پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

سودآوری در کدام بازار بیشتر است/ سکه یا طلا؟

14 مهر 1403
سودآوری در کدام بازار بیشتر است/ سکه یا طلا؟

در بازدهی هفتگی بازار‌ها تمامی بازار‌ها به جز بورس سبزپوش بودند و بیش از چهار درصد نوسان مثبت داشتند.

به گزارش بانک اول بازار طلا و سکه دومین هفته پاییز را با نوسان رفت و برگشتی در سایه «اخبار سیاسی» و «وضعیت بازار‌های مالی جهان» پشت سر گذاشت و به محدوده‌هایی رسید که طی ۵ ماه گذشته پشت آنها نوسان داده بود.

قیمت دلار که در اوایل سال به سمت نزول حرکت کرده بود و تا کف ۵۸ هزار تومان عقب نشسته بود؛ با شروع هفته دوم مهر بعد از ۴۶ روز وارد دامنه ۶۰ هزار تومان شد. این اسکناس در ابتدای هفته و در روز شنبه تحت تاثیر اخبار سیاسی نوسانی دنبال شد و در میانه کانال ۶۱ هزار تومان قرار گرفت.

در ادامه هفته قیمت دلار با فروکش هیجان، نزولی شد و در روز یکشنبه و دوشنبه در سطح حمایت ۶۰ هزار و ۳۰۰ تومان نوسان داد. اما از روز سه‌شنبه تا پنجشنبه این اسکناس نوسان مثبت به ثبت رساند و در سطوح جدید قرار گرفت.

قیمت سکه هم که هفته را در کانال ۴۶ میلیون آغاز کرده بود، با متغیر ریسک‌های سیاسی نوسان رفت و برگشتی و سقف‌های جدید به ثبت رساند و هفته را با ۴۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به پایان برد. طلای آب‌شده هم این هفته مانند سایر بازار‌ها در کانال جدید ۱۷ میلیون تومان فعالیت خود را آغاز و سپری کرد و در روز پنجشنبه به بیشترین میزان در این کانال رسید. البته بازار طلا و سکه از انتهای مرداد تحت تاثیر متغیر بنیادی دوم خودش یعنی قیمت انس طلا قرار گرفت و متاثر از نوسانات این فلز گرانبها، سقف‌های جدیدی را ثبت کرد.

حباب‌ها هم در این هفته بر مدار افزایش بودند و چاق‌تر شدند. حباب دلاری درهم در این هفته به بالای ۵۰۰ تومان رسید، حباب سکه به بالای ۱۹ درصد رفت و حباب طلای آبشده هم در بالای سطح دو درصد قرار گرفت. معامله‌گران معتقدند با افزایش ریسک‌های سیاسی، حباب نشان دهنده انتظارات منفی در بازار است.

در این هفته منازعه ارز سه مقام رسمی هم مورد توجه بازار بود. عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصاد و دارایی مدافع نزدیک شدن قیمت دلار نیما به قیمت دلار در بازار آزاد بود، اما محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی که این هفته در صحن علنی مجلس حضور پیدا کرده بود، با تاکید بر اینکه «افزایش قیمت دلار نیما» بیش از آنچه تا امروز اتفاق افتاده است، امکان پذیر نیست؛ از تثبیت قیمت دلار نیما دفاع کرد.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی هم در جلسه یاد شده از «چند نرخی بودن دلار» انتقاد کرد.

همچنین در این هفته خبر پیوستن طلافروشان به سامانه جامع تجارت در بازار دست به دست شد؛ موضوع مهمی که از سال گذشته به نقل محافل معامله گران تبدیل شده بود و واکنش بازار طلا نسبت به این اتفاق را به همراه داشت، اما طبق جدیدترین خبرها، این مهم از ۲۷ آبان ماه محقق خواهد شد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در بازدهی هفتگی بازار‌ها تمامی بازار‌ها به جز بورس سبزپوش بودند و بیش از چهار درصد رشد داشتند. قیمت سکه با افزایش ۵.۸ درصدی در صدر قرار داشت و بعد از آن قیمت طلا با ۵ درصد رشد در رده دوم بازدهی بازار‌ها قرار گرفت. قیمت دلار تهران، قیمت درهم و قیمت دلار هرات هم هر سه بالای ۴ درصد رشد را به ثبت رساندند.

اخبار مرتبط
خرید و نگهداری ملک و زمین به خصوص در کلان‌شهرها، از جمله روش‌هایی است که نه تنها ارزش دارایی شما را حفظ می‌کند، بلکه در بلندمدت می‌تواند سود قابل‌توجهی نیز به همراه داشته باشد. در شرایط تورمی، ارزش املاک به دلیل تقاضای بالا و کاهش عرضه، به طور پیوسته افزایش می‌یابد. همچنین در مقابل، بازار طلا نیز یکی از بازارهای سودآور در ایران محسوب می‌شود. در سال‌های اخیر، ارزش طلا به عنوان یک ذخیره امن و پوششی در برابر تورم، رشد قابل‌توجهی داشته و همچنان برای بسیاری از افراد یک گزینه قابل اعتماد است.
ثروتمندان درک می‌کنند که داشتن تفکر صحیح در مورد پول، کلید رشد ثروت در طول زمان است. مسئله این نیست که آنها باهوش‌تر یا خوش‌شانس‌ترند، ثروتمندان صرفاً عادات درستی دارند که به آنها اجازه می‌دهد از پول خود بهترین استفاده را ببرند.
اگر واقعاً می‌خواهید پس انداز کردن را شروع کنید با این ۵ رفتار خداحافظی کنید.
در یک اقتصاد تورمی، سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات به‌عنوان یکی از امن‌‌‌‌‌‌ترین راه‌های حفظ ارزش دارایی‌ها شناخته می‌شود. زمانی‌که ارزش پول به‌‌‌‌‌‌سرعت کاهش می‌‌‌‌‌‌یابد، دارایی‌های ثابت مانند املاک می‌توانند به‌عنوان سپر حفاظتی در‌برابر تورم عمل کنند. در ایران، این امر به‌ویژه اهمیت بیشتری دارد، زیرا نوسانات اقتصادی و کاهش ارزش پول ملی، افراد را به‌دنبال راه‌های مطمئن برای حفظ سرمایه خود سوق می‌دهد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها