چهارشنبه, 5 اردیبهشت 1403 2024,April

آیا پولی که اشتباه کارت به کارت شده را می‌توان پس گرفت؟

24 خرداد 1401
آیا پولی که اشتباه کارت به کارت شده را می‌توان پس گرفت؟

به گزارش بانک اول شاید برای شما هم پیش آمده باشد که مبلغی را به اشتباه برای شخصی کارت به کارت کرده باشید. سپس در صدد پس گرفتن پول کارت به کارت شده بر آمده باشید.

آیا پولی که به اشتباه کارت به کارت شده قابل برگرداندن است؟

ساده ترین  و بهترین راه برای پس گرفتن پولی که  به اشتباه کارت به کارت شده مراجعه به بانک است . معمولا در این مواقع کارکنان بانک با شما همکاری می کنند . اما اگر به علت حفظ حریم خصوصی، بانک اطلاعاتی در مورد آن شخص به شما ارائه ندهد، می‌توانید از کارکنان بانک بخواهید که با آن فرد تماس گرفته و درخواست برگرداندن پول را بنمایند.

اگر در پی تماس با فرد، آن شخص حاضر به برگرداندن پول نشد، چه کار می‌توان کرد؟

طبق ماده ۳۰۱ قانون مدنی فردی که استحقاق دریافت آن پول را نداشته یا به اشتباه پولی را دریافت کرده است، باید طبق قوانین، آن پول را به مالکش برگرداند. در صورت برنگرداندن وی ضامن اصل و منافع آن است.

اگر فردی که پول اشتباه به حسابش واریز شده حاضر به پس دادن پول نشد، مالباخته می‌تواند به دادگاه یا شورای حل اختلاف مراجعه  کند. سپس با استناد به فیش‌های واریزی خود نسبت به برگرداندن آن وجه اقدام نماید. اگر فرد گیرنده اقدام به برداشت و استفاده از پول بنماید، به وسیله دادگاه محکوم به خیانت در امانت می‌گردد. البته توجه داشته باشید که اگر شما مبلغی را به اشتباه برای کسی کارت به کارت کرده‌اید و برای پس گرفتن آن به مراجع قضایی مراجعه نموده‌اید، اثبات وقوع اشتباه و عدم دین شما به آن شخص، بر عهده شماست.

ماده ۲۶۵ قانون مدنی در این مورد  اظهار دارد، چنانکه شخصی چیزی را به دیگری بدهد در حالی که به آن فرد قرضی نداشته باشد، می‌تواند آن را پس بگیرد. اگر آن وجه بابت بدهی  او باشد نمی‌تواند آن را پس بگیرد.

 

اخبار مرتبط
در این رابطه نقطه‌نظرات متعددی وجود دارد و با اینکه اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس که مسئولیت بررسی موضوع را به عهده داشتند، روی پنجشنبه و جمعه به جمع‌بندی رسیدند؛ فعالان و کارشناسان اقتصادی با تکیه بر لزوم ساماندهی تعطیلات هفته و هماهنگی بیشتر با بازارهای بین‌المللی تأکید دارند که روزهای جمعه و شنبه به عنوان روزهای تعطیل هفته، تعیین شوند.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن هشدار از مردم خواست به منظور جلوگیری از هر گونه کلاهبرداری به اخبار فاقد اعتبار در این حوزه توجهی نداشته باشند.
ر دولت‌ها در ايران سياست پرداخت درستي ندارند و با پيش‌بيني هزينه‌هاي غيرضروري در بودجه، موجب بروز ناترازي و ايجاد كسري در بودجه مي‌شوند. اين اتفاقات نيز دست به دست هم مي‌دهد و چنين شرايط نامساعدي را ايجاد مي‎كند.
علیرضا غفاری، سربازرس اداره مبارزه پولشویی بانک مرکزی در گفت‌وگو با یک برنامه تلویزیونی گفت: سقف تراکنش غیرحضوری شبکه بانکی از ۱۰۰ میلیون روزانه به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. وی گفت: به موجب ابلاغیه بانک مرکزی به شبکه بانکی، سقف انتقال پول و تراکنش با اینترنت بانک و همراه بانک در ماه برای فرد حقیقی به یک میلیارد تومان افزایش یافت. همچنین تراکنش‌های خرید با ابزارهای پذیرش و پوزها و IPG‌ها و تراکنش غیرحضوری از ۱۰۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها