یکشنبه, 18 شهریور 1403 2024,September

دو شرط جدید صدور دسته چک اعلام شد

06 مرداد 1403
دو شرط جدید صدور دسته چک اعلام شد

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای دستورالعمل الزام تطبیق کد ملی و کد پستی در زمان درخواست دسته چک را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.

به گزارش بانک اول، بانک مرکزی در بخشنامه‌ای دستورالعمل الزام تطبیق کد ملی و کد پستی در زمان درخواست دسته چک را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.

براین اساس ثبت اطلاعات محل سکونت در سامانه املاک و اسکان اجباری است و برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی، متقاضیان صدور دسته چک یا چک موردی ضروری است ضمن مراجعه به سامانه www.amlak.mrud.ir نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام کنند.

بانک مرکزی، در بخشنامه شماره ۰۳.۱۰۰۹۹ مورخ ۳ مرداد ماه ۱۴۰۳، موارد زیر را به شبکه بانکی ابلاغ کرده است:

دو شرط جدید

براساس تبصره 8 الحاقی ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم مبنی بر منوط‌سازی ارائه خدمات بانکی به احراز نشانی (کد پستی) محل اقامت اشخاص و الزام خوداظهاری املاک تحت تملک و محل اقامت از سوی اشخاص حقیقی در سامانه ملی املاک و اسکان کشور (به نشانی www.amlak.mrud.ir)، مقرر شده تطبیق کد پستی و کد ملی متقاضیان دسته چک‏ یا چک موردی در زمان پردازش درخواست صدور دسته چک در سامانه صیاد (صدور یکپارچه الکترونیک دسته چک) با استفاده از پایگاه اطلاعاتی سامانه ملی املاک و اسکان مورد بررسی قرار گیرد.

به نحوی که در صورت عدم تطابق کد پستی و کد ملی متقاضی دسته چک یا چک موردی، کد خطای ۴۸۴ به شرح “کد پستی معتبر نمی‌باشد” به بانک بازگردانده شده و در مقابل، بانک نیز مکلف به اطلاع‌رسانی لازم به متقاضی از طریق پیامک و یا هر مسیر ارتباطی مورد تائید خود خواهد بود.

لازم به توضیح است علی‌رغم وجود خطای یادشده، دسته چک‏ یا چک موردی متقاضی صادر خواهد شد، ولیکن تحویل آن به مشتری منوط به اطلاع رسانی به وی با مضمون پیامی به شرح ذیل خواهد بود:

«ثبت اطلاعات محل سکونت در سامانه املاک و اسکان اجباری است. برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی، هرچه سریعتر به سامانه www.amlak.mrud.irمراجعه نموده و نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام فرمایید.»

اخبار مرتبط
شماره چک صیادی کجا نوشته شده؟ شماره چک همان شماره صیاد است که در سمت چپ برگه چک قرار دارد. شماره چک چند رقمی است؟
برای دریافت چک موردی، اشخاص باید در بانک مورد نظر حساب جاری داشته باشند. این اشخاص در هر نوبت تقاضا می‌توانند صرفا ۲فقره چک موردی دریافت کنند. در سال نیز جمعا ۵ فقره چک موردی صادر کنند. بانک‌ها اهلیت و اعتبار متقاضی را بررسی می‌کنند تا مطمئن شوند که سابقه چک برگشتی نداشته باشد.
به چکی که در همان روز صادر می‌شود و در همان روز به پول نقد تبدیل می شود، چک روز می‌گویند. در این نوع چک افراد می‌توانند در صورتی که چک، موجودی کافی نداشت از روش‌های کیفری یا حقوقی، چک خود را وصول نمایند. اما اگر در معامله‌ای چک روز صادر شود ولی آن روز تعطیل باشد داستان کمی فرق خواهد کرد.
در صورت گم شدن چک، انجام مراحل اعلام مفقودی از اهمیت بسیاری برخوردار است تا از هر گونه سوءاستفاده جلوگیری شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها