تاثیر پرداخت بیمه از دو کارگاه در حقوق بازنشستگی
پرداخت بیمه از دو کارگاه تأثیری در حقوق بازنشستگی دارد؟
پرداخت بیمه از دو کارگاه، یک امکان برای افراد است که به آنها اجازه میدهد تا از مزایای مختلفی در طول دوره فعالیت شغلی خود بهرهمند شوند. این شامل بهرهمندی از حقوق و مزایای بیشتر در دوران بازنشستگی، تامین بیمه است.
به گزارش بانک اول بیمه به عنوان یکی از مفاهیم حیاتی در جوامع امروز، نقش بسیار مهمی در حفظ و تضمین امنیت مالی و زندگی افراد ایفا میکند. بیمه نه تنها برای افراد بلکه برای بنگاههای اقتصادی و جوامع نیز اهمیت فراوانی دارد. بیمه به افراد اجازه میدهد تا با پرداخت مقادیر نسبتاً کمی به صورت منظم به عنوان حق بیمه، بتوانند از جبران خسارتها و پوشش هزینههای ناشی از وقوع خطرات مختلف در زندگی خود مطمئن شوند.
با توجه به اینکه این روزها به دلیل کاهش قدرت خرید کارگران, اکثر نیروی کار برای تأمین معاش در دو کارگاه مشغول کار هستند,در مواردی بروز می کند که افراد به جای مشغول بودن در یک بنگاه اقتصادی، همزمان در دو کارگاه به کار میپردازند و ممکن است ابهاماتی درباره پرداخت بیمه از دو کارگاه برای افراد وجود داشته باشد.
آیا پرداخت بیمه از دو کارگاه به صرفه است؟
در رابطه با پرداخت بیمه از دو کارگاه میتوان به ماده 34قانون تامین اجتماعی اشاره کرد. بر اساس ماده 34قانون تامین اجتماعی "در صورتی که بیمه شده برای دو یا چند کارفرما کار کند هر یک از کارفرمایان مکلفند به نسبت مزد یا حقوقی که میپردازند حق بیمه سهم بیمه شده را از مزد یا حقوق او کسر و به انضمام سهم خود به سازمان پرداخت نمایند."
طبق این قانون، هیچ کارفرمایی حق ندارد کارگر خود را از حقوق بیمه خود محروم کند. حتی داشتن چند کار پاره وقت، محروم شدن از بیمه را برای یک کارگر مجاز نخواهد کرد. نکتهای که وجود دارد مربوط به رعایت سقف دستمزد هر شخص بیمه شده است. طبق قانون، هر سال مبالغی تحت عنوان حداقل حقوق و حداکثر حقوق تعیین میشود که مبنای پرداخت حق بیمه و به تبع آن محاسبه مستمری بازنشستگی و سایر مزایای حاصل از پرداخت حق بیمه به هر فرد بیمه شده خواهد بود.
یعنی اگر کسی حداقل دستمزد را دریافت میکند و به سازمان تامین اجتماعی بر اساس حداقل حقوق آن سال حق بیمه میپردازد، در زمان بازنشستگی نیز با حداقل حقوق سال اجرای حکم بازنشستگی حقوق دریافت خواهد کرد. سایر بیمه پردازان که بیش از حداقل حقوق دریافت میکنند و بابت آن نیز لیست و حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی میپردازند، بر مبنای میانگین دو سال آخر حقوق خود، از سازمان تامین اجتماعی حکم بازنشستگی دریافت مینمایند.
آیا کارفرما الزامی برای پرداخت چند حق بیمه دارد؟
اگر کارفرما در کارگاه اول سقف حقوق و دستمزد را به سازمان ارسال مینماید، دیگر لازم نیست در کارگاه دوم حق بیمه پرداخت شود. اما اگر کمتر از سقف حقوق و دستمزد آن سال در کارگاه اول حق بیمه پرداخت میشود، ملزم به پرداخت حق بیمه در کارگاه دوم و یا سوم نیز هستند. بدین معنا که تا زمانی که مجموع پرداختیهای کارگر به سازمان تامین اجتماعی به سقف حقوق آن سال نرسیده است، در کارگاههای دیگری که مشغول به کار است میبایست حق بیمه پرداخت نماید.
مزایای پرداخت بیمه از دو کارگاه
پرداخت بیمه از دو کارگاه مزایای زیادی برای افراد دارد که یکی از آنها بهرهمندی از حقوق و مزایای بیشتر در دوران بازنشستگی است. علاوه بر آن، افراد در زمان از کارافتادگی و بیکاری هم میتوانند از دستمزد و یا غرامت بیشتری برخوردار شوند. به طور کلی افراد میتوانند از تمام مزایای کوتاه مدت و بلند مدت بر اساس جمع حقوق و دستمزد دو یا چند کارگاه بهره ببرند.
اما نکته ای که همواره برای کارگران سوال است این است که آیا با پرداخت بیمه از دو کارگاه,به تعداد روزهای بیمه شده و سابقه افزوده می شود؟ پرداخت بیمه از دو کارگاه، یک امکان برای افراد است که به آنها اجازه میدهد تا از مزایای مختلفی در طول دوره فعالیت شغلی خود بهرهمند شوند. این شامل بهرهمندی از حقوق و مزایای بیشتر در دوران بازنشستگی، تامین بیمه در صورت از کارافتادگی و دریافت دستمزد یا غرامت بیشتر در زمان بیکاری از سازمان تامین اجتماعی میباشد.
فرض کنید فردی در کارگاه اول 31روز و در کارگاه دوم 20روز مشغول بوده است و جمعاً 51روز در ماه برای هر دو کارگاه کار کرده است. در این شرایط حق بیمه تنها برای همان 31روز یعنی یکماه در نظر گرفته میشود نه 51روز. پس پرداخت حق بیمه از دو یا چند کارگاه، تاثیری در روزهای پرداختی حق بیمه و سابقه افراد ندارد و باعث افزایش آن نمیشود.همچنین در پاسخ به اینکه آیا پرداخت بیمه از دو کارگاه تأثیری در زمان بازنشسته شدن دارد؟خیر، تاثیری در سن بازنشستگی ندارد و زمان بازنشسته شدن با شرایط عادی یکسان است.
تسنیم