پنجشنبه, 22 آذر 1403 2024,December

کورد زنی نرخ سود بین بانکی/نرخ سود۲۳.۸۶ درصد شد

22 آذر 1403
کورد زنی نرخ سود بین بانکی/نرخ سود۲۳.۸۶ درصد شد

به گزارش بانک اول  نرخ سود بین بانکی درهفته منتهی به 21آذرماه با افزایش 0.07 درصدی نسبت به هفته قبل از آن رکورد جدیدی را ثبت کرد و با عبور از کانال 23.8 درصدی به 23.86 درصد رسید.

این نرخ در هفته منتهی به 14 آذرماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.79 درصد اعلام شد.

نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به 7 آذرماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.79 درصد بود. این ثبات درحالی برای نرخ سود بین بانکی به ثبت رسیده که مدار این نرخ در هفته پایانی آبان ماه با افزایش محسوس همراه و باعث شد نرخ بهره برای اولین بار در آستانه ورود به کانال 23.8 درصدی قرار گیرد.

نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به 30 آبان ماه با افزایش 0.06 درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.79 درصد رسید. افزایش نرخ سود بین بانکی در حالی به ثبت رسیده که وزارت اقتصاد و سازمان بورس از رایزنی ها با بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود بانکی خبر داده بودند.

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 23 آبان ماه با افزایش جزئی (0.01 درصدی )نسبت به هفته قبل، 23.73 درصد شده بود؛ این نرخ در هفته منتهی به 16 آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.72 درصد اعلام شده بود.

نرخ بهره بین بانکی بعد از 2 هفته افزایشی در هفته منتهی به 9 آبان ماه با کاهش 0.04 درصدی همراه شد و به 23.72 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 2 آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش 0.04 درصدی به 23.76 درصد رسید.

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 25 مهر ماه با افزایش 0.04 درصدی همراه شده و به 23.72 درصد رسیده بود. در هفته منتهی به 18 مهر ماه این نرخ با کاهش 0.05درصدی نسبت به هفته قبل به 23.68درصد شده بود.نرخ بهره بین‌بانکی بعد از 2 هفته افزایشی، در هفته منتهی به 11 مهر با کاهش 0.01درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد شد.

این نرخ در هفته نخست پاییز با افزایش 0.04درصدی همراه شد و به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ سود بین‌بانکی در هفته منتهی به 4 مهر ماه 23.74 درصد شد. 

نرخ سود بین‌بانکی چیست؟

ممکن است بانک‌ها در دوره‌های مالی کوتاه‌مدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبه‌رو شوند، اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد، برای اینکه بانک‌ها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به‌نام بازار بین‌بانکی تشکیل داده‌اند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وام‌های بین‌بانکی سررسید کوتاه‌مدت یک‌هفته‌ای یا کمتر دارند. وام‌دهی بانک‌ها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بین‌بانکی گفته می‌شود./تسنیم

اخبار مرتبط
مفهموم اطلاعیه جدید بانک مرکزی در خصوص شکل‌گیری و تعمیق بازار یکپارچه ارز این است که از شنبه 24 آذرماه تمام نرخ ارز توافقی،ارز اشخاص و سامانه نیما، یک نرخ می‌شود که مبنای محاسبه آن هم صرفا عرضه و تقاضا در بازار است. از ابتدای بهمن‌ماه نیز تمام بازارها در سامانه بازار توافقی مرکز مبادله با یکدیگر ادغام می‌شوند.
بر اساس آنچه که در بخشنامه شماره ۲۰۵۳۶۸/۰۳ مورخ ۲۶/۰۸/۱۴۰۳ اعلام شده است تا روز دوشنبه مورخ ۲۶/۰۹/۱۴۰۳ کلیه صادرکنندگان مشمول بند (۲) ماده (۸) آیین نامه اجرایی تبصره (۶) بند (ه) ماده (۲) مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به‌منظور رفع تعهد صادراتی از طریق واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران، ملزم هستند که ارزهای مذکور را از طریق بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه کنند.
رشد اخیر بازار رمز ارزها همزمان با افزایش چشمگیر در بازار سهام ایالات متحده مشاهده می‌شود. گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) که دیروز منتشر شد، با پیش‌بینی‌ها همخوانی داشت و اعتماد معامله‌گران را نسبت به کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو در هفته آینده تقویت کرد
فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی به‌دنبال حذف تعدد نرخ‌ها در بازار ارز است؛ گفته بود: سیاست ارزی بانک مرکزی در زمان حاضر این است که نرخ ارز نیما متناسب با متغیرهای بنیادین اقتصادی تغییر کند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها