جمعه, 31 فروردین 1403 2024,April

اثر کاهش نرخ سود سپرده بانکی روی بازار سرمایه چیست؟

24 خرداد 1401
اثر کاهش نرخ سود سپرده بانکی روی بازار سرمایه چیست؟

به گزارش بانک اول احمد جان جان کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با تاثیر کاهش نرخ سود بانکی روی بازار سرمایه، گفت:به دلیل اینکه اقتصاد کشور ما دچار بحران رکود تورمی است نباید نرخ سود سپرده بانکی به اندازه فعلی زیاد باشد، عامه مردم فکر می‌کنند که نرخ سود سپرده با نرخ سود بین بانکی به یک معنا است در حالی که این گونه نیست، نرخ سپرده در اصل سودی است که به سپرده‌ها تعلق می‌گیرد.

او بیان کرد:نرخ قانونی سود سپرده بانکی ۱۵ درصد است، اما متاسفانه بعضی از بانک‌ها سود ۲۱ یا ۲۰ درصد می پردازند، سیاست گذاران پولی باید جلوی این مسئله را از طریق قانونی بگیرند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر عده‌ای هستند که می‌گویند نرخ سود سپرده بانکی باید به ۵ درصد برسد بنده به شدت با این موضوع مخالف هستم زیرا این کار به نفع بازار سرمایه و به ضرر بانک‌ها تمام می‌شود،این اقدام اگر قرار است رخ دهد بهتر است که پلکانی باشد.

جان جان بیان کرد: اگر به صورت ناگهانی نرخ سود بانکی کاهش پیدا کند به دلیل اینکه اعتماد مردم نسبت بازار سرمایه کاهش پیدا کرده، حجم نقدینگی به سمت بازار‌های موازی اعم از ارز، سکه، طلا، خودرو و ... خواهد رفت که به دنبالش مشکلاتی همچون تورم به وجود می‌آید.

او بیان کرد: اگر بانک‌ها طبق ابلاغیه بانک مرکزی عمل کنند، کریدور غیر بانکی نیز اصلاح می‌شود همچنین نرخ ارز و تورم همسو با آن روند نزولی پیدا می کنند و اوضاع در بازار سرمایه نیز بهتر می شود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت:اگر نرخ سپرده بانکی کاهش یابد تاثیر چندان زیادی بر بدنه بازار سرمایه نخواهد داشت، اما نکته حائز اهمیت این است که هرچه روند سودهی به سپرده ها روند نزولی پیدا کند بانک‌ها کار‌های عملیاتی زیاد تری می‌توانند انجام دهند که این مسئله در آینده به نفع سهامدارانشان خواهد بود./باشگاه خبرنگاران جوان

اخبار مرتبط
این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال 1402 به 23.66 درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از آبان ماه به بعد محسوب می شود؛ بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر 1402 ثبت شده است؛ نرخ بهره بین‌بانکی در پایان هفته منتهی به 5 مهر ماه سال 1402 با رکوردشکنی 10 سال به 23.80 درصد افزایش یافته بود.البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بین بانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان ماه به 23.71 درصد کاهش یافت و بعد ان آن وارد کانال‌های پایین‌تر شد.
حداکثر نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۲ هم ۲۲.۵ درصد باقی ماند؛ هرچند مقرر شد بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند. سال ۱۴۰۱ بود که بانک مرکزی سقف نرخ سود سپرده بانکی را ۲۲.۵ درصد و سود تسهیلات را حداکثر ۲۳ درصد اعلام کرد و نرخ‌های بالاتر از آن تخلف اعلام شد. همچنین همان زمان مسئولان اقتصادی و بانکی کشور تاکید کردند که تصمیمی برای تغییر در نرخ سود بانکی ندارند.
نرخ سود معمولاً به توجه به شرایط بازار و تصمیمات بانک‌ها مشخص می‌شود. به همین دلیل، تعیین نرخ سود سپرده اهمیت زیادی در اقتصاد یک کشور دارد. همچنین بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند.
آمارهای مربوط به پرداخت سود سپرده‌های بانکی در اسفند ماه منتشر نشده،در این گزارش آمارهای ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
ه
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

سود بانکی افزایش داده نشه گرونی و تورم بیشتر میشه! یه اقدام درست انجام بدین!!!

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها