پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403 2024,April

تسهیلات ودیعه مسکن فقط برای‌ 4 درصد مستاجران‌

30 مرداد 1401
تسهیلات ودیعه مسکن فقط برای‌ 4 درصد مستاجران‌

به گزارش بانک اول فرشید ایلاتی  ضمن اشاره به مصوبه امروز پرداخت 40 هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن، اظهار داشت: سئوال اول این است‌ که آیا سیاست‌گذار می‌تواند به همه مستاجران این تسهیلات را پرداخت کند؟ مشخصا جواب این سوال خیر است اما این سوال ما را به یک مسیری هدایت می‌کند.

این کارشناس مسکن با اشاره به اینکه 40 هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن در بهترین حالت به حدود 500 هزار خانواده پرداخت می‌شود، گفت: در شرایطی که ما 12 میلیون خانواده مستاجر داریم، این تسهیلات به 4 درصد مستاجران می‌رسد.

*تسهیلات ودیعه مسکن در بهترین حالت به 4 درصد مستاجران پرداخت می‌شود

وی در بیان خلاهای اطلاعاتی بازار مسکن افزود: قطعا در اجرا این 4 درصد به زیر 2 درصد می‌رسد، زیرا ما در مسئله کدهای رهگیری صوری هنوز فعالیتی نکرده‌ایم.

ایلاتی تشریح کرد: در شرایطی که تسهیلات ودیعه مسکن به کمتر از 4 درصد مستاجران می‌رسد اما سیگنال پرداخت آن عمومی است و این پیش‌فرض را در موجران تقویت می‌کند که مستاجر تسهیلات گرفته و رقم افزایش را اضافه می‌کند، به معنای دیگر یک تورم انتظاری گسترده با یک وام محدود ایجاد کرده‌ایم.

* تسهیلات ودیعه مسکن یک طرح شکست خورده است

این کارشناس با اشاره به اینکه اگر بخواهیم این سیاست عملکرد واقعی داشته باشد باید به 30 درصد مستاجران پرداخت شود، گفت: اگر بخواهیم به 30 درصد مستاجران تسهیلات ودیعه بدهیم به 320 هزار میلیارد تومان منابع نیاز است.

او  ادامه داد: متاسفانه این تسهیلات از منابع قانون جهش تولید و تامین مسکن استفاده می‌کند و یعنی نظام بانکی به جای پرداخت تسهیلات موثر و مثبت ساخت مسکن،‌ تسهیلاتی شکست‌خورده می‌پردازد و منابع قانون جهش تولید عملا هدر می‌رود.

ایلاتی در بیان نتیجه این مدل سیاست‌گذاری در بازار مسکن گفت: دولت این سیاست را اجرا و اعلام نکند، بهتر از شرایطی است که توسط رئیس بانک مرکزی اعلام شد، زیرا یک ضریب تاثیر محدود و آثار منفی وسیع را به همراه دارد.

 بر اساس قانون بودجه 1401 منابع تسهیلات ودیعه مسکن از محل قانون جهش تولید مسکن به مستأجران پرداخت خواهد شد.

فارس

اخبار مرتبط
نداشتن بدهی معوق و چک برگشتی، عدم استفاده قبلی از وام کالا و خرج کردن این مبلغ در فروشگاه‌های طرف قرارداد بانک ملت از دیگر شروط استفاده از این وام محسوب می‌شود. این تسهیلات در قالب کارت اعتباری به متقاضیان واجد شرایط پرداخت شده و نرخ سود آن 23 درصد و مدت زمان بازپرداخت آن بین 12 تا 36 ماه متغیر است.
در حال حاضر بانک‌های ملت، ملی، مسکن، صادرات، بانک رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصاد نوین، ایران زمین، پست بانک و موسسه اعتباری ملل به عنوان بانک‌های عامل پرداخت وام ودیعه مسکن معرفی شده‌اند.
طبق ابلاغیه جدید، بانک‌های عامل، برای پرداخت این وام باید فقط یک ضامن رسمی از متقاضی بخواهند؛ اما این وام قرض‌الحسنه که به نام وام خرد و فوری هم معروف است، خیلی هم دریافتش فوری نیست!
موضوع وام با کارت یارانه از سال ۱۳۹۶ و با بخشنامه بانک مرکزی آغاز شد که در همان زمان بانک‌ها اعلام کردند منابع لازم برای پرداخت وام یارانه به مشمولان را ندارند و البته بانک مرکزی هم تکلیفی را بر دوش شبکه بانکی نگذاشت. دو سال بعد همزمان با شیوع ویروس کرونا در ایران، دولت دوازدهم وام‌های یک میلیون تومانی پرداخت کرد که اقساط آن هر ماه از حساب کارت یارانه متقاضیان کسر می‌شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات