جمعه, 30 شهریور 1403 2024,September

روش برگشت زدن چک روز تعطیل

28 مرداد 1403
روش برگشت زدن چک روز تعطیل

فرقی ندارد چک زمان‌دار باشد یا چک روز باشد، چنانچه تاریخ آن برای روز تعطیل ثبت گردیده باشد، به آن، چک روز تعطیل می‌گویند.

به گزارش بانک اول، چنانچه اولین روز کاری پس از تاریخ چک به بانک مراجعه نمودید و چک دارای یکی از شرایط زیر بود، می‌توانید چک را برگشت بزنید.

  • حساب موجودی کافی نداشته باشد.
  • حساب کسری موجودی داشته باشد.
  • مبلغ حروفی با عددی آن مغایرت داشته باشد.
  • اطلاعات رو برگه فیزیکی چک با سامانه صیاد مغایرت نداشته باشد.
  • امضاء صادرکننده مطابقت نداشته باشد.
  • امضاء دارای نقص باشد.

توجه داشته باشید که چک مربوط به روز تعطیل را نمی‌توانید در همان روز برگشت بزنید، زیرا این کار نیاز به مراجعه حضوری به بانک دارد.

پاس شدن چک صیادی در روز تعطیل

همانطور که پیش‌تر گفتیم، چک روز تعطیل را نمی‌توانید در همان روز وصول نمایید. به همین دلیل این کار به اولین روز کاری موکول می‌شود.

چنانچه شما صادرکننده چک بوده‌اید و حساب شما دارای کسری موجودی است، می‌توانید اولین روز کاری بعد تاریخ چک به بانک مراجعه نمایید و کسری حساب را برطرف نمایید.

البته چنانچه مبلغ کسری کم باشد می‌توانید این کار از طریق کارت بانکی خود در هرساعتی نیز انجام دهید تا روز بعد در اسرع وقت چک صیادی شما پاس شود.

اخبار مرتبط
برخلاف گذشته که احراز شرایط متقاضی دسته‌چک برعهده شعب بانک‌ها بود، با راه‌اندازی سامانه صیاد و لزوم صدور چک صیاد از طریق این سامانه، حالا دیگر شعب بانک در این زمینه اختیاری ندارند.
اگرچه وفق حکم عالم ماده (۶) آیین نامه فصل سوم قانون عملیات بانکی بدون ربا اعطای تسهیلات عند اللزوم، به تشخیص بانک منوط به اخذ تأمین کافی برای حفظ منافع بانک و حسن اجرای قراردادهای مربوط میباشد. با این حال طبق جزء (۸) بند «ث» تبصره (۱۳)ضامن وام ازدواج سال جاری که بیان می نماید.
چک «موردی» امکانی است که به منظور کاهش تقاضا برای دسته چک و رفع نیاز اشخاص به ابزار پرداخت وعده دار (چک) ایجاد شده تا افرادی که دسته چک ندارند بدون نیاز به اعتبارسنجی، رتبه بندی اعتبار و استفاده از دسته چک امکان برداشت مستقیم از حساب جاری خود را به صورت چک موردی داشته باشند.
در هنگام ثبت صدور چک صیادی بانک ملت حتما باید نوع ذینفع را تعیین کنید. نوع ذینفعان چک به سه نوع تقسیم می‌شود. نوع اول: ذینفع/ذینفعان، نوع دوم: خودم/ صاحب حساب، نوع سوم: خودتان/ بانک. اگر تفاوت نوع ذینفعان را نمی‌دانید این مطلب را تا انتها مطالعه فرمایید.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها