تکلیف سپرده‌گذاران بانک آینده چه می‌شود؟

شمارش معکوس برای انحلال بانک آینده / تکلیف سپرده‌گذاران بانک آینده چه خواهدشد؟

امروز در جلسه شورای سران، تصمیم‌گیری درباره انحلال بانک آینده در دستور کار قرار گرفته است. در میان مباحث داغ پیرامون انحلال یا اصلاح بانک آینده، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها، وضعیت سپرده‌گذاران این بانک است. بسیاری از مردم که دارایی خود را در قالب سپرده به بانک آینده سپرده‌اند، اکنون با نگرانی نسبت به آینده سرمایه‌هایشان چشم‌انتظار تصمیم نهایی سران قوا هستند.

شمارش معکوس برای انحلال بانک آینده / تکلیف سپرده‌گذاران بانک آینده چه  خواهدشد؟

به گزارش بانک اول  در حالی که اصلاح ساختار بانک آینده طی سال‌های گذشته به‌عنوان راهکار کم‌هزینه‌تر نسبت به انحلال مطرح بود، اکنون شواهد حاکی از آن است که احتمال انحلال این بانک بار دیگر در دستور کار قرار گرفته و به موضوعی جدی در سطح تصمیم‌گیری کلان کشور تبدیل شده است.

 

جلسه شورای سران قوا برای انحلال بانک آینده

میثم ظهوریان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، روز جمعه ۲ خرداد ۱۴۰۴ در صفحه شخصی خود در فضای مجازی اعلام کرد: «فردا موضوع بانک آینده در جلسه شورای سران طرح خواهد شد. با حذف پیشنهاد قبلی که منجر به رسمیت بخشی به تخلفات و ادامه وضعیت موجود می‌شد؛ سناریوی اصلی که در این جلسه در مورد آن تصمیم‌گیری خواهد شد، وارد شدن بانک به فرایند گزیر (فیصله) همراه با کوتاه کردن دست مالک متخلف است.»

اختلاف دیدگاه‌ها پیرامون اصلاح یا انحلال بانک آینده

این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که سال گذشته، محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، اصلاح بانک آینده را کم‌هزینه‌تر از انحلال دانسته و برنامه‌هایی را در این راستا تدوین کرده بود. با این حال، تجربه سال‌های گذشته و عدم قطعیت در اثربخشی این برنامه‌های اصلاحی، بار دیگر گزینه انحلال را بر سر زبان‌ها انداخته است.

موضع‌گیری بسیج دانشجویی کشور

در همین حال، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با انتقاد شدید از ادامه فعالیت بانک آینده اعلام کرد: «مهلت‌های مکرر به بنگاه‌داران اقتصادی در پوشش بانک‌هایی چون بانک آینده، ارمغانی جز خسارت محض برای اقتصاد ملی و مردم نداشته است.»

 

این شورا با لحنی تند خطاب به مسئولان هشدار داد: «تصمیم حساس ملی پیش‌روی سران قوا: آیا منافع ملی و خواست مردم بر منافع عده‌ای چپاولگر و اختلال‌گر اقتصادی اولویت خواهد یافت؟ فردا، تکلیف به نفع مردم یا به سود زالوصفتان اقتصاد کشور روشن خواهد شد؟»

ایزدخواه: مطالبه انحلال، جدی است

در ادامه واکنش‌ها، ایزدخواه، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در نشست دانشگاهی پیرامون بانک آینده که در دانشگاه تهران برگزار شد، صراحتاً اعلام کرد:

 «بانک آینده همه شاخص‌ها را در حد رکود به جای گذاشته است. ما در مطالبه انحلال بانک آینده جدی هستیم؛ اگر اینجا سکوت کنیم، باید در مقابل ناکارآمدی‌های دیگر نیز کوتاه بیاییم. اراده‌ای در کشور نمی‌خواهد بپذیرد که بانکداری خصوصی گلوگاه مشکلات اقتصادی ماست. اگر جمهوری اسلامی قانون و سیاست کلی دارد، چرا در بانک‌ها این اتفاقات می‌افتد؟»

ایزدخواه همچنین تاکید کرد: وقتی فساد و تخلف آشکار است، باید با آن به شدت و قاطعیت برخورد کرد. اگر مبارزه با فساد جدی شود و هزینه آن را پرداخت کنیم، تغییرات مثبت اتفاق خواهد افتاد و مردم امیدوار خواهند شد. بانک‌های دولتی به مراتب بهتر از بانک‌های خصوصی عمل کرده‌اند.»

تکلیف سپرده‌گذاران بانک آینده چه می‌شود؟

فرهاد حنیفی، معاون نظارتی سابق بانک مرکزی نیز ضمن اشاره به تلاش‌های این بانک برای شفاف‌سازی، تصریح کرد: «بانکی که احتمال انحلال آن وجود دارد، باید بسیار سخت‌گیرانه‌تر مدیریت می‌شد تا شاید شانس اصلاح عملکرد داشته باشد. اگر جمع‌بندی نهایی انحلال بانک آینده باشد، باید تمام مسائل مرتبط با آن مرحله به مرحله روشن شود؛ از جمله وضعیت سپرده‌گذاران، تکلیف اموال و تسهیلات، و وضعیت پرسنل بانک. نه سهام‌دار، نه مدیریت بانک و نه ظرفیت‌های موجود، اجازه این اصلاح را نمی‌دهد. اگر بخواهید اصلاح جدی انجام دهید، باید با سخت‌گیری بسیار بالا این کار را پیش ببرید و چنین امکانی در حال حاضر وجود ندارد. به نظر می‌رسد، تنها راه چاره انحلال باشد.»

 

 

ارسال نظر