شنبه, 1 اردیبهشت 1403 2024,April

بانک‌های کدام کشورها بالاترین نرخ بهره را پرداخت می‌کنند؟

24 خرداد 1401
بانک‌های کدام کشورها بالاترین نرخ بهره را پرداخت می‌کنند؟

به گزارش بانک اول به نقل از یورو نیوز نرخ بهره بانکی در ونزوئلا با رسیدن به آستانه ۳۹ درصد به بالاترین حد در میان کشورهای جهان رسیده است. هر چند که این سطح از بهره پرداختی در مقایسه با نرخ تورم نقطه‌ایِ دو هزار و ۳۵۸ درصدی ونزوئلا در ژوئیه گذشته رقم پایینی است.

در میان ۱۰ کشوری که دارای بالاترین نرخ بهره سالانه هستند، لیبریا تنها کشوری است که نرخ تورم پایین‌تری در مقایسه با نرخ بهره دارد

بالاترین نرخ‌های بهره بانکی:

نرخ تورم/درصد نرخ بهره/درصد کشور
۲۳۵۸ ۳۸.۹۸ ونزوئلا
۳۹.۲ ۳۸ آرژانتین
۷۶۱ ۳۵ زیمباوه
۳۹.۲ ۲۷ یمن
۱۷.۱ ۲۵ لیبریا
۳۸.۳ ۲۵ سورینام
۲۵.۳ ۱۸.۵ کنگو
۳۴.۴ ۱۸ ایران
۲۵.۷ ۱۷ هائیتی
۱۶۷ ۱۵.۸ سودان

 

یران با نرخ بهره ۱۸ درصدی، در جایگاه هشتمین کشور جهان از نظر بالا بودن نرخ بهره بانکی قرار دارد. البته ایران از نظر بالا بودن نرخ تورم نیز با ثبت نرخ تورم نقطه‌ای ۳۴.۴ در سپتامبر گذشته، دارای هفتمین نرخ تورم بالا در میان کشورهای جهان است؛ عاملی که نرخ واقعی بهره را در این کشور منفی می‌کند.

در مجموع ۲۴ کشور جهان دارای نرخ‌های بهره دو رقمی هستند که ترکیه(۱۰.۲۵٪) هم در میان آنها قرار دارد. در مقابل، اقتصاد ۲۳ کشور جهان نیز از تورم دو رقمی رنج می‌برد که ترکیه(۱۱.۷۵٪) نیز در میان آنها جای دارد.

ر حال حاضر، کشورهای ژاپن، دانمارک و سوئیس با نرخ‌های منفی ۰.۱، ۰.۶ و ۰.۷۵ درصد پایین‌ترین نرخ‌های بهره در سطح جهان هستند.

 

اخبار مرتبط
این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال 1402 به 23.66 درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از آبان ماه به بعد محسوب می شود؛ بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر 1402 ثبت شده است؛ نرخ بهره بین‌بانکی در پایان هفته منتهی به 5 مهر ماه سال 1402 با رکوردشکنی 10 سال به 23.80 درصد افزایش یافته بود.البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بین بانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان ماه به 23.71 درصد کاهش یافت و بعد ان آن وارد کانال‌های پایین‌تر شد.
حداکثر نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۲ هم ۲۲.۵ درصد باقی ماند؛ هرچند مقرر شد بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند. سال ۱۴۰۱ بود که بانک مرکزی سقف نرخ سود سپرده بانکی را ۲۲.۵ درصد و سود تسهیلات را حداکثر ۲۳ درصد اعلام کرد و نرخ‌های بالاتر از آن تخلف اعلام شد. همچنین همان زمان مسئولان اقتصادی و بانکی کشور تاکید کردند که تصمیمی برای تغییر در نرخ سود بانکی ندارند.
نرخ سود معمولاً به توجه به شرایط بازار و تصمیمات بانک‌ها مشخص می‌شود. به همین دلیل، تعیین نرخ سود سپرده اهمیت زیادی در اقتصاد یک کشور دارد. همچنین بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند.
آمارهای مربوط به پرداخت سود سپرده‌های بانکی در اسفند ماه منتشر نشده،در این گزارش آمارهای ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها