پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

شرایط بستن حساب جاری با دسته چک

20 تیر 1403
شرایط بستن حساب جاری با دسته چک

همانطور که افتتاح حساب جاری با دسته چک اشخاص حقیقی و حقوقی (شرکت‌ها) تابع شرایط و ضوابط بانک مرکزی است، بستن حساب جاری نیز دارای ضوابط و شرایط خاص خود است.

به گزارش بانک اول به دلیل تفاوت این نوع حساب با سایر حساب‌ها مانند کوتاه مدت، قرض الحسنه و … از منظر اهمیت در کسب‌و‌کار و وجود قوانین متعدد، تصمیم به بررسی این مهم گرفتیم. در  این مطلب می‌خوانیم که چگونه و با چه شرایطی بایستی اقدام به بستن حساب جاری خود در بانک کنیم.

دلایل بستن حساب جاری در بانک

  • ماده ۲۱ قانون صدور چک
  • دستور مراجع قضائی
  • فوت صاحب حساب
  • تقاضای صاحب حساب جاری

تفسیر ماده ۲۱ قانون صدور چک

مطابق این قانون، چنانچه شما بیشتر از یکبار چک بی‌محل (بدون موجودی) صادر کرده باشید و نتیجه پیگیری ذینفع چک (دریافت کننده وجه چک) دریافت حکم کیفری علیه شما باشد، بانک مجاز به بستن حساب جاری شما است. لازم است بدانید که تا ۳ سال حق افتتاح حساب جاری را نخواهید داشت.

منظور از حکم کیفری چیست؟

شکایت می‌تواند جنبه حقوقی یا کیفری داشته باشد. شکایتی که دارای جنبه کیفری باشد و منجر به مجازات شود (مثلا زندان و …) را حکم کیفری می‌ گوییم.

دستور مراجع قضائی و فوت صاحب حساب

در صورت دستور مراجع قضائی با ارائه حکم به بانک، بانک‌ها مطابق آن حساب جاری شما را خواهند بست. در صورت فوت صاحب حساب نیز با استعلام از سامانه ثبت احوال حساب جاری  بسته خواهد شد.

تفسیر غلط برخی بانک‌ها از بخشنامه بانک مرکزی

بستن حساب جاری به علت بار حقوقی چک‌های صادر شده با اهمیت تلقی و بسیاری از بانک‌ها در راستای کاهش مسئولیت خود جوانب احتیاط را رعایت می‌کنند. البته گاهی  این احتیاط منجر به تخطی از بخشنامه بانک مرکزی شده است.

یکی از این موارد الزام بانک به مشتری‌های خود در جهت تعیین و تکلیف کلیه برگ‌های دسته چک است. یعنی درخواست بستن حساب جاری را منوط به تعیین و تکلیف کلیه برگ‌های دسته چک می‌کنند. طی بخشنامه بانک مرکزی بستن حساب جاری پس از درخواست مشتری بانک بدون توجه به چک‌های در گردش بایستی انجام بگیرد.

پس چنانچه برگ چک‌های شما هنوز تعیین و تکلیف نشده‌اند هم می‌توانید درخواست بستن حساب جاری خود را بانک بدهید.

چند پرسش و پاسخ کلیدی درباره بسته شدن حساب جاری با دسته چک

پس از بسته شدن حساب جاری عملیات مرتبط با چک چگونه می‌شود؟

پس از بسته شدن حساب جاری، انجام عملیات‌های مرتبط با چک مانند: برگشت چک، رفع برگشت چک، ابطال برگ چک و صدور گواهینامه عدم پرداخت امکانپذیر است.

اگر چکی دست ما باشد و حساب جاری صادر کننده بسته شده باشد، تکلیف چیست؟

در اینصورت امکان برگشت زدن چک و دریافت گواهینامه عدم پرداخت امکانپذیر است. در این حالت بانک دلیل برگشتی را بسته شدن حساب انتخاب می‌کند. این نکته را درنظر بگیرید که اگر چک موجودی هم نداشته باشد این دلیل (فقدان موجودی) هم درکنار بسته شدن حساب در گواهینامه عدم پرداخت قید خواهد شد.

 

اگر برگ چک ماده ۱۴ شده باشد، بستن حساب جاری امکانپذیر است؟

خیر، در صورت وجود چکی که ماده ۱۴ شده باشد، امکانپذیر نیست. ابتدا بایستی برگ چک مربوطه را تعیین و تکلیف کرده و سپس درخواست خود را به بانک بدهید.

جمع‌بندی: بسته حساب جاری با چک می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله عدم فعالیت طولانی‌مدت، درخواست صاحب حساب، عدم رعایت مقررات بانکی، مشکلات مالی و حقوقی یا مرگ صاحب حساب انجام شود. بانک ابتدا موجودی حساب را بررسی کرده و پس از تسویه تمامی تعهدات مالی مانند چک‌های صادره و اقساط وام‌ها، حساب را می‌بندد.
اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها