نحوه انتقال سهام متوفیان به وراث
چگونه سهام متوفی را به وراث منتقل کنیم؟
انتقال رایگان اوراق بهادار متوفیان به وراث همچنان ادامه دارد و خدمات غیرحضوری برای این فرآیند، استقبال گستردهای را به همراه داشته است.
انتقال رایگان اوراق بهادار متوفیان به وراث همچنان ادامه دارد و خدمات غیرحضوری برای این فرآیند، استقبال گستردهای را به همراه داشته است.
به گزارش بانک اول علیرضا ترابی، معاون حقوقی شرکت سپردهگذاری مرکزی، اعلام کرد انتقال اوراق بهادار متوفیان (به جز سهام عدالت) به وراث همچنان رایگان است. وی با اشاره به خدمات غیرحضوری ایجادشده از ۱۵ آبانماه، گفت که وراث میتوانند از طریق سامانه سجام و درگاه ذینفعان بازار سرمایه، درخواست تقسیم سهام را ثبت و روند را بدون نیاز به مراجعه حضوری طی کنند. تاکنون بیش از ۵ هزار پرونده برای این خدمت ثبت شده و شرکت سپردهگذاری مرکزی هیچ هزینهای بابت این خدمات دریافت نمیکند.
انتقال رایگان اوراق بهادار متوفیان به وراث ادامه دارد
علیرضا ترابی، معاون حقوقی شرکت سپردهگذاری مرکزی، از ادامه روند انتقال رایگان اوراق بهادار متوفیان به وراث خبر داد. این خدمت شامل تمامی سهام، به جز سهام عدالت، است و هدف آن تسهیل فرآیند انتقال داراییهای سرمایهگذاران متوفی به وراث قانونیشان است.
خدمات غیرحضوری برای انتقال سهام
ترابی با اشاره به خدمات ارائهشده از سوی شرکت سپردهگذاری مرکزی گفت: «از ۱۵ آبانماه، امکانی فراهم شده است که وراث بدون نیاز به مراجعه حضوری، از طریق سامانه سجام و درگاه ذینفعان بازار سرمایه، درخواست تقسیم سهام متوفیان را ثبت کنند. این فرآیند بهسادگی یک خرید اینترنتی انجام میشود و متقاضی باید اطلاعاتی همچون کد ملی و تاریخ تولد متوفی را وارد کند. در صورت تأیید اطلاعات توسط سامانه، مراحل ثبت و ارسال مستندات تکمیل میشود و به نماینده وراث کد رهگیری اختصاص مییابد.»
رایگان بودن خدمات
وی تأکید کرد که تا این لحظه، انتقال سهام متوفیان به وراث رایگان بوده است. اگرچه سازمان بورس اجازه اخذ کارمزد برای این خدمات را به شرکت سپردهگذاری داده، اما این شرکت تاکنون هیچ هزینهای بابت این خدمات دریافت نکرده است. در صورت ایجاد هر تغییری، اطلاعرسانی انجام خواهد شد.
استقبال گسترده از خدمت جدید
ترابی افزود که از زمان راهاندازی این خدمت، استقبال گستردهای صورت گرفته است. «تاکنون بیش از ۵ هزار پرونده برای انتقال سهام متوفیان ثبت شده است.» وی در پایان تأکید کرد که این خدمت تنها شامل سهام افراد متوفی بوده و سهام عدالت را شامل نمیشود.