پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

قانون کاربردی و مهم درباره چک

19 تیر 1403
قانون کاربردی و مهم درباره چک

شاید شما تاکنون با این موضوع روبرو شده باشید که هنگام ارائه چک به بانک متصدی امور بانکی اعلام می کند “موجودی کافی نیست و نمی توان وجه چک را پرداخت کرد.”

به گزارش بانک اول  در این موقع اولین چیزی که به ذهنتان می رسد این است که به چه اندازه موجودی صاحب حساب برای پرداخت وجه چک کافی نیست، به عبارت دیگر چه میزان کم دارد؟

خوب است بدانید در قوانین موجود بر چک، دارنده چک می تواند از کارمند بانک بخواهد به اندازه همان میزان که در حساب موجود است دریافت وجه کند و به اندازه باقیمانده درخواست برگشت چک کند.

به طور مثال شما چکی به مبلغ ۱۰ میلیون تومان از شخصی گرفته اید و در سررسید و پس از مراجعه به بانک، صاحب حساب تنها ۱ میلیون تومان در حساب داشته باشد.

در صورتی که دارنده چک بخواهد می تواند همان یک میلیون تومان را از بانک بگیرد و بابت ۹ میلیون باقیمانده از کارمند بانک بخواهد گواهینامه عدم پرداخت صادر کند.

این قانون هم اکنون در نظام بانکی موجود است اما بسیاری از دارندگان چک اطلاعی از آن ندارند

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها