دوشنبه, 17 اردیبهشت 1403 2024,May

دولت هزینه ۹۰ درصد بیمه شدگان اجباری سلامت را می پردازد/تامین بودجه پایگاه برخط بیمه‌شدگان درمان

24 خرداد 1401
دولت هزینه ۹۰ درصد بیمه شدگان اجباری سلامت را می پردازد/تامین بودجه پایگاه برخط بیمه‌شدگان درمان

به گزارش بانک اول مهندس طاهر موهبتی در بیست‌وچهارمین جلسه شورای اطلاع رسانی سازمان بیمه سلامت، با اشاره به اینکه طرح ایجاد پایگاه برخط بیمه شدگان درمان کشور علی‌رغم اینکه در برنامه ششم توسعه به آن اشاره شده بود، اما طی دو سال اول بدون بودجه مراحل مقدماتی خود را آغاز کرده بود، گفت: بودجه این طرح امسال تامین شد و با اخذ مجوزهای لازم، پایگاه از حیث تجهیزات و … تکمیل خواهد شد و دی ماه امسال با حضور وزیر بهداشت به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی در خصوص مزایای راه‌اندازی این پایگاه، اظهار کرد: با توجه به اینکه اکنون اطلاعات هویتی بیمه شدگان در پایگاه‌های مختلف مانند تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و…  متفاوت است، راه‌اندازی این پایگاه جامع کمک می‌کند اطلاعات جامع از یک پایگاه استخراج شود. در این زمینه طبق گفته قانون باید تفاوت‌های میان اطلاعات به حداقل برسد و کلیه دستگاه‌ها مکلفند تا اطلاعات خود را در اختیار این پایگاه قرار دهند که مطابق آن استحقاق سنجی خدمات از طریق این پایگاه انجام می‌شود.

موهبتی ادامه داد: پس از راه اندازی پایگاه اطلاعات، کلیه ارائه دهندگان خدمت باید اطلاعات بیمار را از این پایگاه استعلام کنند که همین امر نشان می‌دهد که همپوشانی‌های بیمه‌ای به حداقل خواهد رسید. البته پیش از رفع همپوشانی، موضوع اعتبار بخشی نیز کنترل خواهد شد و تمام این شرایط مارا به سمت استفاده حداقلی از دفترچه کاغذی خواهد رساند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در ادامه برشماری مزایای این پایگاه اطلاعات، تصریح کرد: در حال حاضر ما اطلاعات حساب انفرادی تک تک افراد در مجموعه خود را نداریم. پایگاه اطلاعات برخط موجب می‌شود خدمات بیمه‌ای با هزینه‌های صورت گرفته برای بیمار در مدت زمان خاصی به او گزارش شود تا از نوع خدمات دریافت شده توسط خودش آگاه شود.

وی پایگاه اطلاعات برخط درمان را راهی برای تحقق اهداف پرونده ملی سلامت دانست و افزود: همزمان با سایر موارد ذکر شده، سایر قواعد بیمه‌گری نیز کنترل خواهد شد و اهداف بزرگ ما انجام می‌شود.

وی در خصوص پوشش اجباری بیمه همگانی نیز اظهار کرد: علی‌رغم اینکه قطعی اینترنت در هفته گذشته باعث ایجاد مشکل در برخی دفاتر ما شد، اما کار مردم به تاخیر نیفتاد و مراجعات مردم به ما ادامه داشت. بنده همچنان از مردم می‌خواهم به دوره انتظار ۱۰ روزه توجه کرده و هرچه سریع تر نسبت به بیمه شدن اقدام کنند و بدانند دیگر بیمه شدن بر روی تخت بیمارستان امکان ندارد.

موهبتی با بیان اینکه تا کنون ۴۷۸ هزار نفر در سامانه بیمه سلامت تقاضای ارزیابی وسع کرده‌اند تا کل یا بخشی از حق بیمه آنها توسط دولت پرداخت شود، گفت: بر همین اساس اولین اعلام اطلاعات از سوی وزارت رفاه در خصوص نتیجه آزمون ارزیابی وسع طبق قانون و پس از فرصت یک ماهه، ۱۴ آذرماه به دست ما می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه در فصل بودجه قرار داریم، ادامه داد: سازمان بیمه‌سلامت تمام تلاش خود را کرده است تا با بودجه‌هایی که برایمان در نظر گرفته می‌شود، ذخیره‌ منابع داشته باشیم و جلوی هدر رفت هزینه‌هارا بگیریم. در همین راستا امیدواریم توجه ویژه‌ای به بودجه حوزه سلامت کشور شود.

وی درخصوص پرداختی‌های این سازمان بیمه‌گر به مراکز طرف قرارداد، ادامه داد: خوشبختانه با توجه به شرایط کشور پرداخت‌های تقریبا منظمی داشته‌ایم. تاکنون هزار میلیارد تومان در سال ۹۸ هزینه کرده‌ایم که طبق آن بدهی‌های ما به داروخانه‌ها در بخش خصوصی به شهریور ماه امسال، سایر ارائه دهندگان خدمت به مرداد ماه و در بخش دولتی تا ۷۰ درصد هزینه مرداد ماه را پرداخت کرده‌ایم؛ البته همواره اولویت پرداخت‌های ما مناطق محروم هستند.

وی افزود: بدهی‌های سال ۹۷ به طور متوسط در داروخانه‌ها دو ماه و نیم، در بخش خصوصی و دولتی سه ماه و نیم است که امیدواریم با همکاری و قول مساعد سازمان برنامه و بودجه بتوانیم پرداخت‌های خود را به اتمام برسانیم. نکته قابل توجه آن است که با توجه به شرایط اقتصادی کشور، تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا مشکلات برطرف شود.

موهبتی افزود: افرادی که تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند هر چه سریعتر در سامانه بیمه سلامت ثبت نام کنند چرا که در صورت برخورداری افراد از دفترچه بیمه اجباری سلامت، دولت ۹۰ درصد هزینه های درمان را می پردازد.

اخبار مرتبط
رئیس جمهور همچنین «قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت کنت ترکیه به داوری» را که در جلسه علنی ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت نیرو و نهاد ریاست جمهوری (معاونت حقوقی رئیس جمهور) و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.
بیمه مرکزی البته تأکید کرده بود که بدهی جریمه‌های راهنمایی و رانندگی ربطی به بیمه‌ها ندارد و فقط بدهی عوارض آزادراهی و بزرگراهی در صدور بیمه‌نامه شخص ثالث بررسی می‌شود.
افرادی که دوره خدمت خود را تمام کرده‌اند، می‌توانند میزان دوره‌ای که به خدمت سربازی مشغول بوده‌اند را به سنوات سابقه بیمه خود اضافه کنند.
دانشجویان در تمام مقاطع دانشگاهی می‌توانند با پرداخت حق بیمه به صورت ماهیانه تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار بگیرند و از خدمات درمانی و بازنشستگی استفاده کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها