پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

به هوش مصنوعی این اطلاعات را ندهید

16 مهر 1403
به هوش مصنوعی این اطلاعات را ندهید

شما باید هنگام صحبت با چت‌بات‌های آنلاین مانند ChatGPT  خیلی محتاط باشید. باید حواس‌تان باشد و خطر سرقت هویت یا دسترسی غیرمجاز به حساب‌های بانکی‌تان را به‌دلیل یک اشتباه رایج به جان نخرید.

به گزارش بانک اول روزنامه سان در این خصوص با یک کارشناس امنیتی برجسته صحبت کرده که می‌گوید، استفاده از چت‌بات‌های هوش مصنوعی باید با احتیاط انجام شود. چت‌بات‌های هوش مصنوعی همه جا وجود دارند (حتی در اپلیکیشن‌هایی مانند واتساپ) بنابراین مهم است که بدانید چه چیزی باید به آنها بگویید و چه چیزی نگویید. استوارت گرین، کارشناس امنیت سایبری، هشدار می‌دهد: «چت‌بات‌هایی مانند ChatGPT و ابزارهای مشابه هوش مصنوعی را مانند یک غریبه درنظر بگیرید. سیستم‌هایAI  اغلب دارای یک رابط شبیه انسان هستند، بنابراین با آنها مانند یک فرد بیگانه رفتار کنید.»
قانون 3 ‌‌حرفی: این اصطلاح کمتر شناخته‌شده 3 ‌حرفی مخفف «اطلاعات شناسایی شخصی» (PII)  است. استوارت می‌گوید: «این شامل نام کامل شما، آدرس خانه، آدرس ای‌میل، شماره تلفن یا هر نوع شناسایی مثل اطلاعات گذرنامه است. اشتراک‌گذاری PII می‌تواند خطر سرقت هویت، افشای اطلاعات یا دسترسی غیرمجاز به حساب‌های شخصی شما را افزایش دهد. حتی اگر پلتفرم اطلاعات شما را ناشناس کند همیشه احتمال نشت داده، وجود دارد. البته لیست اطلاعاتی که نباید با چت‌بات‌های هوش مصنوعی به اشتراک بگذارید فراتر از PII است.»
اطلاعات مالی: چت‌بات‌ها انسان‌گونه هستند و می‌توانند بسیار قانع‌کننده باشند، بنابراین ممکن است به‌راحتی توسط یک هوش مصنوعی فریب بخورید. استوارت می‌گوید: «شماره کارت اعتباری، جزئیات حساب بانکی و رمزهای عبور باید خصوصی نگه داشته شوند. اشتراک‌گذاری داده‌های مالی آنلاین شما را در معرض خطر کلاهبرداری، سرقت یا تقلب قرار می‌دهد، اگر این اطلاعات فاش شود. به همان اندازه مهم است که اطلاعات ورود به سیستم خود مانند نام‌های کاربری، رمزهای عبور یا کدهای تأیید 2 مرحله‌ای را به اشتراک نگذارید.»

اخبار مرتبط
با توجه به خطرات مرتبط با توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی فوق‌هوشمند، که به طور بالقوه می‌توانند به روش‌های غیرقابل پیش‌بینی عمل کنند و به انسان آسیب برسانند، یامپولسکی و سایر محققان هوش مصنوعی برای توقف توسعه هوش مصنوعی بحث کرده‌اند که تنها با مقررات قوی‌تر می‌توان به آن دست یافت.
استفاده از هوش مصنوعی در زندگی روزمره می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد، ازجمله افزایش کارایی و صرفه‌جویی در زمان؛ اما باید به این نکته توجه کرد که داده‌هایی که به این سرویس‌ها ارائه می‌دهیم ممکن است حریم خصوصی ما را تحت تأثیر قرار دهد.
کارشناسان شرکت آمریکایی پژوهش و مشاوره «گارتنر»(Gartner) یک فهرست را از ۱۰ روند برتر فناوری راهبردی در سال ۲۰۲۵ منتشر کرده‌اند که به شدت تحت تأثیر هوش مصنوعی است. به نقل از تک نیوز ورد، «جین آلوارز»(Gene Alvarez) تحلیل‌گر گارتنر گفت: روندهای برتر فناوری راهبردی سال پیش رو شامل الزامات و خطرات هوش مصنوعی، مرزهای جدید محاسبات و همکاری انسان و ماشین است. بررسی این روندها به رهبران حوزه فناوری اطلاعات کمک خواهند کرد تا آینده سازمان خود را با نوآوری مسئولانه و اخلاقی شکل دهند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها