ﺳﻪشنبه, 4 اردیبهشت 1403 2024,April

فرمول محاسبه سود سپرده بلند مدت و کوتاه‌ مدت بانکی

24 خرداد 1401
فرمول  محاسبه سود سپرده بلند مدت و کوتاه‌ مدت بانکی

به گزارش بانک اول آدم‌هایی که اهل ریسک یا کارهای اقتصادی نیستند، باز کردن سپرده بانکی و گرفتن سود مشخص و بی‌دردسر را به هر کار دیگری ترجیح می‌دهند. اما همین کار ساده هم راه و روش خودش را دارد. اول از همه باید بدانید چنددرصد سود به سپرده‌تان تعلق می‌گیرد. بعد هم بروید سراغ فرمول محاسبه سود سپرده بانکی تا با چند ضرب و تقسیم ساده متوجه منفعتی شوید که این سرمایه‌گذاری برای شما خواهد داشت.

فرمول محاسبه سود سپرده کوتاه مدت

پولی که براساس قرارداد شما و بانک برای کمتر از یکسال در بانک سپرده‌گذاری می‌شود، سپرده کوتاه مدت به حساب می‌آید. فرمول محاسبه سود سپرده به این شکل خواهد بود که باید پول سپرده شده به بانک را در درصد سودی که به سپرده‌تان تعلق می‌گیرد ضرب و بعد هم مجموع را تقسیم بر 100 کنید تا سود یکسال از این سرمایه‌گذاری به دست بیاید. اما در محاسبه آنلاین سود سپرده کوتاه مدت تنها کافی است مبلغ پس‌اندازتان و درصد سودی که بانک برای پرداخت به شما تعهد داده را داشته باشید تا مبلغ دقیق سود روزانه، ماهانه و سالانه‌تان را از این سپرده‌گذاری بانکی بگیرید.

نکته: برای محاسبه سود یک‌ماهه سپرده کوتاه مدت، کمترین مبلغ مانده سپرده در طول ماه مبنای محاسبه سود خواهد بود.

فرمول محاسبه سود سپرده بلند مدت

اگر برای زمانی بیشتر از یکسال به پولتان نیاز ندارید، بهتر است سپرده بلند مدت افتتاح کنید. سود سپرده‌های بلند مدت بانکی بیشتر از کوتاه مدت است. اما اگر پیش از موعد بخواهید پول‌تان را از حساب خارج کنید، بانک درصد مشخص‌شده‌ای را از این سود کسر می‌کند که اصطلاح بانکی‌اش «نرخ شکست» است و براساس مدت زمانی که پیش از سررسید، پولتان را برداشت کنید، درصد سودتان کمتر می‌شود. برای همین بهتر است پیش از افتتاح حساب بلند مدت (یکساله، دوساله و…) از نیاز نداشتن به پول‌تان در طول این مدت زمان مطمئن شوید تا بیشترین سود را بگیرید. فرمول محاسبه سود سپرده بلند مدت خیلی پیچیده‌ نیست. کافی است مبلغ سپرده‌تان را در درصد سود بانک ضرب کنید. بعد هم عدد به دست آمده را تقسیم بر 100 کنید تا سود یکسال‌تان به دست بیاید. برای درآوردن سود ماهانه هم آن را تقسیم بر عدد 12 کنید که تعداد ماه‌های سال است.

اخبار مرتبط
گرفتن بهره پول جایز نیست. مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت (ره): سود سپرده ربا و حرام است؛ مگر با معامله شرعیه در قبال سود معین.
این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال 1402 به 23.66 درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از آبان ماه به بعد محسوب می شود؛ بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر 1402 ثبت شده است؛ نرخ بهره بین‌بانکی در پایان هفته منتهی به 5 مهر ماه سال 1402 با رکوردشکنی 10 سال به 23.80 درصد افزایش یافته بود.البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بین بانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان ماه به 23.71 درصد کاهش یافت و بعد ان آن وارد کانال‌های پایین‌تر شد.
حداکثر نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۲ هم ۲۲.۵ درصد باقی ماند؛ هرچند مقرر شد بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند. سال ۱۴۰۱ بود که بانک مرکزی سقف نرخ سود سپرده بانکی را ۲۲.۵ درصد و سود تسهیلات را حداکثر ۲۳ درصد اعلام کرد و نرخ‌های بالاتر از آن تخلف اعلام شد. همچنین همان زمان مسئولان اقتصادی و بانکی کشور تاکید کردند که تصمیمی برای تغییر در نرخ سود بانکی ندارند.
نرخ سود معمولاً به توجه به شرایط بازار و تصمیمات بانک‌ها مشخص می‌شود. به همین دلیل، تعیین نرخ سود سپرده اهمیت زیادی در اقتصاد یک کشور دارد. همچنین بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها