پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403 2024,April

۴ نشانه خطرناک کرونا برای افرادی که علائم سرماخوردگی دارند

24 خرداد 1401
۴ نشانه خطرناک کرونا برای افرادی که علائم سرماخوردگی دارند

به گزارش بانک اول، این هفته در اوج پیک چهارم شیوع کرونا در کشور به سر می بریم اما اگر هشیار و مراقب باشیم می توانیم این پیک را به سلامت از سربگذارنیم. قطعا اولین و بهترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا ماندن در خانه است.

چنانچه با وجود ماندن در خانه و رعایت پروتکل های بهداشتی باز هم علائم سرماخوردگی – ریزش بینی، بدن درد، بی حالی، سردرد و تب – داشتید باید به سرعت خود را از سایر افراد خانواده جدا کرده و ضمن آغاز درمان های معمول سرماخوردگی ، یک قرنطینه سفت و سخت خانگی را رعایت کنید.

طی مدتی که در قرنطینه به سر می برید باید به نشانه های هشدار دهنده ای که می تواند حاکی از ابتلای شما به کرونا باشد بسیار حساس باشید و چنانچه این نشانه ها در شما بروز کرد به سرعت خود را به پزشک و مراکز درمانی معرفی کنید.

حسین کرمان پورپزشک اوژانس با تقسیم دوره های بیماری کرونا به  فاز سرماخوردگی، فاز ریوی و فاز التهابی ، اظهار کرد: در حال حاضر در وضعیتی هستیم که هرفردی علائم سرماخوردگی دارد که معمولا با بدن‌درد، آبریزش بینی، سردرد و… شروع می‌شود، باید بنا را بر این بگذارد که کرونا گرفته است. در اولین اقدام لازم است خونسردی خود را حفظ کرده و در گام اول خود را در خانه قرنطینه کند، مایعات بخورد و اگر چهار تا پنج علائم هشدار را پیدا کرد، در آن مرحله باید به پزشک مراجعه کند.

هشدار۱؛ تبی که قطع نمی شود

کرمان پور در تشریح علائم هشدار کرونا به ایسنا گفته است: یکی از علائم هشدار تب سرکش است. تبی که علی‌رغم مصرف دارو و بدن‌شویی کنترل نشود.

هشدار ۲؛ افزایش تعداد تنفس در دقیقه

دومین علامت هشدار کرونا این است که تنفس مختل شود. به این معنی که بیمار دچار تند تنفسی شود و تعداد تنفس در دقیقه بیشتر از ۲۷ عدد شده و به مرز ۳۰ تا برسد و افزایش یابد. تنفس را فرد دیگری در حالت استراحت باید در بیمار اندازه‌گیری کند. اگر تعداد تنفس در دقیقه نزدیک ۲۸ تا بود و بیشتر می‌شد، بیمار باید به مرکز درمانی و پزشک مراجعه کند.

هشدار ۳؛ تیره شدن لب و زیرناخن ها

سومین علامت هشدار این است که لب، انگشتان، زیر ناخن‌ها حالت تیرگی پیدا کند که ناشی از کاهش اکسیژن است. اگر در خانه پالس‌اکسی‌متری دارند، اگر ساعت به ساعت میزان اشباع اکسیژن خودن‌شان از ۹۶ به پایین می‌آید و به زیر ۹۱ رسید، دیگر محل رجوع به پزشک است.

هشدار ۴؛ بالا رفتن ضربان قلب و فشار خون

اگر فشار خون فرد قبلا ۱۲ روی ۱۰ یا ۱۲ روی هشت بوده، اما به تدریج ۱۳ روی هشت یا ۱۴ روی ۹ می‌شود و بالا می‌رود، باید به پزشک مراجعه و وضعیت فرد بررسی شود.

شایان ذکر است بنا به گفته این متخصص اوژانس خوددرمانی به افرادی که این علائم را دارند، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و باید به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کنند.

اخبار مرتبط
همه می‌دانیم که شکر چقدر برای ما ضرر دارد. اما اعتیاد به آن طوری است که به سختی می‌توانیم ترکش کنیم. به‌نظر می‌رسد به‌جای ترک شکر، باید جایگزین‌هایی برای آن پیدا کنیم. اما چه جایگزین‌هایی؟
بر اساس این گزارش که در مجله Journal of Neuroscience منتشر و رسانه‌های عربی هم آن را بازنشر داده‌اند: محققان بعد از بررسی و تحلیل توانمندی‌های فکر ۷۵۱ شهروند سوئیسی که سن آنها بین ۵۰ تا ۹۱ سال بود و با در نظر گرفتن سطح علمی آنها و اینکه آیا در طول زندگی به بیماری‌های قلبی و عروقی، افسردی، نگرانی مبتلا بوده یا مواد مخدر مصرف کرده‌اند آن را با نتایج سیتی‌اسکن‌های آنها مطابقت دادند.
اگر در طول خواب با مشکلاتی مانند تعریق شبانه، سردرد، تلاش زیاد برای به خواب رفتن و دندان قروچه مواجه هستید به‌احتمال زیاد دچار بیماری‌ای هستید که تاکنون تشخیص داده نشده یا نسبت به درمان آن اقدام نکرده‌اید.
ظاهرش نشان نمی‌دهد؛ این‌که بیماری ساده‌ای مانند غلظت خون می‌تواند حرکت خون در رگ‌ها را کند کرده، کم آبی شدید ایجاد کند، باعث لخته خون شده و در نهایت گاهی به سکته قلبی و مغزی یا حتی بیماری‌های مزمن مانند تنگی نفس منجر شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها