پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

وام دریافتی از بانک در چه صورتی حرام است؟

18 مرداد 1403
وام دریافتی از بانک در چه صورتی حرام است؟

متن پاسخ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به استفتاء درباره « وام قرض‌الحسنه مشروط » منتشر شد.

به گزارش بانک اول، متن پرسش و پاسخ عنوان شده به این شرح است:

پرسش:

بنده برای گرفتن وامی (قرض)، ۵۰ میلیون تومان در بانک قرض الحسنه، سپرده گذاری کردم. شرط شده که بعد از چند ماه می‌توانم دو برابر پولم (یعنی ۱۰۰ میلیون با سود ۴ درصد) مبلغ را بگیرم.

و اینکه حق برداشت ۵۰ میلیون را تا پرداخت تمام اقساط نخواهم داشت. آیا این وامقرض‌الحسنه از نظر شرعی اشکال ندارد؟

پاسخ:

اگر دادن مبلغی به صندوق به این عنوان باشد که آن پول برای مدتی نزد صندوق به صورت قرض بماند به این شرط که صندوق هم پس از آن مدت، وامی در اختیار شما قرار دهد یا مشروط به سپرده گذاری قبلی یا مشروط به انسداد مبلغی نزد بانک باشد، ربا و حرام است. هرچند اصل وام (قرض) صحیح است.

اخبار مرتبط
وام مسکن ایثارگران مختص جانبازان بالای 25 درصد، آزادگان، خانواده شهدا و مفقودالاثران است که بدون نیاز به چک و ضامن و با ارائه سند می توانند تسهیلات قرض‌الحسنه با بازپرداخت 20 ساله دریافت کنند.
مسئول اداره رفاه دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دانشجویان سنوات قبل که در نیم‌سال‌های گذشته از وام‌های دانشجویی بهره‌مند شده‌اند، نیازی به ثبت و ارائه مجدد سند تعهدنامه دانشجویی ندارند.
با تصویبنامه هیات وزیران درخصوص اصلاح ماده ۳ اصلاحی آیین نامه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، سقف وام مسکن ایثارگران به ۷۵۰ میلیون تومان افزایش یافت.
گنجی افزود: دانشجویان می‌توانند از فردا یکم آذر تا 15 آذر 1403 نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کنند.رئیس صندوق رفاه اضافه کرد: وام‌های ضروری، ودیعه مسکن و تحصیلی اولویت پرداختی وام‌ها هستند که پرداخت تمام وام‌ها به دانشجویان از مهرماه آغاز شده اما پرداخت وام شهریه وضعیت نامعلومی داشت که خوشبختانه با همکاری سازمان برنامه‌وبودجه در آبان‌ماه این مشکل نیز برطرف شد.وی یادآور شد: میزان وام شهریه برای دانشجویان کارشناسی 3 میلیون تومان، کارشناسی ارشد 5 و دکتری 7 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها