پنجشنبه, 15 آذر 1403 2024,December

وام گیرندگانی که باید گواهی مالیاتی بدهند

10 آذر 1403
وام گیرندگانی که باید گواهی مالیاتی بدهند

بانک مرکزی به تازگی ضوابط مربوط به اخذ گواهی مالیاتی برای اعطای تسهیلات بانکی را به شبکه بانکی ابلاغ نموده است.

به گزارش بانک اول طبق ماده ۵ این ضوابط، گواهی مالیاتی صادرشده بر اساس تبصره ۱ ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم تنها برای تسهیلات درخواست‌شده و به مدت یک سال شمسی (دوازده ماه) از تاریخ صدور اعتبار دارد.

در بخشنامه بانک مرکزی که تحت امضای سرپرست مرکز تنظیم‌گری و سرپرست مدیریت کل تنظیم مقررات است، آمده است که اگر فردی در یک سال شمسی (از ابتدای فروردین تا پایان اسفند) تسهیلات متعددی دریافت نماید، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی موظفند از لحظه‌ای که مجموع مبالغ تسهیلات دریافتی از حدود تعیین‌شده در ماده یک فراتر رود، برای هر فقره تسهیلات جدید، مفاد ضوابط مذکور را اجرایی نمایند.

از این رو، در زمان استعلام گواهی تبصره ۱ ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم، مبلغ هر فقره تسهیلات اعطایی با احتساب مجموع تسهیلات پرداختی در یک سال شمسی، ملاک اصلی برای استعلام خواهد بود.

این بخشنامه چه می گوید؟

یاسر مرادی، کارشناس حقوق بانکی، اظهار داشت که منظور این بخشنامه این است که از ابتدای هر سال شمسی تا پایان اسفندماه، هرگاه مجموع تسهیلات اعطایی به اشخاص از مبالغ تعیین‌شده فراتر رود، لازم است برای هر فقره تسهیلات جدید، استعلام جدیدی انجام گیرد.

وی اظهار داشت: در واقع، معیار برای استعلام مجموع تسهیلات پرداختی از فروردین تا پایان سال شمسی است و در ابتدای هر سال، به‌طور عملی جمع پرداختی، صفر در نظر گرفته می‌شود.

به گفته مرادی، اعطای تسهیلات بانکی در سال ۱۴۰۳ به اشخاص حقوقی تا مبلغ یک میلیارد و ۳۶۵ میلیون تومان و به اشخاص حقیقی تا مبلغ ۷۳۵ میلیون تومان، نیازی به ارائه گواهی مالیاتی نخواهد داشت.

اخبار مرتبط
همچنین بند الحاقی (۳) به دلیل نیاز به اصلاح، به کمیسیون تلفیق ارجاع داده شد. در نهایت، وزارت راه و شهرسازی ملزم شد که از هر گردشگر خارجی که از طریق مبادی هوایی وارد مشهد مقدس می‌شود، مبلغ ۲.۵۰۰.۰۰۰ ریال (یا معادل ارزی آن) دریافت کند.
متقاضیانی که در بانک سپه دارای حساب قرض الحسنه هستند، می‌توانند با ارائه معرفی‌نامه از سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و کمیته امداد امام‌خمینی از این بانک وام قرض الحسنه 150 میلیون تومانی با نرخ سود چهار درصد دریافت کنند. حداقل مبلغ پرداختی بانک به متقاضیان برای این تسهیلات مبلغ 20 میلیون تومان است و بانک سپه، سقف رقم این تسهیلات را برای کارفرمایان معادل 300 میلیون تومان در نظر گرفته است.
*این وام با سود 23 درصدی ارائه می‌شود و حداکثر مدت زمان بازپرداخت آن 36 ماه است. *هزینه‌های جانبی این وام برای تشکیل پرونده و اعتبارسنجی به 200 هزار تومان می‌رسد. *بانک ملت شرایطی را فراهم کرده است تا متقاضیان این وام را به صورت غیرحضوری از طریق فرابانک ملت درخواست کنند. *اقساط این وام 3 میلیون و 870 هزار و 972 تومان است. کل سود این تسهیلات به 39 میلیون و 354 هزار و 998 تومان می‌رسد.
وام ودیعه مسکن که به اسم تسهیلات مستاجران معروف شده، برای متقاضیان ساکن تهران ۲۰۰ میلیون تومان است. متقاضیان ساکن مراکز استان‌ها و شهر‌هایی با جمعیت بالای نیم‌میلیون نفر می‌توانند روی دریافت تسهیلات ۱۵۰ میلیونی حساب باز کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها