جمعه, 10 فروردین 1403 2024,March

مبلغ نهایی حق مسکن کارگران در سال 1400

24 خرداد 1401
 مبلغ نهایی حق مسکن کارگران در سال 1400

به گزارش بانک اول محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: حق مسکن کارگران که در اسفند ماه سال ۹۹ به تصویب شورای عالی کار رسید، برای اجرایی شدن نیازمند به تصویب رسیدن در هیئت دولت است.

او با بیان اینکه در حال حاضر رقم تعیین شده برای حق مسکن در کمیسیون اقتصادی دولت به اتفاق آرا به تصویب رسیده است، گفت: منتظر هستیم در اولین جلسه هیئت دولت به تصویب نهایی برسد.

شریعتمداری بیان کرد: در شروع سال به محض تصویب رقم حق مسکن در شورای عالی کار این تقاضا را به هیئت وزیران تقدیم کردیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: پیشنهاد ما به هیئت وزیران اجرا شدن رقم حق مسکن در دستمزد کارگران از ابتدای فروردین ماه ۱۴۰۰ است.

 

بررسی وضعیت حقوق و دستمزد کارگران در سال 1400

فرامرز توفیقی، رییس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار، درباره مطالبات کارگران گفت:حکایت کارگران مانند مثال معروف قوچعلی و فرزاندانش است، که به وقت کار و نیاز به دلیل جمعیت زیاد و قوی بودن از آنان استفاده می کردند و به وقت مهمانی و تقسیم غنائم قوچعلی و فرزندان آن را به بهانه ی زیاد بودن جمعیت و هزینه بر بودن ، طرد میکردند. نگاه اینچنینی از سوی دولت نسبت به نیروی کار وجود دارد.

وی یکی از مطالبات کارگران را اجرای ماده 7قانون کار دانست و گفت:به دلیل ناکارآمد بودن دولت ها از سال 1369 تا کنون, بعد از تصویب قانون کار و عدم اجرای ماده 7قانون کار وخواب عمیق قوه مقننه از آن زمان تا کنون, که هرگز از دولت نخواستند که به اجرای ماده 7قانون کار ورود کند تا ماده 7 قانونی شود و مشاغل با ماهیت موقت و مستمر, به تبع آن قراردادها و شفاف کردن قراردادها, پایش و کنترل قراردادها بین کارگر و کارفرما این عدم امنیت شغلی آنچنان ریشه و رسوخ کرده است، که کارگر به دلیل نگرانی برای نان بخور و نمیر, از ابتدایی ترین حقش که عیدی و دیون ممتازه کارفرمایان به کارگر است مجبور است چشم پوشی کند.

 وی ادامه داد:از فراکسیون کارگری می خواهیم که ماده 7 را احیا کنند. احیای ماده 7 وظیفه مجلس است. کارگران وقتی به سرکار می روند, باید امنیت را رعایت کنند. اجرای ماده 7 قانون کار وظیفه دولت است.

توفیقی با اشاره به ماده 41قانون کار گفت:همه سال ها نمایندگان کارگران دور هم جمع می شوند و حقوق تعیین می کنند, اما به دلیل بی کفایتی دولت ها دقیقاً‌یک ماه بعد از فروردین عدد افزایش حقوق بی اثر می شود. تا زمانی که دولت ها کنترل بازار را نداشته باشند و قوه مقننه از دولت طرح پرسش برای قیمت ها نداشته باشد,قطعاً‌به جایی نخواهیم رسید. تورم در خوراکی ها و آشامیدنی ها بسیار بالا است وهیچ اتفاق جدیدی رخ نمی دهد.

رییس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کاربا اشاره به تعطیلی های کسب و کار گروه 2و 3و 4 برای کنترل شیوع کرونا گفت: این گروه از کارگران معمولاً‌در بخش غیر رسمی و خدمات مشغول فعالیت هستند وهمین مسئله باعث می شود تا با مشکلاتی روبرو شوند.

وی  گفت: وعده هایی که به کارگران داده می شود, همواره زیاد وشعاری بوده است وهیچ کدام عملی نمی شود. دولت هر از گاهی خبر از توزیع بسته های حمایتی می دهد اما هیچگاه خبری از بسته های حمایتی برای کارگران نیست.

 توفیقی با اشاره به عدم تصویب حق مسکن در دولت گفت: سال گذشته به بهانه سالگرد قانون کار, دولت "افزایش حق مسکن" را به کارگران هدیه داد و این کار بسیار بی معنا است. امسال نیز با وجود اینکه این مصوبه شورای عالی کار با قید فوریت به دولت رفته است, اما هنوز تصویب نشده است وعلت تعلل دولت مشخص نیست.

وی گفت: هیچ کس برای کارگران اقدامی نمی کند, همواره وعده می دهند و شعار می دهند اما اقدمی برای کارگران برنمی دارند. مسئولان به دنبال گرفتن ژست های عوام فریبانه هستند. اما این ژست ها دیگر جوابگو نیست. دولت برای کارمندان خود امکانات بسیاری قائل است. در دوران قرنطینه کارمندان دولت مورد حمایت قرار گرفتند اما این کارگران بودند که از همه چیز محروم ماندند.

توفیقی درباره واکسن کرونا برای کارگران گفت: اعلام کرده اند که کارفرمایان هزینه واکسن کارگران را بدهند, این در حالی است که در برخی بخش ها کارگران حقوق های 5تا 6 ماهه معوق دارند. به همین کارگران می گویند, کارفرمایان حقوق ما را بدهند واکسن نمی خواهیم. گلایه کارگران از نبود دستمزد مناسب و مطابق هزینه های زندگی و پرداخت به موقع است.

 

متاسب سازی حقوق بازنستگان به کجا رسید؟

حجت الاسلام و المسلمین علیرضا سلیمی اظهار داشت: خواست اصلی ما متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است تا حقوق این جمعیت با شاغلان و همچنین حقوق بازنشستگان دستگاه‌های مختلف و صندوق‌های بازنشستگی مختلف متناسب سازی شود.

نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از بازنشستگان با مشکلات مالی مواجه هستند، گفت: بازنشستگان کرامت دارند و هزینه زندگی و درمان بازنشستگان از دوران اشتغال بیشتر است، بنابراین سازمان تأمین اجتماعی باید از تمامی امکانات و ظرفیت موجود برای افزایش حقوق، بهبود معیشت و ارتقاء خدمات به این عزیزان استفاده کند.

سلیمی مصوبه مجلس شورای اسلامی برای پرداخت ۸۹ هزار میلیارد تومان از دیون دولت به تأمین اجتماعی را نشان دهنده دغدغه نمایندگان نسبت به وضعیت بیمه شدگان و بازنشستگان عنوان و اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی نیز با توجه به آمادگی که از قبل ایجاد کرده است افزایش ۳۹ درصدی حقوق بازنشستگان را از ابتدای سال انجام داد.

قرار بود سازمان تامین اجتماعی از روز جمعه بیستم فروردین ماه، پرداخت مستمری‌ها و متناسب‌سازی مرحله دوم را اجرایی کند که همزمان با این پرداخت‌ها و مطرح شدن اشکالاتی در پرداختی‌ها به سایر سطوح، با دستور مدیرعامل این سازمان، این اقدام به منظور بازبینی موضوع و اطمینان از صحت محاسبات به تعویق افتاد.

۱۰ اردیبهشت ماه اطلاعیه‌ای از سازمان تامین اجتماعی در حضور رئیس کانون عالی بازنشستگان و رئیس اتحادیه پیشکسوتان بازنشستگان تامین اجتماعی و دیگر اعضای کانون های بازنشستگی اعلام شد که براساس آن: اعمال ماده۹۶ (افزایش سنواتی) بر مجموع مبالغ مستمری و متناسب سازی اسفند سال۱۳۹۹ مستمری بگیران صورت پذیرفت. ۷۵ درصد عقب ماندگی  مستمری سال برقراری به نسبت حداقل مستمری جبران شد و با توجه به انتظارات و مطالبات همه سطوح مستمری بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی، پس از اعمال ماده  ۹۶(افزایش سنواتی) و اجرای متناسب سازی حقوق مستمری بگیران و افزایش مزایای جانبی، دریافتی هیچ مستمری بگیری کمتر از ۱.۵ برابر مجموع پرداختی اسفند سال۱۳۹۹ نخواهد بود.

مرحله اول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در مرداد سال ۹۹ اجرایی و حقوق ماهانه مستمری‌بگیران این سازمان از ۴۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان افزایش یافت. مرحله دوم این متناسب‌سازی نیز در پرداخت حقوق فروردین ماه این جمعیت لحاظ خواهد شد.

به گفته مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، براساس این متناسب‌سازی، بازنشستگان با ٣٠ سال سابقه از فروردین ١۴٠٠، ۴ میلیون و ۲۰۰ تا ۴میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند.

بازنشستگان با بیش از ٣٠ سال سابقه نیز باتوجه به سنوات بیش از این مبلغ و بازنشستگان کمتر از ٣٠ سال سابقه هم کمتر از این میزان را (باتوجه به سنوات) دریافت خواهند کرد.

در این راستا همچنین ۲۸ اسفندماه ۹۹ مبلغ یک ‌میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به‌صورت علی‌الحساب به حساب بازنشستگان واریز شد.

اخبار مرتبط
به باور کارشناسان، بازار مسکن با فاصله از افزایش نرخ دلار اثر می‌پذیرد و اثر رشد نرخ دلار را پس از گذشت مدتی در این بازار می‌توان مشاهده کرد.
: گاهی اوقات خانه‌ای را خریداری کرده ایم و بر طبق قوانینی که وجود داشته است، پول آن را نیز پرداخت کرده‌ایم. مستاجر و یا صاحب ملک قبلی هنوز اقدام به تخلیه منزل نکرده است و موعد مقرر شده برای تخلیه منزل نیز به پایان رسیده است. به همین دلیل بهترین کار آن است که از طریق قانونی وارد کار شده و حکم تخلیه منزل را دریافت کنیم.
سال گذشته ۱۶ هزار واحد مسکن مهر را در شهر پردیس با تمامی امکانات به متقاضیان تحویل دادیم و طبق هدف گذاری که هم انجام دادیم تا خرداد ماه سه هزار واحد مسکن مهر دیگر را طی امسال به بهره برداری خواهیم رساند.
قیمت مسکن در تهران ظرف سال گذشته به شکل تقریبی از متری ۶۶ میلیون به متری ۸۳ میلیون افزایش پیدا کرد. رشد تقریبا ۱۷ میلیونی قیمت هر متر خانه در تهران، به معنی افزایش ۲۵ درصدی است و باعث می‌شود ارزش یک خانه ۱۰۰ متری در پایتخت به‌طور متوسط نزدیک هشت میلیارد و ۳۰۰ میلیون باشد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات