چهارشنبه, 29 فروردین 1403 2024,April

صفر تا صد ثبت چک در سامانه صیاد

24 خرداد 1401
صفر تا صد ثبت چک در سامانه صیاد

به گزارش بانک اول، با شروع سال جدید طبق مصوبه بانک مرکزی ثبت دسته‌ چک‌های جدید در سامانه صیاد اجباری شده  و  متقاضیان باید برای دریافت دسته چک به شعب بانک‌ها  درخواست دهند. از این رو نیاز است صادرکنندگان و دریافت کنندگان چک با فرآیندهای ثبت و انتقال چک در سامانه صیاد و ابزارهای دسترسی به این سامانه آشنا شوند.

گفتنی است، در قانون جدید چک نحوه صدور، دریافت و انتقال چک تغییر کرده  و صادرکننده چک باید مندرجات چک شامل تاریخ سررسید، مبلغ و اطلاعات هویتی ذینفع را علاوه بر درج در برگ چک, در سامانه صیاد ثبت کند.

افراد می‌توانند برای انجام این امور از طریق ابزارهای دسترسی به سامانه صیاد شامل اینترنت بانک و موبایل بانکِ بانک‌ها، برنامک‌های موبایلی حوزه پرداخت و شعب بانک‌های عامل اقدام کنند. همچنین ابزارهای دیگری از جمله تلفن بانک، ابزار پیامکی، کدهای دستوری و غیره در دست بررسی هستند.

 البته ثبت صدور چک تنها از طریق اینترنت بانک و موبایل بانک بانکِ صادرکننده دسته چک امکان پذیر است و کاربر برای صدور، دریافت و انتقال چک از طریق اینترنت بانک و برنامک‌های موبایلی باید امکان دسترسی به ابزار یادشده را از بانک خود درخواست کرده باشد و از طریق این ابزار، فرایندهای " ثبت صدور"، " تایید دریافت" و " انتقال چک" در سامانه صیاد را انجام دهد.

افراد برای  ثبت چک در سامانه صیاد باید:

ابتدا به یکی از ابزارهای دسترسی به سامانه صیاد مراجعه و مشخصات مبلغ چک را به طور صحیح وارد شود. 

مشخصات دریافت کننده چک، یعنی کسی که چک را از او تحویل خواهد گرفت، وارد کند.( احراز هویت)

باید منتظر پیام این سایت مبنی بر اجازه صدور چنین چکی با این مبلغ بود.

 پس از مشخص شدن موارد فوق، اطلاعات داخل چک را مکتوب کرده و در نهایت چک را تحویل دریافت کننده دهد.

گفتنی است  با یک بار ثبت نام و ورود به سایت از این پس به راحتی، چک‌های صادر شده توسط خودتان را می‌توانید مشاهده کنید.

 

چگونه چک‌های جدید را پشت نویسی کنیم؟

مراجعه به یکی از ابزارهای دسترسی به سامانه صیاد

احراز هویت

ورود " شناسه صیادی" برگ چک متعلق به انتقال دهنده در سامانه صیاد

ورود اطلاعات مربوط به " بابت" و هویت ذینفع جدید چک (انتقال گیرنده)  

تایید و ثبت اولیه انتقال چک

اخبار مرتبط
در زمان دریافت هر فقره چک از شخص صادرکننده، باید در مورد نقد شدن آن کاملاً مطمئن شوید. همان‌طور که گفتیم، وضعیت نقدینگی چک صیادی برعکس چک‌های قدیمی قابل بررسی است. در واقع برخلاف گذشته، می‌توانید از خوش‌حسابی صاحب چک و وضعیت اعتباری او مطمئن شوید.
در ادامه هم سیاوش غیبی پور دیگر کارشناس اقتصادی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: افزایش شفافیت در حوزه معاملاتی که با چک‌های الکترونیکی شکل می‌گیرد علاوه بر مزیت‌هایی که برای خود افراد دارد در بحث‌های مالیاتی و موارد اقتصادی هم به کمک دولت خواهد آمد. همچنین می‌تواند به رونق معاملات و حتی کاهش بار ترافیکی و صرفه جویی در زمان و هزینه‌ها نیز کمک شایانی کند.
رنگ ظاهری همه چک‌های صیادی جدید بنفش است، ولی رنگ‌بندی دیگری برای استعلام سابقه اعتباری صادرکنندگان چک صیادی وجود دارد. شما می‌توانید با استفاده از برنامه‌های پرداخت موبایل و سایت بانک مرکزی، وضعیت اعتباری صادرکننده چک را بررسی کنید.
امروزه که معاملات با چک بسیار زیاداند، احتمالا اعتماد به صاحب چک تا حدودی سخت باشد. به همین منظور بانک مرکزی در سامانه صیادی، خدمت استعلام خوش حسابی را ارائه نمود تا افراد با یک استعلام ساده، سابقه طرف معامله خود را بدانند و با خیال راحت چک را قبول یا رد کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها