شنبه, 7 مهر 1403 2024,September

فرق ریال دیجیتال با رمز ارز چیست؟/بانک مرکزی پاسخ داد

03 تیر 1403
فرق ریال دیجیتال با رمز ارز چیست؟/بانک مرکزی پاسخ داد

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در تشریح تفاوت ریال دیجیتال با رمز ارز گفت: ریال دیجیتال مدیریت متمرکزی است که از سمت بانک مرکزی اعمال می شود و سیاست های پولی بر آن حاکم است.

به گزارش بانک اول مهران محرمیان معاون فناوری های نوین بانک مرکزی درباره تفاوت رمز ارز ملی با ریال دیجیتال، اظهار داشت: ریال دیجیتال به لحاظ فناوری مبتنی بر همان فناوری DLT است ولی به لحاظ کارکرد کاملا با رمز ارزها متفاوت است، ریال دیجیتال ماینینگ ندارد، ریال دیجیتال مدیریت متمرکزی است که از سمت بانک مرکزی اعمال می شود و سیاست های پولی بر آن حاکم است.

او با تأکید براینکه ریال دیجیتال تفاوت های زیادی با رمز ارز دارد، گفت: به هر حال فناوری استفاده شده در ریال دیجیتال همان فناوری است که در رمزارزها استفاده می شود.

محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی نیز در مراسم رونمایی از ریال دیجیتال توضیحاتی درباره اهمیت ریال واحد پول ملی کشورمان اعلام و تصریح کرد: ریال پول ماست و واحد پولی ماست و در تمام مبادلات از آن استفاده می کنیم و به هیچ وجه ریال دیجیتال جایگزین واحد پولی ما نمی شود.

به گزارش تسنیم، در یک تعریف ساده و کلی، ریال دیجیتال مشابه با اسکناس، تعهد بانک مرکزی به شکل الکترونیکی است که می‌تواند جهت انجام پرداخت های عمومی مورد استفاده قرارگیرد. ریال دیجیتال برخلاف سایر انواع پول الکترونیک رایج در کشور که از طریق حساب های بانکی و ابزارهای پرداخت متداول همچون کارت بانکی مورد استفاده قرار می گیرد، نیاز به تسویه بین بانکی برای انتقال وجوه بین خریدار و فروشنده نداشته و به محض انجام عملیات خرید وجوه دریافتی آن در اختیار فروشنده قرارگرفته و قابل بهره برداری می باشد.

همچنین به دلیل استفاده از ابزارهای نوین در انجام عملیات پرداخت، پرداخت با این روش در عین افزایش امنیت پرداخت، بسیار ساده تر از شیوه های رایج پرداخت کارتی صورت می پذیرد.

گفتنی است، با اقدامات بانک مرکزی و توسعه فاز آزمایشی خدمت جدید و عملیاتی شده " ریال دیجیتال " در جزیره کیش، مشتریان شبکه بانکی از تیرماه 1403 می توانند بدون استفاده از پول های کاغذی یا کارت‎های بانکی به سادگی از طریق کیف پول ریال دیجیتال و تنها با اسکن بارکد تولید شده توسط نرم افزارهای ارائه شده، با شیوه های نوین خریدهای خود را انجام داده و یا نسبت به انتقال وجه به کیف پول سایر مشتریان اقدام کنند. 

بعد از طی مراحل مطالعاتی اولیه، طراحی پروژه ریال دیجیتال از سال 1400 و پس از اخذ مجوزهای لازم از شورای پول و اعتبار در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت و متعاقباً اجرای فاز پیش‌آزمایشی از ابتدای سال 1401 آغاز گردید که پس از بررسی دستاوردهای فاز پیش آزمایشی، فاز آزمایشی محدود این پروژه از خرداد ماه 1402 آغاز شد. با توجه به برنامه ریزی های انجام شده، با مشارکت فعال شبکه بانکی، و همکاری‌های لازم در شبکه پرداخت کشور، از تیرماه سال 1403 با مشارکت دو بانک ملت و تجارت پروژه یادشده وارد مرحله گسترده فاز آزمایشی با امکان بهره‌برداری عمومی خواهد شد. 

در این مرحله که مقرر است بصورت مشخص از محدوده جغرافیایی جزیره کیش آغاز گردد، مشتریان شبکه بانکی و گردشگران این امکان را خواهند داشت تا با استفاده از این ابزار پرداخت جدید، نسبت به پرداخت هزینه‌های خرید کالا و خدمات اقدام کنند./تسنیم

اخبار مرتبط
روند قیمتی همستر کامبت به عوامل متفاوتی از جمله وضعیت کلی بازار و موفقیت و یا عدم‌ موفقیت فعالیت‌های تیم این بازی بستگی خواهد داشت. با توجه به حمایت بالای کاربران از این بازی و توسعه‌های آتی همستر، این انتظار وجود دارد که توکن این بازی، روند صعودی پیش بگیرد. برخی کارشناسان باور دارند که با افزایش محبوبیت کامیونیتی‌های رمز ارزی و بازی‌ها در این حوزه، این توکن با رشد قیمتی مواجه خواهد شد.
باید گفت که در بازار ارزهای دیجیتال و بالاخص در شرایط کنونی، هیچکس نمی‌تواند با قطعیت به شما توصیه کند که همستر کامبت‌های خود را هولد کنید یا به فروش برسانید. این شما هستید که باید بر اساس وضعیت بازار، چشم‌اندازی که برای آینده این پروژه متصور هستید، تصمیم بگیرید. زیرا این دارایی‌های شما است که قرار است درباره آن تصمیم‌گیری شود و تنها ذی‌نفع حقیقی آن شما هستید.
۳ سناریوی قابل پیش بینی طبق روال پروژه های کریپتویی نسبتا موفق: ۱. خوش بینانه: ارزش بازار مثبت ۲ میلیارد دلار، قیمت توکن را به بالای ۰.۰۲$ خواهد رساند. ۲. قابل انتظار: ارزش بازار ۱ میلیارد دلاری که قیمت توکن را در محدوده‌ی ۰.۰۱$ نشانه می رود. ۳.بد بینانه: ارزش بازار ۵۰۰ میلیون دلاری که قیمت توکن را در محدوده‌ی ۰.۰۰۵$ حفظ خواهد کرد.
اگر کسی قصد تغییر یا دخالت در اطلاعات آن را نیز داشته باشد، بقیه اعضا هم متوجه خواهند شد؛ درنتیجه تغییر در آن غیرممکن است. از اجزای کیف پول دیجیتال می‌توان به کلید عمومی و خصوصی اشاره کرد. کلید عمومی به‌ عنوان آدرس کیف پول شناخته شده و یک شناسه منحصرب به فرد است که دیگران را قادر می‌کند ارز دیجیتال را به کیف پول خود ارسال کنند. کلید خصوصی نیز یک کد مخفی بوده که به مالک امکان دسترسی به دارایی‌های دیجیتال خود را می‌دهد تا برای امضای تراکنش‌ها از آن استفاده کند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها