سازمان بورس و اوراق بهادار طی تصمیمی مهم اعلام کرد که دامنه نوسان تمامی نمادهای سهام، حق تقدم و صندوقهای قابل معامله در بازارهای بورس و فرابورس همچنان در محدوده مثبت و منفی یک درصد باقی خواهد ماند. این تصمیم با هدف حمایت از حقوق سهامداران و جلوگیری از تأثیر هیجانات لحظهای بر روند بازار اتخاذ شده است.
به گزارش بانک اول این اقدام که به دنبال برگزاری جلسه هیأت مدیره سازمان بورس صورت گرفت، تلاش دارد تا با مدیریت بهتر نوسانات، از رفتارهای هیجانی و غیرمنطقی در بازار جلوگیری کند. در این جلسه، کارشناسان و مدیران بازار به تحلیل شرایط و ریسکهای موجود پرداختند و بر اهمیت نقدشوندگی و حفظ ثبات بازار تأکید کردند.
محدود کردن دامنه نوسان به یک درصد به عنوان راهکاری مؤثر برای مهار نوسانات شدید و جلوگیری از ایجاد صفهای فروش یا خرید ناشی از هیجانات زودگذر در نظر گرفته شده است. این تصمیم کمک میکند تا بازار در شرایط بحرانی آرامش بیشتری داشته باشد و سهامداران بتوانند با دیدگاه منطقیتری به معاملات خود ادامه دهند.در ادامه روند نزولی بازار، امروز بورس تهران با افت قابل توجهی همراه بود.
امروز چهارشنبه ۱۱مهرماه، شاخص کل بورس با ۰.۴۱ درصد افت در محدود ۲میلیون ۱۱۴ هزار و ۸۸۷ واحد ایستاد و شاخص هموزن نیز با ۰.۲۱ درصد کاهش ارتفاع در محدوده ۷۰۰هزار و ۳۸۶ واحد به کار خود پایان داد. نمادهای فملی، فولاد و فارس بیشترین اثر منفی بر شاخص بورس و نمادهای کچاد، مبین و پارسیان بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص ثبت کردند. در معاملات امروز سه گروه بانکها، فلزات اساسی و شیمایی به ترتیب با ۲۲۶، ۲۱۹ و ۱۵۲ میلیارد تومان، بیشترین ارزش معاملات را به ثبت رساندند و به جز گروه انتشار و چاپ هم بقیه گروههای صنعتی با افت شاخص مواجه شدند.
در بازار فرابورس ایران نیز شاخصها در وضعیت قرمز بودند. شاخص کل فرابورس با ۰.۲۲ درصد افت در محدوده ۲۲هزار و ۱۳۱ واحد متوقف شد و شاخص کل هموزن فرابورس نیز با ۰.۲۱ درصد افت در محدوده ۱۲۳ هزار و ۴۶۷ واحد به کار خود پایان داد. در بازار فرابورس نیز نمادهای آریا، انتخاب و شگویا بیشترین اثر مثبت و کرومیت، زشریف و کتوسعه بیشترین اثر منفی را بر شاخص داشتند.
در آخرین روز از هفتهای که دامنه نوسان در آن به مثبت و منفی یک درصد محدود بود نزدیک به ۹۰ درصد نمادها در محدوده منفی معامله شدند و ارزش معاملات بورس نیز ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید