جمعه, 10 فروردین 1403 2024,March

۴ نکته درباره چک‌های جدید که اگر ندانیم حتما ضرر می‌کنیم

24 خرداد 1401
۴ نکته درباره چک‌های جدید که اگر ندانیم حتما ضرر می‌کنیم

، هر کس در زندگی سر وکارش به چک برگشتی و چک بی محل افتاده باشد می داند که این برگه بهادار می تواند چه دردسرها و گرفتاری هایی برای کسی که آن را در اختیار دارد و کسی که آن را صادر کرده ایجاد کند. اصلی ترین تغییراتی هم که در قوانین و مقررات چک صورت گرفته به کاهش دادن مشکلات ناشی از صدور چک بی محل بر می گردد.

از فروردین ماه سال آینده – سال ۱۴۰۰-  تازه ترین قوانین چک به اجرا در خواهد آمد و مرور برخی نکات درباره چک های جدید می تواند از بسیاری مشکلات و پیامدهای قانونی برای افرادی که با چک سر وکار دارند، جلوگیری کند. فراموش نکنیم که بی اعتنایی به این نکات مزیت اصلی چک های جدید را قابل استعلام بودن پیشینه صادرکننده چک برای دریافت‌کننده است را زیر سوال خواهد برد و ممکن است باعث ضرر و زیان دریافت کننده چک شود.

۱. ظاهر چک های جدید با چک های قدیمی متفاوت است

اولین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که چک‌های جدید به صورت خام با طرح و رنگ و اندازه های جدید چاپ می شود که کاملا از چک های قدیمی قابل تشخیص است. بنابراین وقتی چک جدیدی دریافت کنید باید بدانید که ممکن است برخی قوانین قبلی در مورد این برگه صدق نکند و مقررات جدیدی در مورد آن اجرا شود. توجه داشته باشید که رنگ چک های جدید بنفش است و چک های قدیمی صورتی رنگ بودند.

۲. جمله مهمی که روی چک‌های جدید درج شده است

روی تمام برگه های چک های جدیدی که از ابتدای سال ۱۴۰۰ در اختیار مردم قرار می گیرد حاوی یک جمله مهم است که در پائین لوگوی چکاوک درج شده است. جمله مذکور این است؛ کارسازی و نقل و انتقال چک بدون ثبت در سامانه صیاد میسر نخواهد بود.

۳. چک های جدید تاریخ دار هستند

طبق قانون جدید چک از ابتدای سال آینده چک هایی که در اختیار متقاضیان قرار می گیرد دارای زمان و تاریخ است.  به این معنی که اعتبار چک های جدید ۳ ساله است و برخلاف چک های قدیمی اعتبار زمانی آنها بی تاریخ و نامحدود نیست.

۴. وضعیت اعتباری صادرکننده چک های جدید قابل استعلام است

بر اساس اعلام مسئولان بانک مرکزی روی چک‌های جدید یک بارکد دو بعدی درج شده است که به دریافت کننده چک امکان می دهد با اسکن این بارکد وضعیت اعتباری صادرکننده چک را استعلام کند.

اخبار مرتبط
پیرو بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸‌/۰۲ مورخ ۲۱‌/۳‌/۱۴۰۲ موضوع نحوه تأمین کسری مبلغ چک توسط صادرکننده چک برگشتی؛ بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و مکاتبات واصله، در حال حاضر در اجرای تکالیف قانونی ناظر بر انسداد وجوه حساب‌های بانکی متعلق به صادرکننده چک برگشتی و نحوه رفع انسداد از وجوه مسدود شده در اجرای دستورات / آراء‌/ اجراییه‌های واصله از مراجع ذیصلاح قضایی و ثبتی، رویه واحدی در شبکه بانکی کشور وجود ندارد.
پیرو بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸‏/۰۲ مورخ ۲۱‏/۳‏/۱۴۰۲ موضوع نحوه تأمین کسری مبلغ چک توسط صادرکننده چک برگشتی؛ بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و مکاتبات واصله، در حال حاضر در اجرای تکالیف قانونی ناظر بر انسداد وجوه حساب‌های بانکی متعلق به صادرکننده چک برگشتی و نحوه رفع انسداد از وجوه مسدود شده در اجرای دستورات ‏/ آراء‏/ اجراییه‌های واصله از مراجع ذیصلاح قضایی و ثبتی، رویه واحدی در شبکه بانکی کشور وجود ندارد.
یکی از مهم‌ترین خدمات بانک‌ها، ارائه چک به متشریان متقاضی است و از گذشته تا امروز شاهد انواع مختلف آن مانند چک صیادی و تضمین شده هستیم و امروز با ارائه چک‌های الکترونیک می‌توان از همه چک‌ها به صورت دیجیتال بهره‌مند شد. چک یکی از خدماتی است که بانک برای ارائه ضمانت و تضمین در معاملات، به مشتریان خود ارائه می دهد که بسته به نوع و کاربرد معاملات انواع مختلفی دارد. چک‌های بانکی عادی، تضمینی، رمزدار، تایید شده، موردی، صیادی و الکترونیک، انواع مهم چک بانکی هستند.
در این بین افرادی هستند که با دانستن قوانین و همچنین اطلاع از سخت‌گیری‌های مجازات برای چک بلامحل، این افراد برای اینکه موقعیت خود را از دست ندهند و درگیر دادگاه و مجازات نشوند، اقدام به صدور چک با تاریخ خاص می‌کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها