ﺳﻪشنبه, 4 اردیبهشت 1403 2024,April

آیا افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شدند، می‌توانند واکسن کرونا بزنند؟

24 خرداد 1401
آیا افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شدند، می‌توانند واکسن کرونا بزنند؟

به گزارش بانک اول، با سرعت گرفتن واکسیناسیون علیه کرونا در کشورمان و اضافه شدن گروه‌های سنی و شغلی جدید به فرآیند تزریق واکسن، سوالات متعددی از قبیل اینکه :

آیا کسی که قبلا دچار بیماری کووید-۱۹ شده، می‌تواند واکسن کووید-۱۹ را دریافت کند؟،

آیا کسی که بعد از دریافت نوبت اول واکسن دچار بیماری کووید-۱۹ شود می‌تواند واکسن نوبت دوم را دریافت کند؟ 

برای افراد در زمینه تزریق واکسن ایجاد شده است که کانال تلگرامی سازمان نظام پزشکی، به این سوالات اینگونه پاسخ داده شده است.

در خصوص پاسخ به این سوال که آیا کسی که قبلا دچار بیماری کووید-۱۹ شده است می‌تواند واکسن کووید-۱۹ را دریافت کند باید گفت: در صورتی که بیماری خفیف بوده و بیمار نیاز به بستری پیدا نکرده باشد و از قرنطینه خارج شده باشد و علائم بیماری تب، سرفه، تنگی نفس، علائم گوارشی و... به طور کامل بهبود پیدا کرده باشد، حداقل ۱۰ روز از زمان تشخیص بیماری کووید-۱۹ تزریق واکسن کووید-۱۹ ممنوعیت ندارد.در عین حال در صورتی که بیماری شدید بوده و بیمار در بیمارستان بستری شده باشد، در مورد زمان تزریق واکسن بهتر است با پزشک معالج مشورت شود. با توجه به اینکه بیماران با سابقه بیماری کووید-۱۹ آنتی بادی‌های خنثی کننده ویروس را تا چند ماه در بدن خود دارند، تزریق واکسن کووید-۱۹ در این بیماران می‌تواند تا شش ماه به تعویق بیفتد.

همچنین افرادی که سابقه مواجهه پرخطر با فرد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ را داشته باشند، ابتدا باید تست PCR انجام شود. در صورت مثبت بودن تست PCR نباید واکسن تزریق شود. در صورتی که تست PCR منفی باشد بیمار برای مدت ۱۴-۷ روز باید از نظر بروز علائم کووید-۱۹ پایش شود. در مواردی که علائم بعد از این مدت بروز نکند واکسیناسیون می‌تواند انجام شود.



آیا کسی که بعد از دریافت نوبت اول واکسن دچار بیماری کووید-۱۹ شود، می‌تواند واکسن نوبت دوم را دریافت کند؟

لازم به ذکر است تزریق واکسن کووید-۱۹ به هیچ عنوان باعث بروز بیماری کووید-۱۹ در افراد نمی‌شود. با توجه به اینکه ایمنی زایی واکسن‌ها چند هفته بعد از تزریق نوبت اول آغاز می‌شود ممکن است فرد در روز‌های اولیه بعد از تزریق نوبت اول به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شود.در صورتی که بیمار بعد از تزریق واکسن نوبت اول، دچار بیماری کووید-۱۹ شود می‌تواند نوبت دوم واکسن را در صورت بهبود علائم و خارج شدن از قرنطینه دریافت کند. اگر بیمار علامتدار باشد تزریق نوبت دوم واکسن تا زمان بهبود علائم باید به تعویق بیفتد.

اخبار مرتبط
بر اساس این گزارش که در مجله Journal of Neuroscience منتشر و رسانه‌های عربی هم آن را بازنشر داده‌اند: محققان بعد از بررسی و تحلیل توانمندی‌های فکر ۷۵۱ شهروند سوئیسی که سن آنها بین ۵۰ تا ۹۱ سال بود و با در نظر گرفتن سطح علمی آنها و اینکه آیا در طول زندگی به بیماری‌های قلبی و عروقی، افسردی، نگرانی مبتلا بوده یا مواد مخدر مصرف کرده‌اند آن را با نتایج سیتی‌اسکن‌های آنها مطابقت دادند.
اگر در طول خواب با مشکلاتی مانند تعریق شبانه، سردرد، تلاش زیاد برای به خواب رفتن و دندان قروچه مواجه هستید به‌احتمال زیاد دچار بیماری‌ای هستید که تاکنون تشخیص داده نشده یا نسبت به درمان آن اقدام نکرده‌اید.
ظاهرش نشان نمی‌دهد؛ این‌که بیماری ساده‌ای مانند غلظت خون می‌تواند حرکت خون در رگ‌ها را کند کرده، کم آبی شدید ایجاد کند، باعث لخته خون شده و در نهایت گاهی به سکته قلبی و مغزی یا حتی بیماری‌های مزمن مانند تنگی نفس منجر شود.
درحالی‌که عموما تصور می‌شود پرتقال حاوی بیشترین میزان ویتامین C در میان میوه‌هاست، در این مطلب به برخی از مواد غذایی که به‌طور طبیعی غنی از ویتامین C هستند و ویتامین بیشتری نسبت به پرتقال دارند، اشاره شده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها