پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

حذف چک کاغذی در دولت چهاردهم

10 تیر 1403
حذف چک کاغذی در دولت چهاردهم

مردم ایران در دولت چهاردهم با چک کاغذی خداحافظی می‌کنند و به جای آن در مبادلات تجاری‌شان، چک دیجیتال می‌کشند. معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی می‌گوید: این کار تا 3سال آینده صورت می‌گیرد و چک کاغذی حذف و با چک الکترونیکی جایگزین می‌شود.


به گزارش  بانک اول ، با اجرایی شدن قانون چک مصوب سال 1397بانک مرکزی مکلف شده بود تا زمینه صدور و کارسازی چک به‌صورت آنلاین را فراهم آورد و در طول این مدت، انتقال تصویر چک بین بانک‌ها متوقف و این کار به‌صورت دیجیتال صورت گرفت و در گام بعدی بانک‌ها موظف شدند تا با دسته چک‌های قدیمی خداحافظی و به چک‌های صیادی سلام کنند؛ اقدامی که باعث کاهش محسوس تعداد چک‌های برگشتی شده و اعتماد بازار به چک احیاء شد. مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی می‌گوید: تاکنون ۳۰۰ هزار چک الکترونیکی در شبکه بانکی نقد شده و گرچه این رقم، یک درصد از کل چک‌ها هم نیست، اما زیرساخت فراهم است و سهم چک‌های الکترونیکی به‌تدریج در شبکه بانکی افزایش می‌یابد.چک دیجیتال، موجودیتی مشابه چک کاغذی دارد و تمام مقررات چک کاغذی در مورد آن صدق می‌کند و تنها در چک دیجیتال، کاغذ از موجودیت چک حذف و با استفاده از امضای دیجیتال چک معتبر می‌شود. به همین‌خاطر سامانه چکاد با هدف ایجاد بستر امن بین بانکی جهت ارائه چک دیجیتال و برطرف کردن مشکلات چک فیزیکی ایجاد شده است.


براساس اعلام بانک مرکزی، با فراگیر شدن چک الکترونیکی و حذف دسته‌چک‌های کاغذی علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه بانک‌ها و کاغذ، راه صدور چک‌های جعلی، سرقتی و مفقودی بسته می‌شود و مشتریان بانک‌ها نیازی به مراجعه به شعب نخواهند داشت و در هر زمان و هر مکان می‌توانند به‌صورت آنلاین چک صادر کنند و آن را نزد بانک خود بسپارند تا نقد شود. برای بهره‌مندی از مزایای چک الکترونیک، کافی است متقاضی تنها یک‌بار به شعبه بانک مراجعه کند و درخواست خود را مبنی بر امکان استفاده از این چک ارائه ‌دهد و بعد از آن دیگر هیچ نیازی به مراجعه به شعبه نیست و همه مراحل بعدی به‌صورت آنلاین و در اینترنت‌بانک انجام می‌شود.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها