جمعه, 16 آذر 1403 2024,December

همتی: فقط یک بازار ارز مجاز است

14 آذر 1403
همتی: فقط یک بازار ارز مجاز است

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: بر اساس قانون جدید بانک مرکزی، تنها یک بازار ارز مجاز است و «مرکز مبادله ارز و طلای ایران» به عنوان بازار رسمی و مورد تایید این نهاد معرفی شده است.
به گزارش  بانک اول 
همتی تاکید کرد: مطابق با قوانین، پیگیری موضوع FATF در حال انجام است و تمام اقدامات فنی و حقوقی مربوط به آن در وزارت اقتصاد دنبال می‌شود. به محض دستیابی به نتایج نهایی، اطلاعات لازم به اطلاع عموم خواهد رسید.

بنای دولت حذف ارز ترجیحی نیست

وی ادامه داد: به دستور رئیس‌جمهور، در سال جاری سه میلیارد دلار دیگر از صندوق توسعه ملی برای ارز ترجیحی تامین شده و در مجموع ۱۵ میلیارد دلار برای تأمین کالاهای اساسی در نظر گرفته شده است. همچنین، ارز ترجیحی حذف نخواهد شد و دولت هیچ برنامه‌ای در این زمینه ندارد.

در ادامه، همتی به وضعیت بانک‌های ناتراز اشاره کرد و گفت: بخشی از این بانک‌ها دولتی هستند و اقداماتی برای افزایش سرمایه آنها در حال انجام است. در بودجه سال آینده، بخشی از بدهی دولت به شکل اوراق ارائه و صرف تقویت سرمایه این بانک‌ها خواهد شد.

تنها یک بازار ارز خواهیم داشت

همچنین وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص ارز نیمایی گفت: قانون جدید بانک مرکزی اجازه‌ نمی‌دهد که بیش از یک بازار ارز وجود داشته باشد و تمامی مبادلات ارزی در «مرکز مبادله ارز و طلای ایران» انجام خواهد شد.

این عضو کابینه همچنین به انتقاد رئیس‌جمهور از بیمه‌های تکمیلی پاسخ داد و خاطرنشان کرد: موضوع بیمه‌های تکمیلی، به ویژه بیمه‌های درمانی پیچیده است و این بیمه‌ها از ابتدا برای پوشش هزینه‌های بیمارستانی طراحی شده‌اند. در حال حاضر نزدیک به ۲۵ میلیون نفر تحت پوشش این بیمه‌ها هستند و نیاز است تمامی جوانب این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.

وی در پایان تاکید کرد که نکات مطرح شده توسط رئیس‌جمهور به دقت توسط مسئولان و کارشناسان بیمه مرکزی مورد بازنگری قرار خواهد گرفت./اقتصادانلاین

اخبار مرتبط
بر پایه آمارهای اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران، در آخرین ساعات معاملات سکه و طلا در تهران در هفته جاری، قیمت هر قطعه سکه بهار آزادی طرح جدید با رشد یک میلیون و ۴۵۰ هزار تومانی نسبت به ابتدای هفته جاری به ۵۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان رسید.
اخیراً امین کلاهدوزان، رئیس مرکز تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت در ارتباط با فروش طلای آنلاین اعلام کرده: «مهم‌ترین ریسک در فروش طلا، خالی‌فروشی است؛ یعنی کسب‌وکار پول را از مشتری دریافت می‌کند ولی طلا در اختیار ندارد، از این رو طبق نامه اخیر بانک مرکزی که مورد حمایت مرکز تتا (توسعه تجارت الکترونیک) هم هست، طلای فروخته‌شده باید موجود باشد و در بانک ذخیره شود.»
در صورتی که اشخاص در بازه زمانی تحویل سکه اقدام به دریافت سکه نکنند، معامله فسخ و پس از اعلام بانک عامل وجه معامله پس از کسر کارمزد خرید و سایر هزینه های عملیاتی به کیف پول خریدار عودت داده می شود؛ در صورت انفساخ معامله به دلیل عدم مراجعه خریدار به شعبه انتخاب شده در سامانه جهت دریافت سکه طلا در مهلت مقرر، خریدار به مدت 180 روز از ثبت هرگونه سفارش خرید در سامانه منع می شود.
اشخاصی که طی بازه زمانی 3 دی‌ماه الی 10 دی‌ماه برای دریافت سکه اقدام کنند، علاوه بر هزینه تحویل، باید هزینه انبارداری نیز پرداخت کنند. هزینه انبارداری سکه طلا 50 هزار تومان در هر روز به ازای هر سکه خواهد بود و به شعبه بانک عامل پرداخت می‌شود؛ این هزینه شامل روزهای تعطیل نیز خواهد بود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها