پنجشنبه, 15 آذر 1403 2024,December

بیمه در قرارداد معین چگونه است؟ / میزان حقوق و مزایا در قرارداد معین

24 آبان 1403
بیمه در قرارداد معین چگونه است؟ / میزان حقوق و مزایا در قرارداد معین

در قراردادهای کاری که تعهدی بین کارفرما و کارگر است، حقوق و مزایایی دریافت می‌شود که این قراردادها مشخص و مدت‌دار هستند و همه جوانب آن معلوم است. حال برخی قراردادها بدون مدت و پروژه‌ای هستند. برای بسیاری از مردم سوال است که در این قراردادها مزایایی دارد یا خیر.

فاطمه جعفریان، وکیل پایه یک دادگستری عضو مرکز وکلای قوه قضاییه البرز دراین باره می‌گوید: قرارداد کار از نظر مدت و نوع کار انواع مختلف دارد. تمامی کارفرماها با کارگرهای خود نمی‌توانند قرارداد یکسان و مشابهی امضا کنند، بنابراین آن‌ها مطابق شرایط کاری، مدت زمان قرارداد، نوع کار و نحوه فعالیت شرکت، قراردادهای مختلفی مانند قرارداد دائمی یا غیر موقت و قرارداد کار موقت تنظیم می‌کنند، در نتیجه تقسیم‌ بندی قراردادهای کار از نظر مدت و نوع کار به سه دسته تقسیم می‌شود که شامل موارد زیر است:

او می‌افزاید: در این مطلب صرفا به بررسی نوع سوم قرارداد کار یعنی قرارداد کار معین و بدون مدت پرداخته می شود. قرارداد کار معین قراردادی است که فاقد تاریخ اتمام قرارداد بوده اما یک قرارداد دائمی تلقی نمی‌شود؛ در این نوع از قرارداد، مدت کار به زمان اتمام پروژه بستگی دارد، به عبارتی کارگر و کارفرما توافق می‌کنند که کارگر در ازای دریافت مبلغی نسبت به انجام پروژه‌ای اقدام کند که با اتمام پروژه قرارداد فسخ می‌شود.

با توجه به ویژگیهایی که قرارداد معین دارد، می تواند مزایا و معایبی برای طرفین داشته باشد از جمله مزایا و معایب قرارداد معین به موارد زیر می‌توانیم اشاره کنیم:

۱. مشخص نبودن زمان اتمام کار: هنگامی که زمان پایان قرارداد کار مشخص نباشد، کارگر آینده نامعلومی داشته و نمی‌تواند پروژه کاری جدیدی را تعهد کند و از طرفی هم کارفرما احساس می‌کند که کارگر نسبت به انجام تعهدات خود کوتاهی می کند.

۲. تهیه ابزار و تجهیزات توسط کارفرما: با توجه به این‌که تجهیزات توسط کارفرما تهیه می شود، کارگر مشکل و نگرانی بابت تهیه ابزار نداشته و کارفرما نیز هزینه اضافی به کارگر پرداخت نخواهد کرد.

۳. اتمام قرارداد: هیچ تاریخ پایانی در این نوع از قرارداد وجود ندارد.

بنابراین قرارداد فاقد تاریخ اتمام از آن جهت برای کارفرما مزیت در نظر گرفته می‌شود که کارفرما از اتمام کار خود در هر صورت اطمینان دارد، اما از معایب اصلی آن می توان به عدم امکان اتمام قرارداد بدون توافق طرفین اشاره کرد.

بیمه در قرارداد معین چگونه است؟

قرارداد کار معین مطابق قانون کار کشور است؛ بنابراین در این نوع از قرارداد نیز باید کارفرما نسبت به بیمه کردن تمامی پرسنل که در پروژه مشغول به کار هستند اقدام کند، در صورت سرپیچی از موضوع توسط کارفرما، با شکایت کارگران یا در بازرسی‌های دوره‌ای که صورت می‌گیرد، کارفرما علاوه بر ارسال لیست بیمه مشمول جریمه نیز خواهد شد.

میزان حقوق و مزایا در قرارداد معین

میزان حقوق و مزایا در قرارداد کار معین به شرح موارد زیر است:

مطابق جدول امتیازاتی که سالانه برای پرسنل پیمانی تعیین می‌شود، میزان پرداختی به کارمندان قراردادهای کار معین نیز مشخص می‌شود.

رتبه پرسنل قرارداد معین، توسط دستگاه‌های اجرایی و مطابق بخش‌نامه‌ها، قواعد و قوانین موجود مشخص می‌شود.

میزان سختی کار، میزان مهارت فرد و رتبه کارمند می‌تواند متغیر باشد در نتیجه میزان پرداختی نیز متغیر است.

به طور کلی حقوق و مزایای پرسنل قرارداد کار معین، در هر سال با توجه به امتیازات فردی آن‌ها تغییر می کند.

قرارداد کار معین مانند قرارداد استخدام موقت تحت شمول قانون کار است. این بدان معنا است که به طرفین عنوان کارفرما و کارگر داده می‌شود.

حقوق و دستمزد کارگر نمی‌تواند از حداقل میزانی که در قانون کار مشخص شده است کمتر در نظر گرفته شود.

همچنین کارفرما ملزم است کارگر را نزد شعب بیمه تامین اجتماعی بیمه کند. درواقع تمامی حقوق و مزایایی که در قانون کار بدان اشاره شده است در مورد این قرارداد کار هم باید رعایت شود.

همچنین ساعات کار و مرخصی کارگر باید با مقررات قانون کار متناسب باشد.

اخبار مرتبط
قطعا همه دوست دارند تا با پرداخت مبلغی، بازنشستگی خود را تامین کنند و خیالشان بابت داشتن حقوق بازنشستگی راحت باشد. اما خب برخی افراد سابقه بیمه کمی دارند و به این فکر می‌کنند که آیا امکان خرید سابقه بیمه را دارند یا خیر.
سرپرست پژوهشکده بیمه از بررسی لایحه جدید بیمه ای برای بازنشستگان در دولت خبر داد و گفت: طبق این لایحه، در کنار بیمه پایه، از بیمه های بازرگانی هم برای بیمه تکمیلی بازنشستگان استفاده می کنیم.
مهلت حذف و اضافه بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی تا ۳۰ بهمن‌ماه سال ۱۴۰۳ تمدید شد.
مطابق ماده 54 مکرر قانون مالیات مستقیم که 2 سال قبل در مجلس تصویب شد همه دستگاه‌های اجرایی اطلاعات ناظر به سکونت و مالکیت را باید متصل می‌کردند. حدود 3 میلیون و 678 هزار سرپرست خانواده در سامانه املاک و اسکان خود اظهاری داشته اندو طبق قانون اگر افراد خود اظهاری نداشته باشند، سه جریمه برای آن‌ها در نظر گرفته است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها