نحوه عیب یابی دستگاه کارتخوان و راه حل های رفع آن

این روزها بر کسی پوشیده نیست که سرعت در هر کاری حرف اول را می‌زند. این واقعیت را می‌توان در جای جای جامعه دید؛ یکی از این موارد به تغییر پرداخت پول نقد به کارت‌های بانکی و تراکنش‌های الکترونیکی تعلق دارد. با کارت بانکی نه تنها در پرداخت هزینه‌های خریدتان سریع هستید، بلکه دیگر لازم نیست نگران شمردن اسکناس‌ها یا حمل مقادیر زیاد پول نقد باشید.

 

این روزها بر کسی پوشیده نیست که سرعت در هر کاری حرف اول را می‌زند. این واقعیت را می‌توان در جای جای جامعه دید؛ یکی از این موارد به تغییر پرداخت پول نقد به کارت‌های بانکی و تراکنش‌های الکترونیکی تعلق دارد. با کارت بانکی نه تنها در پرداخت هزینه‌های خریدتان سریع هستید، بلکه دیگر لازم نیست نگران شمردن اسکناس‌ها یا حمل مقادیر زیاد پول نقد باشید.

 از آن طرف، اگر صاحب کسب‌وکاری هستید با خرید دستگاه کارتخوان، می‌توانید کارهای مالی و فروشتان را سریع‌تر از قبل کنید. خوشبختانه این روزها همه دیگر می‌دانند کارتخوان یا دستگاه پوز چیست. زیرا از سوپرمارکت‌های کوچک محله گرفته تا فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای، همه و همه به این دستگاه‌ها برای انجام تراکنش‌های روزانه خود وابسته هستند و هر روز این دستگاه را در هرجایی برای پرداخت می‌بینیم!

اما گاهی اوقات، کارتخوان‌ها با نمایش کدهای خطا، ما را در موقعیت‌های ناخوشایندی قرار می‌دهند. در این مطلب، قصد داریم نحوه عیب یابی دستگاه کارتخوان و راه حل های رفع آن را به شما آموزش دهیم. پس با ما همراه باشید!

12 ترفند برای رفع سریع خطاهای کارتخوان

قبل از هر چیزی باید بگوییم، مطالعه دفترچه راهنمای دستگاه کارتخوان ضرورت دارد. در صورتی که از هر مرحله مطمئن نیستید، حتما از یک متخصص کمک بگیرید تا از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کنید. همچنین، اگر مشکلاتی مربوط به شبکه یا حساب بانکی خود دارید، توصیه می‌شود با شرکت پرداخت یا بانک خود تماس بگیرید تا مشکل به طور دقیق حل شود. در ادامه، با 12 مشکل رایج کارتخوان و روش رفع آنها آشنا می‌شویم:

1- کارتخوان روشن نمی‌شود.

اگر کارتخوان شما روشن نمی‌شود، اولین قدم بررسی اتصالات برقی دستگاه است. پس اول از همه بررسی کنید که آداپتور، کابل‌های واسط، پریز برق، باتری و سوکت محل اتصال آداپتور به کارتخوان به درستی متصل شده‌اند. همچنین، دکمه روشن/خاموش دستگاه را بررسی کنید. در برخی مدل‌ها باید دکمه را چند ثانیه ممتد فشار دهید.

2- تراکنش‌های کارتخوان موفق نیستند.

اگر کارتخوان روشن می‌شود اما تراکنش‌ها موفقیت‌آمیز نیستند، ابتدا از وجود رول کاغذ در دستگاه مطمئن شوید. سپس، از خطای نمایش داده شده عکس بگیرید تا در صورت نیاز به پشتیبانی، آن را به کارشناسان ارائه دهید. سپس اتصال اینترنت و شبکه شرکت پرداخت را بررسی کنید.

3- خطای عدم ورود به سیستم دارید.

اگر با خطای «عدم ورود به سیستم» مواجه شدید، مستقیماً با شرکت پرداخت مربوطه تماس بگیرید. شماره پشتیبانی شرکت پرداخت معمولاً زیر رسیدهای دستگاه چاپ می‌شود.

4- اتصال کارتخوان به شبکه درست نیست.

برای اطمینان از اتصال کارتخوان به شبکه، وضعیت آنتن را در صفحه نمایش بررسی کنید. سیم‌کارت را در یک گوشی تلفن همراه تست کنید و از دسترسی به اینترنت مطمئن شوید. در صورت لزوم، با شرکت پرداخت خود تماس بگیرید. دلایل رایج عدم دسترسی به شبکه شامل قطعی تلفن، عدم شارژ سیم‌کارت، عدم آنتن‌دهی اپراتور، اتمام بسته اینترنت، عدم قرارگیری صحیح سیم‌کارت یا آسیب به پین‌های محل اتصال سیم‌کارت خواهد بود.

5- کارتخوانتان تمپر شده است.

اگر کارتخوان روشن شده اما صفحه اصلی با لوگوی شرکت پرداخت نمایش داده نمی‌شود، احتمالاً باتری داخلی آن نیاز به تعویض دارد. همچنین شاید دستگاه شما تمپر (Tamper) شده باشد که در این صورت، نیاز به بررسی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری توسط مرکز تعمیرات کارتخوان دارد.

6- سیگنال اینترنت سیم کارت ضعیف است.

اگر با پیام No card found in Slot 1 مواجه شدید، حتی اگر کارت در دستگاه قرار دارد، احتمالاً مشکل سیگنال اینترنت ضعیف دستگاه را نشان می‌دهد. این خطا به معنی این است که دستگاه برای انجام تراکنش‌های مالی به سیگنال قوی‌تری نیاز دارد. آیکون Wi-Fi در بالای صفحه نمایشگر وضعیت سیگنال اینترنت را نمایش می‌دهد.

7- شبکه اینترنت خطا دارد.

پیام Unable to reach authorization host ترافیک بالای شبکه اینترنت یا تغییرات در پیکربندی مودم شما را نشان می‌دهد. در این حالت، دستگاه قادر به برقراری ارتباط با میزبان مجوز نیست. بررسی و تنظیم مجدد مودم و اطمینان از اتصال پایدار اینترنت می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند.

8- کد فعال سازی کارتخوان درست وارد نشده باشد.

اگر هنگام وارد کردن کد فعال‌سازی با پیام Device activation not successful مواجه شدید، به این معنی بوده که دستگاه شما به شبکه تلفن همراه دسترسی ندارد. این مشکل بیشتر در دستگاه‌های کارتخوان سیار تلفنی رخ می‌دهد. برای رفع آن، باید تنظیمات شبکه را به صورت دستی و با دریافت اطلاعات از اپراتور سیم‌کارت وارد کنید.

9- اینترنت اتصال خوبی ندارد.

اگر تراکنش با موفقیت انجام شده اما وضعیت آن «Not cleared» باشد، مشکلی در اتصال اینترنت دستگاه را نشان می‌دهد. پس اتصال اینترنت را بررسی کنید و در صورت امکان، نوع اتصال را تغییر دهید. اتصال ناپایدار یا ضعیف می‌تواند باعث بروز این خطا شود.

10- چاپگر کارتخوان به درستی کار نمی‌کند.

چاپگر دستگاه کارتخوان گاهی رسید خرید مشتری را به درستی چاپ نمی‌کند و یا ممکن است به صورت کمرنگ و ناخوانا چاپ گردد. دلایل متعددی می‌توانند باعث کمرنگ چاپ شدن رسیدها شوند، از جمله ورود گرد و غبار به داخل دستگاه، استفاده از رول‌های بی‌کیفیت یا رطوبت دیده، آسیب دیدن غلطک چاپگر یا حتی اشکال در درب پرینتر. علاوه بر این، ضعیف شدن باتری دستگاه و مشکلات نرم‌افزاری نیز می‌توانند این مشکل را تشدید کنند. برای حل این مشکل، می‌توان با استفاده از یک دستمال کاغذی تمیز که کمی با الکل مرطوب شده، به آرامی پرینتر را تمیز کرد تا گرد و غبار از بین برود.

11- باتری کارتخوانتان خراب شده است.

اگر کارتخوان سیار به طور ناگهانی خاموش می‌شود، احتمالا باتری ضعیف شده  و باید آن را شارژ کرده و بررسی کنید. درصورتی‌ که باتری بیش از حد گرم شود یا تغییر شکل داده و باد کند باید فوراً آن را با یک باتری جدید تعویض کرده و از استفاده از باتری معیوب خودداری کنید.

اگر هر مدل از انواع دستگاه پوز زمانی که به برق متصل بوده روشن می‌ماند، احتمالاً باتری آن آسیب دیده یا عمر مفیدش به پایان رسیده است. پس دستگاه را حداقل 10 ساعت به شارژر متصل کرده و مجدداً تست کنید. اگر همچنان مشکل ادامه داشت، باتری جدیدی تهیه کنید.

12- کارتخوان با پیام خطا یا Tamperingروشن می‌شود.

اگر کارتخوان شما روشن می‌شود، اما به جای نمایش صفحه اصلی با لوگوی شرکت پرداخت، پیام خطا یا Tampering را نشان می‌دهد، این وضعیت دو مشکل اصلی را نشان می‌دهد: اول، احتمالاً باتری داخلی دستگاه نیاز به تعویض دارد.

دوم، شاید دستگاه تمپر شده باشد. تمپر شدن به معنای دستکاری غیرمجاز دستگاه بوده که می‌تواند ناشی از ضربه نامتعادل، باز شدن پیچ‌های درب دستگاه یا تلاش برای دسترسی غیرمجاز به نرم‌افزار یا سخت‌افزار آن باشد. برای رفع این مشکل، باید دستگاه توسط تکنسین‌های مجاز و در مراکز تعمیرات دستگاه پوز بررسی و تعمیر شود.

رازهای عیب‌یابی کارتخوان؛ چگونه یک متخصص شوید؟

کارتخوان‌ها با ظاهر ساده، عملکردهای پیچیده‌ای دارند. این دستگاه‌های کوچک گاهی اوقات دچار عیوبی می‌شوند و کسب‌وکار ما را به چالش می‌کشند. اما نگران نباشید! با کمی دقت و حوصله، می‌توانید مشکلشان را تشخیص دهید.

توجه کنید که کارتخوان‌ها هم مثل هر وسیله الکترونیکی دیگری نیاز به مراقبت دارند. پس، دفترچه راهنما را کنار نگذارید! اگر هم حس کردید مشکل از تخصص شما خارج بوده از یک متخصص کمک بگیرید. بالاخره، هیچ‌کس همه‌فن‌حریف نیست!

اگر مشکلی مربوط به شبکه یا حساب بانکی داشتید، با خیال راحت با کارشناسان مربوطه تماس بگیرید. آن‌ها آنجا هستند تا به شما کمک کنند!

 

ارسال نظر