ﺳﻪشنبه, 10 مهر 1403 2024,October

تاثیر اتفاقات لبنان بر بازار خودرو/ گران شدن خودروهای ایرانی + جدول

08 مهر 1403
تاثیر اتفاقات لبنان بر بازار خودرو/ گران شدن خودروهای ایرانی  + جدول

ترکش‌های انفجارهای مهیب روز گذشته در لبنان امروز در بدنه بازار خودرو ایران نمایان شده است. چنانکه بررسی‌ها از جهش قیمت خودرو در بیشتر محصولات داخلی و مونتاژی حکایت دارد.

پژومدل خودرو مدل (سال ساخت) کارکرد قیمت (تومان)
سمند LX EF۷ دوگانه سوز ۱۴۰۳ صفر ۷۳۵,۰۰۰,۰۰۰
پژو پارس سال (LX ) ۱۴۰۲ صفر ۸۷۵,۰۰۰,۰۰۰
پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما ۱۴۰۲ صفر ۶۳۵,۰۰۰,۰۰۰
پژو ۲۰۷اتوماتیک ۱۴۰۳ صفر ۸۷۰,۰۰۰,۰۰۰
پژو ۲۰۷ دنده ای ۱۴۰۳ صفر ۷۴۰,۰۰۰,۰۰۰
تارا اتوماتیک ۱۴۰۳ صفر ۹۴۵,۰۰۰,۰۰۰
تارا دنده ای ۱۴۰۳ صفر ۷۴۵,۰۰۰,۰۰۰
رانا پلاس ۱۴۰۳ صفر ۶۲۰,۰۰۰,۰۰۰
دنا پلاس اتوماتیک توربو ۱۴۰۳ صفر ۹۳۵,۰۰۰,۰۰۰
دنا پلاس دنده ای توربو ۱۴۰۳ صفر ۹۱۰,۰۰۰,۰۰۰
هایما ۸S ۱۴۰۳ صفر ۱,۸۶۵,۰۰۰,۰۰۰
پراید SE ۱۵۱ ۱۴۰۳ صفر ۳۳۵,۰۰۰,۰۰۰
ساینا اس ۱۴۰۳ صفر ۴۱۵,۰۰۰,۰۰۰
ساینا S اتوماتیک ۱۴۰۲ صفر ۵۱۰,۰۰۰,۰۰۰
اطلس G دنده ای ۱۴۰۳ صفر ۵۲۵,۰۰۰,۰۰۰
شاهینG دنده ای ۱۴۰۳ صفر ۷۲۰,۰۰۰,۰۰۰
شاهین اتوماتیک ۱۴۰۳ صفر ۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰
کوییک R پلاس اتوماتیک ۱۴۰۲ صفر ۵۲۰,۰۰۰,۰۰۰
کوییک GX L دنده ای ۱۴۰۳ صفر ۴۲۰,۰۰۰,۰۰۰
کوییک S ۱۴۰۳ صفر ۴۱۵,۰۰۰,۰۰۰
زامیاد وانت نیسان بنزینی آپشنال ۱۴۰۲ صفر ۵۵۵,۰۰۰,۰۰۰
زامیاد وانت نیسان دوگانه سوز آپشنال ۱۴۰۲ صفر ۶۰۵,۰۰۰,۰۰۰
ام وی ام X۲۲ PRO اتوماتیک IE ۱۴۰۲ صفر ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰
ام وی ام X۲۲ دنده ای اسپرت لاکچری ۱۴۰۲ صفر ۸۸۰,۰۰۰,۰۰۰

به گزارش بانک اول بازار خودرو ایران که مدت‌هاست در رکود به سر می‌برد، امروز ۷ مهر ۱۴۰۳ تحت تاثیر انفجارهای مهیب روز گذشته در بیروت کار خود را آغاز کرد. طوری‌که تمامی خودروهای داخلی جهش نرخ را تجربه کردند و محصولات مونتاژی و وارداتی نیز جز مواردی معدود، تماماً در مسیر صعود قرار گرفتند.

در روز جاری نرخ دلار هم دستخوش تغییر شد و رشد حدود ۱۵۰۰ تومانی را تا میانه روز بر جای گذاشت. با احتمال افزایش تنش‌ها در خاورمیانه احتمال می‌رود این روند ادامه داشته باشد و ترکش‌های جنگ بر بدنه بازار ارز و متعاقب آن بازار خودرو ایران پدیدار شود.

جهش ۳۳ میلیونی یک محصول داخلی در بازار خودرو

بازار خودروهای داخلی نسبت به افزایش تنش‌های منطقه‌ای حساسیت بیشتری از خود نشان داد. چنانکه در این بازار رشد بین یک میلیون تا ۳۳ میلیون تومانی به چشم می‌خورد.

هایما ۷X پرچم افزایش بها را در دست گرفته و بیش از هر محصول داخلی دیگری رشد را تجربه کرده است. کوییک GXL هم که در برابر اصابت ترکش‌های جنگ مقاومت زیادی از خود نشان داد، اما آن هم رشد یک میلیون تومانی را تجربه کرد.

هایما اس ۷ صندوق برقی جهش ۳۲ میلیون تومانی را در نخستین روز شروع هفته بر جای گذاشت تا امروز یک میلیارد و ۸۰۵ میلیون تومان معامله شود. تارا دستی نیز با رشد ۳۰ میلیون تومانی وارد مقاومت ۸۰۰ میلیون تومانی را شکست و به ۸۱۰ میلیون تومان رسید. هایما ۸ اس نیز عملکردی شبیه به تارا داشت و وارد محدوده یک میلیارد و ۹۱۰ میلیون تومان شد. پیکاپ فوتون نیز چنین رشدی را از خود بر جای گذاشت.

در گروه سایپا نیز این وانت‌ها هستند که پرچم جهش نرخ را به‌دست گرفته‌اند. یک روز پس از شهادت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله، وانت زامیاد دیزل ۲۸ میلیون تومان، وانت زامیاد با موتور M۲۴ بیش از ۲۳ میلیون تومان، وانت زامیاد رادیال و وانت پادرا ۱۴ میلیون تومان، وانت زامیاد گازسوز ۱۲ میلیون تومان، وانت زامیاد گازسوز رادیال ۱۰ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ بیش از ۶ میلیون تومان گران شدند.

در بین سواری‌ها نیز خانواده شاهین بیش از هر محصول دیگری به اتفاقات اخیر خاورمیانه واکنش نشان داده است. چنانکه شاهین اتوماتیک G حدود ۱۱ میلیون و شاهین سانروف ۱۰ میلیون تومان افزایش قیمت داشته‌اند.

در خانواده کوییک نیز رشد پنج میلیون تا هشت میلیون تومانی به چشم می‌خورد. البته کوییک GXL تنها یک میلیون تومان تغییر کانال داده است. سایر محصولات سایپا نیز رشد بیش از دو میلیون تومانی داشته‌اند.

البته این تغییرات در بین محصولات ایران خودرو بیشتر است و بیشتر محصولات بیش از ۱۰ میلیون تومان گران شده‌اند.

اخبار مرتبط
بنابر آمار منتشرشده در سایت کدال، ایران‌‌‌خودرو در شش ماه نخست امسال مانند گذشته بیشترین تولید خود را به مدل‌‌‌های پژو اختصاص داده است. این در حالی است که ایران‌خودرو در‌حال‌حاضر فقط پژو 207 را از این خانواده به تولید می‌رساند. این شرکت در بازه زمانی تحت بررسی، 89هزار و 100 دستگاه پژو را تولید کرده است.با توجه به تولید 144هزار و 831دستگاهی خانواده پژو در شش ماه نخست پارسال، ایران‌‌‌خودرویی‌‌‌ها در تولید اعضای این خانواده افت حدودا 39درصدی داشته‌‌‌اند.
گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که در بازار خودروهای چینی، چانگان CS ۳۵ پلاس تیپ ۲ مدل ۲۰۲۳ با افزایش ۲۰ میلیون تومانی از ابتدای مهرماه، یک میلیارد و ۵۴۰ میلیون تومان شده است. جک S۳ اتوماتیک مدل ۱۴۰۳ هم در حدود ۱۰ میلیون تومان کاهش قیمت داشته و یک میلیارد و ۱۳۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده است.
سه محصول مدیران خودرو با افت قیمتی که در روز‌های اخیر پیدا کرده‌اند، حالا در بازار ارزان‌تر از کارخانه معامله می‌شوند.
قیمت جدید کارخانه ای برای ۱۳ محصول ایران خودرو ویژه مهر ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها