جمعه, 10 فروردین 1403 2024,March

آیا دریافت چک و سفته از کارگر به عنوان ضمانت قانونی است؟

24 خرداد 1401
آیا دریافت چک و سفته از کارگر به عنوان ضمانت قانونی است؟

به گزارش بانک اول ناصر چمنی رئیس کانون عالی انجمن صنفی کارگران ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دریافت چک و سفته از کارگر به عنوان ضمانت توسط کارفرما اظهار کرد: دریافت این ضمانت نامه در قانون کار خلاف قانون است و الزامی وجود ندارد که چک یا سفته از کارگر در زمان شروع کار گرفته شود.

وی ادامه داد: با توجه به نداشتن همخوانی میان عرضه و تقاضا و افزایش بیکاری در جامعه و نبودن نظارت در این امر برخی از کارفرمایان با سوء استفاده از کارگر یا کارمند خلاف قانون عمل کرده و در زمان عقد قرارداد قوانینی به آن اضافه می‌کنند و این اتفاق زمانی به وجود می‌آید که صد‌ها نفر متقاضی برای یک شغل هستند.

وی افزود: کارگر ملزم به امضای قرارداد خلاف با قانون کار نیست و این امر مهم است تا در زمان عقد قرارداد از دادن هرگونه ضمانت مانند چک یا سفته خودداری شود، چرا که این ضمانت نامه‌ها به ضرر کارگر تمام می‌شود.

چمنی تصریح کرد: در ماده ۱۰ قانون کار مشخص شده که کارگر در قبال انجام کار حق و سهمی را دریافت می‌کند و کاملا در چند بند از آن یاد شده است که عقد قرارداد به چه صورتی باید انجام شود و در آن نیز هیچ صحبتی از دریافت چک یا سفته نشده است.

رئیس کانون عالی انجمن صنفی کارگران ایران گفت: متاسفانه به دلیل نبود نظارت کافی دریافت چک یا سفته از کارگر توسط کارفرما گرفته می‌شود، این امر مهم است تا در زمان عقد قرارداد روی آن قید شود که این ضمانت نامه کاری بوده و فقط به دلیل این است که زودتر از موعد قررداد ترک محل کار نکنم.

اخبار مرتبط
پیرو بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸‌/۰۲ مورخ ۲۱‌/۳‌/۱۴۰۲ موضوع نحوه تأمین کسری مبلغ چک توسط صادرکننده چک برگشتی؛ بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و مکاتبات واصله، در حال حاضر در اجرای تکالیف قانونی ناظر بر انسداد وجوه حساب‌های بانکی متعلق به صادرکننده چک برگشتی و نحوه رفع انسداد از وجوه مسدود شده در اجرای دستورات / آراء‌/ اجراییه‌های واصله از مراجع ذیصلاح قضایی و ثبتی، رویه واحدی در شبکه بانکی کشور وجود ندارد.
پیرو بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸‏/۰۲ مورخ ۲۱‏/۳‏/۱۴۰۲ موضوع نحوه تأمین کسری مبلغ چک توسط صادرکننده چک برگشتی؛ بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و مکاتبات واصله، در حال حاضر در اجرای تکالیف قانونی ناظر بر انسداد وجوه حساب‌های بانکی متعلق به صادرکننده چک برگشتی و نحوه رفع انسداد از وجوه مسدود شده در اجرای دستورات ‏/ آراء‏/ اجراییه‌های واصله از مراجع ذیصلاح قضایی و ثبتی، رویه واحدی در شبکه بانکی کشور وجود ندارد.
یکی از مهم‌ترین خدمات بانک‌ها، ارائه چک به متشریان متقاضی است و از گذشته تا امروز شاهد انواع مختلف آن مانند چک صیادی و تضمین شده هستیم و امروز با ارائه چک‌های الکترونیک می‌توان از همه چک‌ها به صورت دیجیتال بهره‌مند شد. چک یکی از خدماتی است که بانک برای ارائه ضمانت و تضمین در معاملات، به مشتریان خود ارائه می دهد که بسته به نوع و کاربرد معاملات انواع مختلفی دارد. چک‌های بانکی عادی، تضمینی، رمزدار، تایید شده، موردی، صیادی و الکترونیک، انواع مهم چک بانکی هستند.
در این بین افرادی هستند که با دانستن قوانین و همچنین اطلاع از سخت‌گیری‌های مجازات برای چک بلامحل، این افراد برای اینکه موقعیت خود را از دست ندهند و درگیر دادگاه و مجازات نشوند، اقدام به صدور چک با تاریخ خاص می‌کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها