به گزارش بانک اول امضای دیجیتال در حال حاضر یکی از امنترین روشهای موجود در جهان برای حفاظت از اطلاعات شخصی است و اپراتورها باید نسبت به حمایت از ارائهدهندگان این سرویس و فراهم کردن زیرساخت مورد نیاز اقدام کنند. هماکنون کاربران سرویسهای آنلاین، مانند مشتریان بانکها، سردفتران اسناد رسمی و... هنگام ورود (login) به سرویسها و انجام تراکنشهای آنلاین، جهت احراز هویت اغلب از روشهایی همچون نام کاربری و رمز عبور، رمزهای یک بار مصرف و یا توکنهای سختافزاری یا نرمافزاری استفاده میکنند.
«امضای دیجیتال همراه» در زمره روشهای جدید احراز هویت به شمار میرود که از سال ۲۰۰۱ مورد توجه قرار گرفته و از سال ۲۰۰۹ استفاده گسترده از آن آغاز شده است. ورود (login) آسان به سرویسهای مورد نیاز، حفظ امنیت و در دسترس بودن، از مهمترین ویژگیهای سرویس امضای دیجیتال است. همچنین این روش از نظر هزینه استفاده و قابلیت بهکارگیری نسبت به روشهای فوق بهصرفهتر است. علاوه بر این، با استفاده از راهکار امضای همراه، امکان تجمیع تمامی توکنها در گوشی همراه کاربر وجود دارد.
در واقع کاربر به جای همراه داشتن توکنهای مختلف برای کاربردهای گوناگون، کافی است با استفاده از راهکار امضای دیجیتال، تمامی آنها را در گوشی تلفن همراه خود تجمیع کند. از دیگر مزایای استفاده از خدمات امضای دیجیتال میتوان به پایین آمدن احتمال مشکلاتی مانند حملات فیشینگ، استفاده از گوشی موبایل به عنوان یک وسیله احراز هویت امن و عدم نیاز به همراه داشتن وسیله اضافی برای احراز هویت و امضای دیجیتال، استفاده از سیمکارت برای ذخیره کلید عمومی و خصوصی و انجام عملیات رمزنگاری، فراهم کردن امکان دسترسی به اطلاعات شخصی به صورت امن در هر زمان و مکان و مشاهده صریح هر تراکنش در صفحه موبایل پیش از امضای آن اشاره کرد.
اپراتورها در حال حاضر با ارائه سیمکارتهای دارای ظرفیت حافظه بالا و ایجاد محیط امن در سیمکارتهای خود به سرویسدهندگان این امکان را میدهد که با بارگذاری برنامه کاربردی خود داخل سیمکارت و با دسترسی به محیط امن از قبل پیشبینی شده، اقدام به مدیریت کلیدهای امنیتی خود کرده و فضای امن برای تراکنشهای الکترونیکی ایجاد کنند. بدیهی است که این سرویس علاوه بر ایجاد فضای امن برای تراکنشهای الکترونیکی، تجربه کاربری بهتری را به کاربران این سرویس ارائه میکند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید