یکشنبه, 18 شهریور 1403 2024,September

آیا اگر وام بگیریم، یارانه‌مان قطع می‌شود؟

04 مرداد 1403
آیا اگر وام بگیریم، یارانه‌مان قطع می‌شود؟
دهک‌بندی اقتصادی خانوار‌ها بر اساس تراکنش‌های بانکی و عوامل دیگر انجام می‌شود. در این شرایط آیا ممکن است دریافت وام منجر به قطع یارانه شود؟
به گزارش  بانک اول هنوز بحث‌های بسیاری در مورد روش دهک‌بندی اقشار مختلف جامعه وجود دارد. به‌ویژه در مورد محاسبه تراکنش‌های بانکی که برخی از شهروندان معتقدند گردش بالای حساب‌هایشان به دلیل شرایط شغلی، باعث قرار گرفتن آنها در دهک‌های بالاتر و قطع یارانه شده است.

تأثیر دریافت وام بر دهک‌بندی و قطع یارانه

دریافت وام‌هایی مانند وام ازدواج و مسکن، تأثیری بر افزایش دهک یک خانوار ندارد. حتی ممکن است صدک خانوار را نیز تغییر ندهد.
در فرآیند وسع‌سنجی و دهک‌بندی خانوار، بیش از ۱۶ فاکتور و متغیر مؤثر دخیل هستند که شامل تراکنش‌های مالی و بانکی، میزان حقوق، مالکیت خودرو، و همچنین متغیر‌های غیراقتصادی مانند ساختار خانواده، وجود معلولیت، بیماری‌های صعب‌العلاج و زنان سرپرست خانوار می‌شود.

دسترسی به وضعیت دهک‌بندی

شهروندان می‌توانند از طریق سامانه «حمایت» با وارد کردن شماره همراه و کد ملی خود، از وضعیت دهک اقتصادی خود مطلع شوند و در صورت داشتن مستندات جدید برای تجدیدنظر در دهک‌بندی، آنها را بارگذاری کنند. اطلاعات مورد استفاده برای دهک‌بندی شامل تراکنش‌های مالی و گردش حساب از بانک مرکزی، و آمار خریدوفروش خودرو از راهنمایی و رانندگی است. این منابع رسمی و معتبر، مبنای اصلی برای تعیین وضعیت اقتصادی افراد هستند.
اخبار مرتبط
خبر تغییر رقم یارانه نقدی جعلی است؛ فهمیدن این مسئله نیاز به هوش زیادی ندارد، چون اول خبر نوشته‌اند در ماه شهریور قرار است دو یارانه جدید برای خانوار‌های یک تا پنج واریز شود. از همین تک‌جمله می‌توان یکی و نصفی غلط گرفت
سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها تغییر در مبلغ یارانه نقدی را خلاف واقع دانست و تاکید کرد مبلغ یارانه دهک‌های 1 تا 3 به ازای هر فرد خانوار 400 هزار تومان و یارانه دهک‌های 4 تا 9 به ازای هر فرد خانوار 300 هزار تومان است.
این یارانه‌ها به منظور حمایت از خانوارهای کم‌درآمد و کمک به بهبود وضعیت معیشتی آنها واریز می‌شود. - یارانه معیشتی به منظور کمک به هزینه‌های زندگی و یارانه تشویقی به منظور تشویق به مصرف بهینه و صرفه‌جویی در هزینه‌ها واریز می‌شود. با واریز این یارانه‌ها، انتظار می‌رود که خانوارهای دهک ۱ تا ۵ بتوانند بخشی از هزینه‌های زندگی خود را پوشش دهند و به بهبود وضعیت معیشتی خود کمک کنند
طرح یسنا یا یارانه مضاعف ۶۰۰ هزار تومانی در قالب اعتبار خرید رایگان بسته‌های حمایتی، در دولت قبل برای مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال به طور رسمی از سال گذشته اجرا شد. طرحی که به‌واسطه آن، مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار (زیر ۲ سال) که در دهک یک درآمدی قرار داشتند به شکل ماهانه از دولت یارانه دریافت می‌کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها