بانک اول - برای اینکه بتوانید این موضوع را ارزیابی کنید، ۹ خط قرمز برایتان گردآوری کردهایم که باید حواستان به آنها باشد. هرچند هیچ کسی نمیتواند آینده را پیشگویی کند، اما گزینههای زیر به احتمال خیلی زیاد روند ثروتمند شدنتان را کند خواهند کرد. اینها پاسخ سوال چرا پولدار نمی شویم هستند.
۱. بیش از اندازه روی پسانداز کردن تمرکز دارید- و به اندازهی کافی روی پول درآوردن تمرکز ندارید.
چرا پولدار نمی شویم ؟ چون پس انداز نمی کنیم. پسانداز کردن برای ساختن ثروت ضروری است، اما نباید به حدی روی پسانداز کردن تمرکز کنید که از کسب درآمد- آنچه که افراد ثروتمند رویش تمرکز دارند- غافل شوید.
سیبولد مینویسد، “آدمهای زیادی هستند که به حدی صرفجویی میکنند و مقتصد هستند که فرصتهای مهم را از دست میدهند.”
هیچ نیازی به ترک راهکارهای عملی پسانداز نیست. سیبولد توصیه میکند که، “اگر میخواهید مانند یک فرد ثروتمند بیندیشید، از نگرانی دربارهی تمام شدن پولتان دست بردارید و روی بهدست آوردن پولِ بیشتر تمرکز کنید.”
برخی از کارشناسان میگویند، “موضوع این نیست که چهقدر پول درمیآورید، بلکه موضوع این است که چهقدر پول نگه میدارید، ” اما این گفته نباید بهانهای باشد برای اینکه کسب درآمد را به طور کامل نادیده بگیرید. برای پسانداز پول، باید در وهلهی اول آن را بهدست بیاورید. موضوع مشترک بین میلیونرها این است که آنها جریانهای چندگانه برای کسب درآمد ایجاد میکنند و عادات هوشمندانهای برای پسانداز کردن دارند.
۲. سرمایه گذاری را شروع نکردهاید.
چرا پولدار نمی شویم ؟ چون سرمایه گذاری نمی کنیم. یکی از موثرترین شیوهها برای کسب پول بیشتر در طول زمان، سرمایهگذاری است، و هر چه زودتر این کار را شروع کنید، بهتر است.
رامیت ستی در کتاباش که پرفروشترین کتاب نیویورک تایمز شناخته شد به نام ” ثروتمند شدن را به شما خواهم آموخت، ” مینویسد: “به طور میانگین، میلیونرها سالانه ۲۰% از درآمد خانوارشان را سرمایهگذاری میکنند. ثروت آنها به وسیلهی میزان درآمدی که هر سال کسب میکنند سنجیده نمیشود بلکه به وسیلهی مبلغی که در طول زمان پسانداز و سرمایهگذاری کردهاند میتوان ثروت آنها را ارزیابی کرد.”
هر چه پول بیشتری کنار بگذارید بهتر است، اما حتی اندکی پول نیز میتواند به لطف بهرهی مرکب شما را به موفقیت برساند. یک راه آسان برای اینکه سرمایهگذاری را تجربه کنید این است که پسانداز کردن برای بازنشستگی را با استفاده از حسابهای پساندازی که در آنها پولتان سرمایهگذاری میشود، شروع کنید.
۳. شما با دستمزدی که به طور دائمی دریافت میکنید، راضی هستید.
آدمهای معمولی ترجیح میدهند که طبق یک زمانبندی خاص – حقوق ثابت یا نرخ ساعتی- دستمزدشان را دریافت کنند، در حالی که آدمهای پولدار ترجیح میدهند بر اساس حاصل کارشان کسب درآمد کنند و عموما به صورت خوداشتغالی کار میکنند.
سیبولد مینویسد، “موضوع این نیست که هیچ آدم موفقی در سطح جهانی وجود ندارد که هر روز صبح به موقع سر کار حاضر شود و آخر ماه دستمزدش را دریافت کند، اما برای اغلب آدمها این کندترین مسیر و البته ایمنترین روش به سمت شکوفایی است. آدمهای بزرگ میدانند که خود-اشتغالی سریعترین مسیر به سمت کسب ثروت است.”
در حالی که کلاس جهانی همچنان در حال به راه انداختن کسبوکار و ساختن فرصتها است، سیبولد میگوید، “اغلب آدمها با ماندن در شغلی که درآمدی متوسط دارد و رقم چک پرداختیاش به صورت سالانه افزایش مییابد، یک زندگی به لحاظ مالی متوسط را برای خودشان تقریبا تضمین میکنند.”
۴. چیزهایی میخرید که قدرت مالی لازم را برای خریدنشان ندارید.
اگر پایتان را به اندازهی گلیمتان دراز نکنید، هرگز ثروتمند نخواهیدشد.
حتی اگر پول بیشتری درمی آورید یا افزایش حقوق درست و حسابی داشتهاید، آن را به عنوان دلیلی برای ارتقاءِ سبک زندگیتان نبینید.
گرنت گاردون، میلیونر خودساخته، در وبگاه اینترپرینر (Entrepreneur) مینویسد، “من تا زمانی که کسبوکار و سرمایهگذاریهایام چندین جریان مالی امن را در اختیار من نگذاشتند، ساعت یا ماشین لوکسی نخریدم. وقتی میلیونر شده بودم هنوز هم سوار تویوتا کمری میشدم. به خاطر اخلاق کاریتان زبانزد شوید نه به خاطر خرت و پرتهایی که میخرید.
۵. شما به دنبال رویاهای شخص دیگری میروید- نه به دنبال رویاهای خودتان!
اگر میخواهید موفق باشید، باید عاشق همهی کارهایی باشید که انجام میدهید- یعنی عشق و علاقهتان را مشخص کنید و به دنبال همان بروید.
تامس کورلی، میلیونر خودساختهای که ۵ سال را صرف پژوهش کردهاست، میگوید، آدمهای بسیار زیادی به اشتباه رویاهای شخص دیگری را دنبال میکنند- مثلا رویای والدینشان را.
او در کتاب “عادات خود را تغییر بدهید تا زندگیتان تغییر کند، ” مینویسد، ” وقتی شما رویاها یا اهداف شخص دیگری را دنبال میکنید، ممکن است ناگهان از حرفهای که انتخاب کردهاید دلزده بشوید. عملکرد و جبران مافاتی که میکنید، این موضوع را منعکس خواهد کرد. گذران زندگی برایتان دشوار خواهدشد و مدام با مشکلات مالی دست و پنجه نرم خواهید کرد. خیلی ساده است، شما آن شور و شوقی را که برای موفقیت لازم است، ندارید.
۶. به ندرت از نقطهی امنتان خارج میشوید.
اگر میخواهید ثروت بسازید، یا در زندگی پیشرفت کنید، باید به عدم اطمینان یا دردسر عادت کنید.
آدمهای پولدار به طور خاص، راحتی را در عدم اطمینان میبینند.
سیبولد مینویسد، “راحتی فیزیکی، روانی و عاطفی، هدف اولیهی طرز فکر قشر متوسط است. افرادی که در سطح جهانی فکر میکنند، خیلی زود یاد میگیرند که میلیونر شدن آسان نیست و نیاز به آرامش داشتن میتواند زیانبار باشد. آنها میآموزند که هنگام کار کردن در یک حالت عدم اطمینان دائمی، آرامش داشته باشند.
۷. برای پولتان برنامهای ندارید.
چرا پولدار نمی شویم ؟ چون برنامه نداریم. پول به خودی خود پدیدار نخواهد شد؛ شما باید روی آن کار کنید. اگر دوست دارید به طور ناگهانی ثروت بسازید، باید یک هدف مشخص، روشن و پایدار داشته باشید قبل از اینکه یک برنامهی مالی برای رسیدن به آن هدف ترتیب بدهید.
آدمهای پولدار برای دستیابی به ثروت متعهد هستند. تی. هارو اِکِر، میلیونر خودساخته میگوید، رسیدن به ثروت مستلزم تمرکز، انگیزه، دانش و سعی و کوشش فراوان است – اما در صورتی امکانپذیر است که اهداف از پیش تعیین شده و چشماندازی روشن داشته باشید. “دلیل شمارهی یکِ اینکه چرا اغلب آدمها به آنچه میخواهند نمیرسند این است که نمیدانند چه میخواهند. آدمهای پولدار به وضوح میدانند که ثروت میخواهند.”
۸. شما ابتدا خرج میکنید و بعد باقی پولتان را کنار میگذارید.
اگر میخواهید پولدار شوید، ابتدا به خودتان پول بدهید.
دیوید بچ در کتاب “میلیونر اتوماتیک” مینویسد، “آنچه اغلب آدمها در زمان بهدست آوردن حتی یک ریال انجام میدهند این است که ابتدا به دیگران پول میدهند. آنها به صاحبخانه، شرکتهای کارت اعتباری، شرکت تلفن، دولت و غیره و غیره پول میدهند.”
به جای خرج کردن و کنار گذاشتن باقیماندهی پولتان، ابتدا پساندار کنید. بچ تاکید میکند که، حداقل ۱۰ درصد از درآمد خالصتان را کنار بگذارید و این فرآیند را اتوماتیک کنید. به این صورت، هرگز این مبلغ را نخواهید دید و یاد میگیرید که بدون آن زندگی کنید.
۹. معتقدید که پولدار شدن دور از دسترس شماست.
سیبولد مینویسد، آدمهای معمولی اعتقاد دارند که پولدار بودن امتیازی است که تنها به آدمهای خوششانس ارزانی شدهاست. حقیقت این است که در یک کشور سرمایهداری شما باید هر حقی که برای پولدار شدن لازم است را داشته باشید اگر میخواهید ارزشی عظیم برای دیگران خلق کنید.”
سیبولد ادامه میدهد، با پرسیدن این سوال از خودتان شروع کنید، “چرا من نتوانم؟ و سپس بزرگ فکر کردن را آغاز کنید. آدمهای پولدار انتظارات بزرگی دارند. چرا هدفم را روی یک میلیون دلار تنظیم نکنم؟
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید