پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403 2024,April

پیشنهاد خروج به سهامداران داده نمی‌شود

24 خرداد 1401
پیشنهاد خروج به سهامداران داده نمی‌شود

به گزارش بانک اول به نقل از ایرناپلاس، استقبال مردمی که در ماه‌های ابتدایی سال سرمایه خود را به بورس آوردند، پس از ریزش بازار در نیمه تابستان رنگ باخت. برخی از سرمایه‌گذاران خرد با ظهور نشانه‌های ریزش، از بازار خارج شدند و برخی دیگر به امید جبران زیان و با وجود عبور از حد ضرر، در این بازار باقی مانند. این افراد در حالی هنوز به جبران زیان سبد سهام خود امید دارند که زیان ۴۰ درصدی و بیشتر را تحمل کرده‌اند و برای تصمیم‌گیری درباره ادامه حضور در این بازار یا خروج از آن تردید دارند.

کارشناسان معتقدند در شرایطی که قیمت‌ها در بازار سهام در حداقل خود قرار دارند، زمانی مناسبی برای خروج از بورس نیست. در مقابل توصیه می‌شود با چند روش کاربردی و ایجاد چند تغییر در سبد سهام زیان‌ده، در بازه زمانی حداقل دو ساله، علاوه بر جبران زیان چند ماه اخیر، به بازدهی برسند و با زیان از بورس خارج نشوند.

احمد اشتیاقی کارشناس بورس در این رابطه به ایرناپلاس گفت: بزرگان سرمایه‌گذاری می‌گویند زیان یک بازار، تنها در همان بازار قابل جبران است. یعنی اگر از بازار خارج شوید و به بازار دیگری بروید، ممکن است با زیان دیگر مواجه شوید. بنابراین به سرمایه‌گذارانی که در ماه‌های اخیر در بورس دچار ضرر و زیان شده‌اند، با توجه به وضعیت کنونی شاخص و قیمت سهام شرکت‌ها توصیه می‌شود در بورس باقی بمانند.

وی درباره جبران زیان ماه‌های اخیر سرمایه‌گذاران خرد گفت: بازار سرمایه ما همواره در میان‌مدت و بلندمدت، زیان خود را جبران کرده و این موضوع در دوره‌های گذشته نیز تجربه شده است. بنابراین اگر افراد، سهامی را در اوج قیمت و شاخص خریداری کرده و صبور باشند، در بازه زمانی دو ساله، زیان خود را جبران کرده و پس از آن نیز سود قابل توجهی کسب می‌کنند.

قیمت آینده دلار با بورس چه می‌کند؟
اشتیاقی، آنچه را که ‌اکنون موجب ترس سهامداران شده بی‌دلیل دانست و توضیح داد: یکی از دلایل اصلی ترس و نگرانی سهام‌داران، اخباری است که درباره قیمت دلار و کاهش آن تا سطوحی مانند ۱۵ هزار تومان و پایین‌تر از آن شنیده می‌شود. این در حالی است که با توجه به متغیرهای اقتصاد کلان مانند حجم نقدینگی و چسبندگی قیمت‌ها و سایر عواملی که زمینه‌ساز رشد اقتصادی هستند، نرخ‌های کمتر از ۱۸ هزار تومان برای دلار، منطق اقتصادی ندارند. 

وی افزود: اگر فرض کنیم نرخ دلار به ۱۸ هزار تومان برسد، نسبت قیمت به درآمد یا P/E شرکت‌های بورسی حدود ۹ خواهد بود. در واقع زمانی که از دلار ۱۸ هزار تومانی صحبت می‌کنیم، بازارهای موازی بورس با زیان مواجه خواهند شد و به جز سود سپرده بانکی که ممکن است تحت شرایطی بازدهی داشته باشد، تنها محل سرمایه‌گذاری دارای بازدهی، بورس خواهد بود. بنابراین افراد می‌توانند با باقی ماندن در بورس و شرکت در مجامع، حداقل بازده ۱۲ درصدی کسب کنند.

اشتیاقی ادامه داد: به سهامداران توصیه می‌شود بورس را ترک نکنند؛ زیرا حتی اگر شرایط بدبینانه‌ای را در نظر بگیریم که در آن تورم در سال‌های بعد نیز رو به افزایش باشد، سهامداران از تورم مصون می‌مانند و در بدترین حالت نیز ۱۲ درصد سود کسب می‌کنند. بنابراین منطقی نیست که افراد پس از تحمل زیان ماه‌های اخیر، از بازار خارج شوند.

چگونه ترکیب سبد سهام زیان‌ده خود را تغییر دهیم؟
این کارشناس بورس و بازار سرمایه به سهام‌دارانی که پس از ورود به بورس در ماه‌های ابتدایی سال، ‌اکنون با زیان مواجه‌اند، توصیه کرد با بررسی نسبت قیمت به درآمد یا P/E شرکت‌هایی که در این مدت، اصلاح خوبی داشتند، ترکیب سبد سهام خود را تغییر دهند.

وی توضیح داد: به عنوان نمونه ‌اکنون صنایعی مانند معدنی، پتروشیمی و فلزی فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری هستند. علاوه بر این، صنایع دارویی و غذایی نیز به دلیل اینکه نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی قرار است با توجه به تصمیم مجلس، تغییر کند فرصت‌های خوبی به شمار می‌روند. بنابراین سهام شرکت‌ها در قیمت‌های کنونی، ارزنده است و توصیه می‌شود افراد با نگاه حداقل دو ساله، سهامداری کنند و اطمینان داشته باشند بورس در این بازه زمانی، بازدهی بیشتری را نسبت به سایر بازارها به همراه خواهد داشت.

آینده سهام بانک‌ها
اشتیاقی درباره آینده سهام بانک‌های پذیرفته شده در بورس گفت: سهام بانک‌ها نیز در صورت بازگشت آمریکا به برجام و از سرگیری مبادلات ارزی و فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری هستند. علاوه بر این، بانک‌هایی از محل عملیات سپرده‌گیری خود بر خلاف سال‌های گذشته و بر اساس گزارش‌های حسابرسی شده ۶ ماهه سودآور بوده‌اند.

وی افزود: با توجه به شرایط کنونی، پیشنهادی برای خروج به سهامداران داده نمی‌شود، اما به افراد تازه‌وارد توصیه می‌شود صندوق‌های سهامی را خریداری کنند. با این حال فعالان کنونی می‌توانند با بررسی نسبت قیمت به درآمد یا P/E شرکت‌ها، تغییر ترکیب سهام در سبد سرمایه‌گذاری خود را دنبال کنند.

اخبار مرتبط
ماد‌های فملی، شبندر، فایرا، جم، سدشت، کویر و خزامیا از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیس و بوعلی با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
خبر جالب امروز را مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن مطرح کرد که قرار است بخش املاک پلتفرم‌های دیوار و شیپور مسدود شوند. گفته می‌شود با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود و اگر این سکوها تا هفته آینده این بخش وب‌سرویس را انجام ندهند، بخش املاک آنها با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی مسدود خواهد شد.
گفتنی است سه نماد «فولاد»، «فملی» و «شپنا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «خاور»، «ارفع» و «هرمز» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «فولاد» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «فزر» و «کرمان» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.
تا اسفند سال ۱۴۰۰، ۴۰۰ هزار نفر از مردم و طرفداران اقدام برای افزایش سرمایه کردند و از محل افزایش سرمایه و با بورسی شدن سلب حق تقدم انجام شد و در سال ۱۴۰۱ سه مرتبه تلاش شد از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی فرآیند مالکیت انجام شود که مشکلی برای مراجع آسیایی صورت نگیرد و مالکیت باشگاه‌ها برای این مراجع مشخص شود، اما با توجه به پابان مهلت‌ای افی سی در انتهای سال گذشته از طریق مشارکت کنسرسیومی از بانک‌های غیر دولتی و کنسرسیومی از ذیل پتروشیمی امروز صبح در فرابورس محقق شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها