پنجشنبه, 22 آذر 1403 2024,December

سند سیاستگذاری رمزپول ها تصویب شد

17 آذر 1403
سند سیاستگذاری رمزپول ها تصویب شد

سند پیشنهادی بانک مرکزی باعنوان «چارچوب سیاستگذاری و تنظیم گری بانک مرکزی در حوزه رمزپولها» در جلسه سیزدهم آذرماه ۱۴۰۳ هیئت عالی بانک مرکزی، با موافقت تمامی اعضا به تصویب رسید.

به گزارش بانک اول ، نظر به اختیارات و وظایف قانونی بانک مرکزی در تنظیم گری حوزه رمزپول ها (توکن های معاملاتی)، مستند به مواد ۴، ۲۴، ۵۹ و ۶۴ قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سند پیشنهادی بانک مرکزی باعنوان «چارچوب سیاستگذاری و تنظیم گری بانک مرکزی در حوزه رمزپولها» در جلسه سیزدهم آذرماه ۱۴۰۳ هیئت عالی بانک مرکزی، با موافقت تمامی اعضا به تصویب رسید.

در این جلسه که به ریاست محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی و با حضور وزیر امور اقتصادی و دارائی، دادستان کل کشور و سایر اعضای هیئت عالی برگزار شد، ضمن تاکید بر ضرورت نظارت موثر بر فضای مبادلات رمزپول ها در داخل کشور، با تاکید بر اتخاذ رویکرد تنظیم گری فعال حوزه رمزپول ها از سوی بانک مرکزی، بر ضرورت همکاری و تعامل با سایر دستگاه های ذیربط ازجمله وزارت امور اقتصادی و دارائی در راستای تکمیل ساز و کارهای تنظیم گری زیست بوم دارائی های دیجیتال و توسعه بهره مندی از ظرفیت های این حوزه، تاکید گردید.

مسئولیت صدور مجوز با بانک مرکزی است

در این سند مصوب، ضمن تاکید بر هویت بخشی به موجودیت های کارگزار رمزپول و نهاد امین بعنوان اشخاص تحت نظارت بانک مرکزی، مسئولیت صدور مجوز اشخاص برشمرده با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بوده و تنظیم مقررات و نظارت موثر بر سلامت فعالیت درخصوص فعالین دارای مجوز توسط بانک مرکزی انجام خواهدشد.

همچنین در سند پیش رو بر ضرورت رعایت کلیه قوانین مالیاتی و مجموعه قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تاکید گردیده است.

رویکرد بانک مرکزی در خصوص رمزپولها، ایفای وظایف قانونی در خصوص تنظیم گری فعال، همراستا با توسعه بهره گیری از ظرفیت های بالقوه این حوزه است و در همین راستا سند ارائه شده صرفا” چارچوب و سیاستهای کلان در حوزه رمز پولها را در بر دارد و تدوین کلیه دستورالعمل ها و الزامات با همکاری و تعامل وزارت اقتصاد و سایر ذی نفعان انجام خواهد پذیرفت.

اخبار مرتبط
تحلیلگران معتقدند که در پی این کاهش قیمت، برخی از معامله‌گران به دنبال فرصت‌های خرید هستند و به بازتنظیم موقعیت‌های معاملاتی خود اقدام کرده‌اند.
تتر (USDT) همچنان یکی از محبوب‌ترین استیبل‌کوین‌ها در بازار ارزهای دیجیتال است و به تأمین نقدینگی برای تراکنش‌هایی به ارزش میلیون‌ها دلار در هر روز کمک می‌کند. تتر باوجود جنجال‌ها و چالش‌های مختلف، به‌عنوان یک پناهگاه امن برای کاربران در یک بازار بسیار ناپایدار عمل می‌کند و به استفاده میلیون‌ها کاربر که به دنبال استفاده از سیستم مالی غیرمتمرکز هستند، ادامه می‌دهد.
عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد روز گذشته در نخستین رویداد ملی ارز دیجیتال گفت: دولت به دنبال بهره‌برداری بهینه از ارزهای دیجیتال است و اگر این ارزها بتوانند تحریم‌ها را خنثی کنند، از آنها باید استقبال کرد. همتی با تأکید بر اهمیت اقتصاد دیجیتال و چالش‌های ناشی از تحریم‌ها، افزود: اگرچه در اقتصاد دیجیتال بخوبی پیش می‌رفتیم، اما ضرر فیلترینگ به کسب ‌و کارها و گردش مالی این حوزه بسیار بالاست. همتی با انتقاد از ایجاد بازار سیاه فروش فیلترشکن‌ها بیان داشت: میزان درآمد این بازار با بخش رسمی درآمدهای ارتب
مدیرعامل انجمن بلاک‌چین و پژوهشگر ارز دیجیتال – درمورد چالش‌ها و الزامات ریال دیجیتال (رمز ریال) اظهار کرد: ما از سال ۲۰۰۹ یاد گرفتیم اطلاعات در فضای دیجیتال را طوری نگهداری کنیم که غیرقابل‌تغییر باشند. فناوری بلاک‌چین یا همان فناوری زنجیره بلوک هم زمانی که غیرمتمرکز باشد می‌تواند ویژگی‌های شفافیت و غیرقابل‌تغییر و غیرقابل‌ هک شدن را از خود بروز دهد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها