پنجشنبه, 15 آذر 1403 2024,December

خبر مهم از سهام عدالت / انتقال سهام این افراد آزاد شد

22 آبان 1403
خبر مهم از سهام عدالت / انتقال سهام این افراد آزاد شد

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: با الکترونیکی شدن فرآیند انتقال سهام متوفیان به وراث (به جز سهام عدالت) فرآیندها سرعت بیشتری می‌گیرد و در هزینه‌ها و زمان صرفه جویی می‌شود.

به گزارش بانک اول  با اعلام شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادر و تسویه وجوه، محمد باغستانی مدیرعامل این شرکت در گفت‌وگویی بیان کرد: یکی از خدماتی که شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به تمامی فعالان بازار سرمایه ارائه می‌دهد بحث انتقال سهام متوفی است که تمامی پرتفوی سهامداری آنها غیر سهام عدالت را می‌توانند به ورثه منتقل کنند این پروسه از سال‌های قبل از طریق دفاتر پیشخوان انجام می‌شود، اما عملاً بعد از تشکیل پرونده در دفتر پیشخوان و ارسال مدارک به دلیل نقص مدارک یا ایجاد ارتباط با مشتریان و پست کردن این مدارک به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی پروسه خیلی طولانی می‌شود بعد از اتفاق مبارکی که برای سهام عدالت در سال گذشته رخ داد تصمیم گرفتیم این اتفاق را برای تمامی سهامی که در بازار سرمایه مورد معامله قرار می‌گیرند و قرار است به وراث منتقل شود را به صورت کاملاً الکترونیکی (به جز سهام عدالت) انجام دهیم.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: بر این اساس وراثی که سجامی هستند به درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه مراجعه می‌کنند و تمام مدارک را در منزل بارگذاری می‌کنند و بقیه پروسه به شکل کاملاً الکترونیکی انجام می‌شود یکی از مزایای این طرح ارتباط مستقیم با شرکت سپرده‌گذاری مرکزی است. تخمینی که زده شده در روش قدیمی حدود ۲۰ روز انتقال سهام زمان می‌برد که امیدوارم با این اتفاق الکترونیکی شدن کمتر از ۲ روز انتقال را انجام دهیم.

وی در ادامه گفت: ۱۵ آبان به شکل رسمی از سامانه رونمایی شد و تمامی ذی‌نفعان که نیاز دارند سهم‌الارث خود را دریافت و تقسیم کنند می‌توانند به درگاه یکپارچه ذی‌نفعان مراجعه مدارک را بارگذاری و پس از آن پرسه کاملاً الکترونیکی انجام می‌شود و این فرآیند فعلاً به شکل رایگان ارائه می‌شود.

۲۴ ساعته شدن امکان انتقال سهام متوفیان به وراث و سایر مزیت‌ها

در ادامه هم محمود حسنلو، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه هم گفت: از ۱۵ آبان‌ماه انتقال سهام متوفیان به وراث الکترونیکی (به جز سهام عدالت) شد که مهم‌ترین مزیت‌های ارائه این خدمت برخط بودن آن است که کاربران به صورت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته در هر جایی که هستند با دسترسی به سامانه ddn می‌توانند درخواست خود را برای انتقال و ثبت مدارک برای ما ارسال کنند فرایندی که در گذشته از طریق مراجعه به دفاتر منتخب پیشخوان دولت انجام می‌شود.

این مقام مسئول در ادامه می‌گوید: بعد از برخط بود که مهم‌ترین ویژگی این خدمت است کاهش هزینه‌های مالی و صرفه جویی زمان کاربران که ابعاد مختلفی دارد دیگر ویژگی مهم الکترونیکی شدن این خدمت محسوب می‌شود.

او اظهار کرد: نکته بعدی این که تمام وراث می‌توانند به صورت لحظه‌ای از طریق سامانه ddn وضعیت پرونده خود را رهگیری کنند که قبلاً اصلاً امکان پذیر نبود و مدارک از طریق پیک برای سپرده‌گذاری مرکزی ارسال می‌شود و خوب ارتباط مستقیمی اصلاً وجود نداشت. وجود محیط تعاملی با کارشناسان مربوطه جهت رفع کسری‌ها به طور مثال کسری مدارک از دیگر مزایای الکترونیکی شدن این فرآیند به شما می‌رود فرایندی که در گذشته بسیار زمان‌بر بود.

این مقام مسئول می‌گوید: اکنون بر اساس الکترونیکی شدن فرآیند انتقال سهام متوفیان به وراث (به جز سهام عدالت) با توجه به این که درخواست‌ها بروز به دست سپرده‌گذاری مرکزی می‌رسد فرآیندها سرعت بیشتری می‌گیرد به طور مثال در روش قدیمی حدود ۲۰ روز انتقال سهام زمان می‌برد که با این اتفاق الکترونیکی شدن کمتر از ۲ روز انتقال انجام می‌گیرد.

گفتنی است، الکترونیکی شدن انتقال سهام متوفیان به وراث (به جز سهام عدالت) علاوه بر کاهش در هزینه و صرفه جویی در زمان سرعت رسیدگی را هم افزایش می‌دهد فرایندی که به گفته مسئولان فعلاً رایگان خواهد بود.

از سوی دیگر دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران نیز اعلام کرد: انتقال الکترونیکی سهام متوفی به وراث (به جز سهام عدالت)، تحولی مهم در فرآیندهای انتقال مالکیت سهم الارث در بازار سرمایه است.

رسول سعدی دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران با بیان این که انتقال الکترونیکی سهام متوفی به بازماندگان (به جز سهام عدالت)، تحولی مهم در فرآیندهای انتقال مالکیت سهم الارث به‌شمار می‌آید که به واسطه سهولت و سرعت بیشتر، مزایای متعددی برای افراد به همراه دارد، اظهار کرد: این شیوه انتقال به بازماندگان امکان می‌دهد تا بدون نیاز به مراجعات حضوری متعدد و انجام مراحل بروکراتیک پیچیده و زمان‌بر، بتوانند به‌صورت الکترونیکی آن بخش از سهم الارث خود که به صورت دارایی‌های مالی است را دریافت کنند.

وی تصریح کرد: حذف بروکراسی‌های موجود و کاهش خطاهای انسانی نیز به ایجاد اعتماد بیشتر در این فرآیند کمک کرده و شفافیت را افزایش می‌دهد، به گونه‌ای که این انتقال در عین سرعت، دقیق و قابل پیگیری است.

اهمیت تقویت زیرساخت‌های الکترونیکی

سعدی در ادامه گفت: به طور کلی، تقویت زیرساخت‌های الکترونیکی در بازار سرمایه به افزایش کارایی و پویایی این بازار کمک می‌کند. دسترسی سریع‌تر و شفاف‌تر به اطلاعات موجب می‌شود سرمایه‌گذاران بتوانند تصمیم‌های دقیق‌تری بگیرند و در نتیجه، آن دسته از ریسک‌های سرمایه‌گذاری مربوط به عدم شفافیت یا نبود داده‌های به‌هنگام به طور قابل توجهی کاهش یابد. این امر به‌خصوص در بازار سرمایه ایران می‌تواند عاملی برای جذب اعتماد عمومی باشد و سرمایه‌گذاران بیشتری را به سمت بازار جذب کند.

تأثیر انتقال الکترونیکی سهام متوفی به وراث در بازار سرمایه

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران در خصوص تأثیر انتقال الکترونیکی سهام متوفی به وراث (به جز سهام عدالت) در بازار سرمایه در پایان گفت: کاهش هزینه‌های عملیاتی، تسریع فرآیندها و حذف واسطه‌های غیرضروری نیز نقش مهمی در افزایش نقدینگی بازار سرمایه ایفا می‌کند، چرا که فرآیندها به صورت دیجیتالی و بدون تأخیر انجام می‌شوند. همه این عوامل دست‌به‌دست هم داده و موجب می‌شوند منابع مالی بیشتری به سمت فعالیت‌های مولد اقتصادی هدایت شوند که در نهایت به رشد و توسعه اقتصادی کشور کمک می‌کند و زیرساخت‌های مالی کشور را نیز مستحکم‌تر و پایدارتر می‌سازد.

اخبار مرتبط
روز گذشته در معاملات بورس ارزش هر برگه سهام عدالت نسبت به روز قبل از آن رشد ۲۰۳ تا ۳۵۵ هزار تومانی داشته است.
همچنان تکلیف ۳۵۰ میلیون از بدهی شرکت مپنا نامشخص می‌ماند و این موضوع زمان واریز سود سهام عدالت را مبهم ساخته است. آیا سازمان بورس دیگر بیش از معطل شرکت مپنا نمی‌ماند و سود سهام عدالت را در روزهای آینده واریز می‌کند یا اینکه همچنان تا وصول کامل سود شرکت‌ها منتظر خواهد ماند؟
دارندگان سهام عدالت می‌توانند با ورود به سامانه سهام عدالت به نشانی sahamedalat.ir، ارزش سهام عدالت و گزارش سود پرداختی خود را مشاهده کنند و همچنین اگر اطلاعات بانکی آنها دارای مشکل است آن را اصلاح کنند تا در مرحله آتی واریز سود سهام عدالت مشکلی از بابت دریافت سود نداشته باشند.
مرحله سوم واریز سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ به زودی انجام می‌شود و دارندگان سهام عدالت از هم اکنون باید نسبت به درستی حساب بانکی خود اطمینان حاصل کنند. حله سوم واریز سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ به زودی انجام می‌شود و دارندگان سهام عدالت از هم اکنون باید نسبت به درستی حساب بانکی خود اطمینان حاصل کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها