مراجع قضایی شکایت کنید و ظرف یک هفته گواهی تقدیم شکایت خود را به بانک ببرید و اگر این کار را هم نکنید، باز باید پس از یک هفته چک را پاس کند و وجه آن را به دارنده برگ چک تحویل دهد.

حال آنکه اگر دادگاه مفقود شدن چک را تایید کند، حکم به ابطال برگ چک خواهد داد. این را هم بدانید که زمانی که یک برگه چک، تکمیل شده و از دسته چک جدا می شود، آن چک، در حکم پول است و دارنده چک، در صورت ارایه آن به بانک، می‌تواند، وجه چک را وصول کند. بنابراین، احتیاط در حفظ و نگهداری چک، بسیار مهم است. با همه این ها، ممکن است، یک برگه چک، گم یا مفقود شود و یا به واسطه سرقت، جعل، یا از طریق کلاهبرداری، به دست دیگری بیفتد.

البته قانون جدید چک راه بهترین را هم معرفی می‌کند و اینکه شما می‌توانید به جای داشتن دسته چک فیزیکی و به شکل فعلی، از بانک خود درخواست دسته چک الکترونیکی بدهید و از گرفتاری مفقود شدن، سوء استفاده یا یا جعل آن برای همیشه نجات پیدا کنید. در حال حاضر همه بانک‌ها وظیفه دارند در صورت درخواست مشتری، دسته چک الکترونیکی یا دیجیتال در اختیار شخص متقاضی قرار دهند.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها