پنجشنبه, 9 فروردین 1403 2024,March

ممنوعیت پشت‌نویسی چک از ابتدای سال ۱۴۰۰ الزامی خواهد بود

24 خرداد 1401
ممنوعیت پشت‌نویسی چک از ابتدای سال ۱۴۰۰ الزامی خواهد بود

به گزارش بانک اول بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که پیش‌از این اعمال محدودیت پشت‌نویسی چک در زمان انتقال و الزام به ثبت، تأیید و انتقال چک از طریق سامانه صیاد را بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا تا پایان سال جاری به تعویق انداخته بود، در ابلاغیه جدیدی به شبکه بانکی کشور اعلام کرده که این تعلیق موقت به‌هیچ‌وجه تمدید نمی‌شود و الزامات صدور و انتقال چک از طریق سامانه صیاد از ابتدای سال ۱۴۰۰ لازم‌الاجرا خواهد بود.

بر اساس این ابلاغیه و طی جدول زمان‌بندی تعیین‌شده از سوی بانک مرکزی، آماده سازی صدور و توزیع چک‌های جدید موسوم به صیاد۲ از دهم اسفندماه سال جاری در شبکه بانکی آغاز خواهد شد و تا دهم فروردین سال ۱۴۰۰ نیز ادامه خواهد داشت. لازم به ذکر است فرایند پشت‌نویسی چک‌های صیادی قدیمی طبق روال گذشته انجام خواهد شد تا در زمان مقتضی جمع‌آوری شود.

گفتنی است امکان ثبت چک در سامانه صیاد به‌صورت اختیاری از بیست و پنجم ماه جاری به تدریج از سوی بانک‌ها برای مشتریان فراهم می‌شود.

همچنین شبکه بانکی نهایتاً تا پایان اردیبهشت‌ماه سال آینده سایر سرویس‌های صیاد مانند درخواست صدور چک، پیگیری، لغو و ابطال چک را هم پیاده‌سازی کرده و در اختیار مشتریان قرار خواهد داد.

اطلاع از این نکته نیز ضروری است که بر طبق قانون جدید، مدت اعتبار یک چک صادره، بیش از ۳ سال نخواهد بود و ظرف این مدت چک باید به بانک برگردد، در غیر اینصورت از اعتبار ساقط است./باشگاه خبرنگاران جوان

اخبار مرتبط
پیرو بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸‌/۰۲ مورخ ۲۱‌/۳‌/۱۴۰۲ موضوع نحوه تأمین کسری مبلغ چک توسط صادرکننده چک برگشتی؛ بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و مکاتبات واصله، در حال حاضر در اجرای تکالیف قانونی ناظر بر انسداد وجوه حساب‌های بانکی متعلق به صادرکننده چک برگشتی و نحوه رفع انسداد از وجوه مسدود شده در اجرای دستورات / آراء‌/ اجراییه‌های واصله از مراجع ذیصلاح قضایی و ثبتی، رویه واحدی در شبکه بانکی کشور وجود ندارد.
پیرو بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸‏/۰۲ مورخ ۲۱‏/۳‏/۱۴۰۲ موضوع نحوه تأمین کسری مبلغ چک توسط صادرکننده چک برگشتی؛ بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و مکاتبات واصله، در حال حاضر در اجرای تکالیف قانونی ناظر بر انسداد وجوه حساب‌های بانکی متعلق به صادرکننده چک برگشتی و نحوه رفع انسداد از وجوه مسدود شده در اجرای دستورات ‏/ آراء‏/ اجراییه‌های واصله از مراجع ذیصلاح قضایی و ثبتی، رویه واحدی در شبکه بانکی کشور وجود ندارد.
یکی از مهم‌ترین خدمات بانک‌ها، ارائه چک به متشریان متقاضی است و از گذشته تا امروز شاهد انواع مختلف آن مانند چک صیادی و تضمین شده هستیم و امروز با ارائه چک‌های الکترونیک می‌توان از همه چک‌ها به صورت دیجیتال بهره‌مند شد. چک یکی از خدماتی است که بانک برای ارائه ضمانت و تضمین در معاملات، به مشتریان خود ارائه می دهد که بسته به نوع و کاربرد معاملات انواع مختلفی دارد. چک‌های بانکی عادی، تضمینی، رمزدار، تایید شده، موردی، صیادی و الکترونیک، انواع مهم چک بانکی هستند.
در این بین افرادی هستند که با دانستن قوانین و همچنین اطلاع از سخت‌گیری‌های مجازات برای چک بلامحل، این افراد برای اینکه موقعیت خود را از دست ندهند و درگیر دادگاه و مجازات نشوند، اقدام به صدور چک با تاریخ خاص می‌کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها