شنبه, 1 اردیبهشت 1403 2024,April

کدام بانک ها سود بیشتری به سپرده ها می دهند؟

24 خرداد 1401
کدام بانک ها سود بیشتری به سپرده ها می دهند؟

به گزارش بانک اول بانک مرکزی در آخرین بخشنامه خود به بانک‌ها و موسسات اعتباری اعلام کرده بود که نرخ سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار بین ۱۰ تا ۱۸ درصد است. با وجود این، اغلب بانک‌های دولتی و خصوصی سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری خود را به ۲۴ درصد رسانده‌اند.

اما پرداخت اصل سپرده و سود را بانک مرکزی تضمین نمی‌کند. طبق مصوبات هیات وزیران، سقف ضمانت سپرده‌گذاری در بانک‌ها و موسسات اعتباری ۱۰۰ میلیون تومان است.

یعنی اگر بانک یا موسسه اعتباری دچار مشکل شد، بانک تنها ۱۰۰ میلیون تومان از مبلغ سپرده را پرداخت می‌کند.

به گفته کارشناسان با توجه به تورم و پرداخت سودهای بیش از ۲۰ درصد توسط بانک‌ها، ممکن است بانک‌ها در آینده دچار بحران مالی شوند.

افزایش سود سپرده‌های بانکی

اپراتور بانک مسکن می‌گوید: در طرح‌ جدید بانک حداکثر ۲۴ درصد سود در مدت زمان شش ماه به سپرده‌گذاران پرداخت می‌کنیم.

حداقل سپرده‌گذاری برای دریافت این سود ۱۰۰ میلیون تومان است و سقفی برای آن وجود ندارد.

معاون یکی از شعبه‌های بانک گردشگری توضیح می‌دهد: به متقاضیانی که بیش از ۳۰۰ میلیون تومان سپرده‌گذاری می‌کنند ۲۳ درصد سود پرداخت، به سپرده‌های ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی حدود ۲۰ درصد سود سپرده پرداخت می‌شود.

برای سپرده‌های ویژه و میلیاردی بانک شهر سود ۲۲ درصد پرداخت می‌کند. سایر سپرده‌ها سودی حدود ۲۰ درصد دارند.

بانک‌های پارسیان و ملت نیز همچنان سود ۲۰ درصدی به سپرده‌گذاران خود پرداخت می‌کنند.

بانک ملی همچنان مصوبات بانک مرکزی را اجرایی می‌کند و به سپرده‌های بلندمدت خود سود ۱۸ درصد پرداخت می‌کند.

با سرمایه‌گذاری بیش از یک میلیارد تومان با مدت زمانی دوسال می‌توان از بانک آینده سود سپرده ۲۳ درصدی گرفت. این بانک به باقی سپرده سود ۲۱ درصدی پراخت می‌کند.

اخبار مرتبط
این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال 1402 به 23.66 درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از آبان ماه به بعد محسوب می شود؛ بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر 1402 ثبت شده است؛ نرخ بهره بین‌بانکی در پایان هفته منتهی به 5 مهر ماه سال 1402 با رکوردشکنی 10 سال به 23.80 درصد افزایش یافته بود.البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بین بانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان ماه به 23.71 درصد کاهش یافت و بعد ان آن وارد کانال‌های پایین‌تر شد.
حداکثر نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۲ هم ۲۲.۵ درصد باقی ماند؛ هرچند مقرر شد بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند. سال ۱۴۰۱ بود که بانک مرکزی سقف نرخ سود سپرده بانکی را ۲۲.۵ درصد و سود تسهیلات را حداکثر ۲۳ درصد اعلام کرد و نرخ‌های بالاتر از آن تخلف اعلام شد. همچنین همان زمان مسئولان اقتصادی و بانکی کشور تاکید کردند که تصمیمی برای تغییر در نرخ سود بانکی ندارند.
نرخ سود معمولاً به توجه به شرایط بازار و تصمیمات بانک‌ها مشخص می‌شود. به همین دلیل، تعیین نرخ سود سپرده اهمیت زیادی در اقتصاد یک کشور دارد. همچنین بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند.
آمارهای مربوط به پرداخت سود سپرده‌های بانکی در اسفند ماه منتشر نشده،در این گزارش آمارهای ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها