پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403 2024,April

مسکن ملی نه به دار است نه به بار / فقط پول می خواهند !

24 خرداد 1401
مسکن ملی نه به دار است نه به بار / فقط پول می خواهند !

به گزارش بانک اول، طرح اقدام ملی مسکن یا مسکن ملی که آن را ادامه پروژه مسکن مهر می دانند، در حالی در سال 97 مطرح شد، که قرار است تا پایان دولت دوازدهم 400 هزار واحد ساخته و به خریداران تحویل داده شود. اما با گذشت 3 سال ، هنوز مردم با سوالات زیادی سردرگم مانده اند.

 

طرح اقدام ملی مسکن ابهامات بسیاری دارد

با این که کمتر از 7 ماه به پایان دولت حسن روحانی بیشتر نمانده است، هنوز نه نحوه تامین زمین مشخص است و نه متراژ واحدها.

هنوز روشن نیست قیمت تمام شده هر واحد چقدر است. میزان تسهیلات پرداختی و مبلغ اقساط اعلام نشده است.

از اعلام شرایط نحوه انصراف و سود پرداختی به متقاضیانی که انصراف می دهند هم خبری نیست.

تا این لحظه نه قراردادی بسته اند و نه سازنده مشخص است، نه زمان تکمیل واحدها اعلام شده است و نه زمان تحویل آن.

هیچ مسئولی هم پاسخگو نیست.

مسئولین که تا به امروز به طرح کلیات پرداخته اند تنها بر واریز به موقع آورده های متقاضیان تاکید می کنند. به طوری که هنوز چند ماه از پرداخت قسط اول 40 تا 50 میلیون تومانی نگذشته است ، پیامک قسط دوم به همین مبلغ را ارسال کرده اند.

طرحی که قرار بود دهک های پایین جامعه را خانه دار کند و سقفی بالای سر مستاجران ، کارگران و بازنشستگان باشد، با شروط سخت و واریزی های بالا، آن هم در شرایط سخت اقتصادی ، صدای طبقه متوسط را هم درآورده است و به فکر انصراف افتاده اند.

مسئولین هم به دنبال ریزش بیشتر متقاضیان هستند

روی دیگر این سکه این است که مسئولین هم متوجه دور شدن این طرح از هدف اصلی آن شده اند و با قوانین و شرایط سخت به دنبال ریزش بیشتر متقاضیان هستند. زیرا به زعم کارشناسان این پروژه برای دهک های کم درآمد مناسب نیست و برای افراد با درآمد متوسط رو به بالا مناسب است.

کارشناسان معتقدند دهک های پایین جامعه توان پرداخت اقساط را نداشته و جایی هم نمی توانند در این طرح داشته باشند. این طرح فقط به قشری محدود می شود که بتوانند هم از پس پرداخت آورده های اولیه برآیند و هم از پس اقساط بانکی سنگین با سود بالا.

حال سوال اینجاست چه تضمینی وجود دارد که این طرح هم به سرنوشت مسکن مهر دچار نشود و با بی مهری در دولت بعدی نیمه کاره رها شود.

طرحی که در آغاز راه با ابهامات بسیاری همراه است چگونه می خواهد اعتماد مردم را جلب کند و آنها را صاحب خانه کند؟/رکنا

اخبار مرتبط
بازارهای مسکن و اجاره باید منتظر تحول بزرگی که حوزه آگهی باشند؛ اگر مسئولان وزارت راه و شهرسازی روی حرفشان بمانند، از یک هفته دیگر با حذف آگهی‌های دروغی و مشقی و تکراری از سکوهای اینترنتی، بساط قیمت سازی برای آشفته کردن بازار مسکن جمع خواهد شد.
تورم مسکن خصوصا از سال ۹۸ به این‌سو از نرخ میانگین تورم در کشور جلوتر بوده است و هر سال بیش از نرخ تورم به نرخ اجاره‌ها افزوده شده است. اما پیگیری اخبار اقتصادی نشان می‌دهد سرعت تورم در سال گذشته گرفته شده و احتمالا در سال جدید هم این روند ادامه پیدا می‌کند.
ابوالفضل نوروزی با اشاره به انتشار آگهی املاک در سکوهای دیوار و شیپور،‌ اظهار کرد: بعضاً دلالان و سوداگران از این بستر استفاده کرده و املاکی را که اصلاً وجود خارجی ندارند را در این سکوها آگهی می‌کنند. وی با بیان این‌که این کار به صورت گسترده و با هماهنگی دلالان برای قیمت‌سازی انجام می‌شود، افزود: با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود.
دیگر لزومی ندارد که قرارداد اجاره با حضور مشاوران املاک نوشته شود و کد رهگیری بگیرد؛ سامانه «خودنویس» برای عموم مردم امکان ثبت قرارداد رایگان را فراهم کرده و البته بار حقوقی و مسئولیت‌های معامله را نیز بر عهده خود مردم گذاشته است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها