مهم‌ترین الزامات دستگاه‌ها در تدوین بودجه سال ۱۴۰۶

جزئیات تازه بودجه ۱۴۰۶؛ تکلیف دستگاه‌ها برای پاداش پایان خدمت و مانده مرخصی بازنشستگان مشخص شد

ضوابط مالی تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۶، الزامات تازه‌ای را برای دستگاه‌های اجرایی در زمینه پیش‌بینی هزینه‌های نیروی انسانی و پرداخت مطالبات بازنشستگان تعیین کرده است.

جزئیات تازه بودجه ۱۴۰۶؛ تکلیف دستگاه‌ها برای پاداش پایان خدمت و مانده مرخصی بازنشستگان مشخص شد

به گزارش بانک اول در ضوابط بودجه ۱۴۰۶، دستگاه‌های اجرایی موظف به پیش‌بینی اعتبار پاداش پایان خدمت و مانده مرخصی بازنشستگان شدند. مبنای محاسبه هزینه کارکنان و شرایط قرارداد نیروهای شرکتی را بخوانید. کلمه کلیدی اصلی: پاداش پایان خدمت بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۶ خلاصه: بر اساس ضوابط ابلاغی تهیه لایحه بودجه ۱۴۰۶، دستگاه‌های اجرایی باید آمار بازنشستگان سال آینده و اعتبارات موردنیاز برای پرداخت مانده مرخصی و پاداش پایان خدمت آن‌ها را اعلام کنند.

ضوابط مالی تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۶، الزامات تازه‌ای را برای دستگاه‌های اجرایی در زمینه پیش‌بینی هزینه‌های نیروی انسانی و پرداخت مطالبات بازنشستگان تعیین کرده است.

بر اساس این ضوابط که از سوی رئیس‌جمهور به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده، هر دستگاه باید ضمن ارائه آمار کارکنانی که در سال ۱۴۰۶ بازنشسته خواهند شد، اعتبار موردنیاز برای پرداخت مانده مرخصی و پاداش پایان خدمت آن‌ها را نیز در بودجه پیشنهادی خود لحاظ کند.

 

این تکلیف شامل بازنشستگان واحدهای ستادی و واحدهای تابعه دستگاه‌ها می‌شود و پیش‌بینی اعتبارات نیز باید در سقف اعلام‌شده از سوی سازمان مربوط انجام گیرد.

سامانه سینا مبنای محاسبه هزینه کارکنان در بودجه ۱۴۰۶ شد

یکی از نکات مهم در ضوابط جدید بودجه، تعیین مرجع مشخص برای محاسبه هزینه‌های نیروی انسانی است.

بر اساس دستورالعمل ابلاغی، دستگاه‌های اجرایی باید هزینه کارکنان خود را در بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۶ صرفاً بر مبنای آمار نیروی انسانی و اطلاعات پرداختی ثبت‌شده در سامانه یکپارچه نظام اداری ایران، موسوم به «سینا»، محاسبه کنند.

این سامانه متعلق به سازمان اداری و استخدامی کشور است و اطلاعات ثبت‌شده در آن مبنای تنظیم اعتبارات مرتبط با کارکنان قرار خواهد گرفت.

در نتیجه، تطبیق آمار نیروی انسانی و اطلاعات پرداختی دستگاه‌ها با داده‌های سامانه سینا برای تهیه بودجه سال آینده اهمیت ویژه‌ای دارد.

دستگاه‌های دارای قوانین خاص چه مدارکی باید ارائه کنند؟

برای دستگاه‌های اجرایی که تابع قوانین و مقررات خاص هستند، ضوابط جداگانه‌ای درباره مستندسازی پرداختی‌های نیروی انسانی در نظر گرفته شده است.

این دستگاه‌ها موظف‌اند مستندات کامل مربوط به پرداخت‌های کارکنان خود را به‌صورت تجمیعی ارائه دهند. در عین حال، رعایت الزامات محرمانگی اطلاعات در زمان ارائه این مدارک الزامی خواهد بود.

به این ترتیب، برخورداری از مقررات خاص به معنای معافیت از ارائه مستندات پرداختی نیست و دستگاه‌ها باید اطلاعات موردنیاز را مطابق چارچوب تعیین‌شده در اختیار مراجع مربوط قرار دهند.

اعتبار قرارداد نیروهای شرکتی در بودجه ۱۴۰۶ چگونه تعیین می‌شود؟

بخش دیگری از ضوابط بودجه سال آینده به هزینه قرارداد دستگاه‌های اجرایی با شرکت‌های خدماتی طرف قرارداد اختصاص دارد.

بر اساس دستورالعمل ابلاغی، اعتبارات این قراردادها باید با رعایت حداکثر صرفه‌جویی پیش‌بینی شود و سقف آن نیز حداکثر به میزان عملکرد پیش‌بینی‌شده سال ۱۴۰۵، بر اساس موافقت‌نامه مبادله‌شده در همان سال، خواهد بود.

همچنین دستگاه‌ها باید در تنظیم این اعتبارات، مصوبه پنجم مردادماه ۱۴۰۵ هیئت وزیران و مفاد مربوط به نیروهای شرکتی در ضوابط ابلاغی را رعایت کنند.

این محدودیت به معنای ضرورت توجه دستگاه‌ها به عملکرد و هزینه‌های پیش‌بینی‌شده سال جاری هنگام تنظیم اعتبار قراردادهای خدماتی برای سال آینده است.

مهم‌ترین الزامات دستگاه‌ها در تدوین بودجه سال ۱۴۰۶

بر اساس ضوابط اعلام‌شده، دستگاه‌های اجرایی هنگام تهیه پیشنهاد بودجه سال آینده باید چند موضوع اصلی را در نظر بگیرند:

  • ارائه آمار کارکنان مشمول بازنشستگی در سال ۱۴۰۶
  • پیش‌بینی اعتبار پرداخت مانده مرخصی و پاداش پایان خدمت بازنشستگان
  • استفاده از اطلاعات سامانه سینا برای محاسبه هزینه‌های نیروی انسانی
  • ارائه مستندات تجمیعی پرداخت کارکنان در دستگاه‌های دارای مقررات خاص، با رعایت محرمانگی
  • پیش‌بینی اعتبار قرارداد شرکت‌های خدماتی با رعایت سقف عملکرد پیش‌بینی‌شده سال ۱۴۰۵ و الزامات قانونی مربوط

بودجه ۱۴۰۶ با تأکید بر کنترل هزینه‌های نیروی انسانی تدوین می‌شود

مجموع این الزامات نشان می‌دهد در فرایند تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۶، کنترل و مستندسازی هزینه‌های نیروی انسانی و قراردادهای خدماتی مورد توجه قرار گرفته است.

از یک سو، دستگاه‌ها باید منابع لازم برای پرداخت مطالبات بازنشستگان را پیش‌بینی کنند و از سوی دیگر، محاسبه هزینه کارکنان باید بر اساس اطلاعات ثبت‌شده در سامانه سینا انجام شود.

همچنین محدودیت اعتبارات قراردادهای خدماتی می‌تواند بر نحوه تنظیم بودجه این بخش اثر بگذارد. با این حال، میزان نهایی اعتبارات و نحوه اجرای این الزامات به بودجه مصوب و دستورالعمل‌های اجرایی مربوط بستگی خواهد داشت.

ارسال نظر