تعویض پلاک خودرو

مراحل تعویض پلاک خودرو + مدارک لازم و نکات مهم

در این مطلب می‌خواهیم درباره مراحل تعویض پلاک خودرو صحبت کنیم و توضیح دهیم که آیا تعویض پلاک اینترنتی ممکن است یا نه.

مراحل تعویض پلاک خودرو + مدارک لازم و نکات مهم

به گزارش بانک اول هر کاری هم بکنید حداقل یک‌بار مسیرتان به مراکز تعویض پلاک می‌افتد. یک‌وقت‌هایی برای انجام معاملات خریدوفروش، یک‌وقت‌هایی هم پلاک در اثر سانحه یا گذشت زمان مخدوش و فرسوده شده و لازم است عوضش کنید. در این مطلب می‌خواهیم درباره مراحل تعویض پلاک خودرو صحبت کنیم و توضیح دهیم که آیا تعویض پلاک اینترنتی ممکن است یا نه.

مراحل تعویض پلاک خودرو 

تعویض پلاک به صورت حضوری انجام می‌شود و چیزی به نام سایت تعویض پلاک نداریم. منظور از اینترنتی‌بودن آن این است که می‌توانید پیش از مراجعه، به صورت آنلاین از مراکز تعویض پلاک نوبت بگیرید. این موضوع از معطلی‌تان جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود مراحل کار را سریع‌تر پیش ببرید. علاوه بر آن، از سایت استعلام پلاک فعال با کد ملی هم می‌توانید انجام درست تعویض پلاک را بررسی کنید و درصورت وجود مشکل، آن را پیگیر شوید. 

 

اما برویم به سراغ مراحل تعویض پلاک خودرو که به این صورت است:

 

ثبت نام تعویض پلاک

نوبت دهی اینترنتی تعویض پلاک تنها از سایت نوبت‌دهی پلیس (nobatdehi.epolice.ir) امکان‌پذیر است. ابتدا باید با شماره همراه خود در این سامانه ثبت نام کنید. پس از ورود به آن، استان، شهر و نوع خودروی خود را تعیین می‌کنید تا تمام مراکز تعویض پلاک آنجا به شما نمایش داده شود. از بین آن‌ها نزدیک‌ترین مرکز را انتخاب و در صفحه آن نوع خدمت، روز و ساعت مورد نظرتان را رزرو می‌کنید.  

سامانه نوبت دهی تعویض پلاک تهران در مراکز مختلفی مثل خاوران هم به همین شکل انجام می‌شود و متفاوت از بقیه نیست. 

تسویه بدهی‌های خودرو

بعد از نوبت دهی تعویض پلاک باید به سراغ بدهی‌های خودرو بروید و هزینه‌هایی مثل خلافی خودرو، عوارض سالیانه یا عوارض شهرداری را تسویه کنید. از آنجایی که ممکن است پرداختی‌ها با کمی تأخیر در سامانه‌ رسمی پلیس راهور بنشینند، بهتر است حداقل ۲۴ساعت قبل از مراجعه به مرکز، مبالغ خود را بپردازید. با کمک سامانه‌های آنلاینی مثل اتو ابزار و قبضینو می‌توانید در لحظه و به صورت آنلاین این هزینه‌های خود را پرداخت کنید و حتی رسید آن را هم همراه خود داشته باشید تا به مراکز ارائه کنید. 

کارشناسی خودرو

در زمان تعیین‌شده به مرکز تعویض پلاک مراجعه کنید. در آنجا ابتدا یکی از کارشناسان مرکز خودروی شما را از نظر فنی ارزیابی می‌کند تا از انطباق آن با مدارک خودرو اطمینان حاصل کند. سپس فرم فنی بررسی خودرو یا همان تأیید اصالت خودرو را به شما تحویل می‌دهد. 

‫مراحل تعویض پلاک خودرو چیست؟‬‎

 

تحویل مدارک

بعد باید به باجه مرکز تعویض پلاک بروید و فرم بررسی فنی را به همراه دیگر مدارک مورد نیاز تحویل بدهید. در اینجا بدهی‌های خودرو بررسی می‌شود و اگر هزینه‌ای برای پرداخت مانده باشد باید نسبت به تسویه آن اقدام کنید. 

فک پلاک و دریافت پلاک جدید

حال باید خودرو را به جایگاه اعلامی ببرید تا فک پلاک آن را انجام دهند. پلاک قدیمی را تحویل مرکز می‌دهید و اگر به دنبال دریافت پلاک جدید هستید، منتظر می‌مانید تا آماده شود.

طبق اعلام پلیس راهور، به محض جداشدن پلاک دیگر نباید شماره آن را در فهرست پلاک‌های فعال خود در سامانه‌های استعلام پلاک فعال ببینید. پس اگر بعد از انجام این مرحله همچنان پلاک به نام‌تان فعال بود موضوع را به مرکز اعلام کنید.

 

نصب پلاک 

بعد از دریافت پلاک جدید، به عنوان مرحله آخر به جایگاه مرتبط می‌روید تا کارشناسان مرکز آن را روی خودروی شما نصب کنند. 

مدارک لازم جهت تعویض پلاک  

در مرکز تعویض پلاک بسته به اینکه فروشنده هستید یا خریدار این مدارک از شما خواسته می‌شود:

فروشنده

  • سند مالکیت خودرو (برگ سبز)؛
  • کارت خودرو؛
  • برگه معاینه فنی خودرو؛
  • شناسنامه و کارت ملی؛
  • بیمه‌نامه شخص ثالث خودرو؛ 
  • رسید تسویه خلافی و عوارض.

خریدار 

  • شناسنامه و کارت ملی؛ 
  • مدارک احراز محل سکونت مثل قبض برق، اجاره‌نامه یا سند منزل.

نکات مهم درباره تعویض پلاک خودرو 

برای تعویض پلاک خودرو بهتر است به این نکات هم آگاه باشید:

  • در تهران و برخی شهرهای کشور احراز سکونت، اینترنتی شده است و باید از طریق سامانه سخا آن را انجام داد. روال کار به این صورت است: در سامانه سخا (sakha.epolice.ir) عضو می‌شوید، آدرس و کد پستی خود را درج می‌کنید. مامور پست به آدرس ثبت‌شده شما مراجعه و سپس در سامانه تأییدش می‌کند. این فرایند ۱ تا ۳روز زمان می‌برد. به همین دلیل بهتر است زودتر برای انجام آن اقدام کنید. 
  • برخی خودروها برای تعویض پلاک پذیرفته نمی‌شوند؛ خودروهایی که در تصادف بالای ۶۰درصد آسیب دیده‌اند، توقیف سیستمی هستند، به دلایل قضایی ممنوع‌المعامله هستند یا در بازرسی ناایمن تشخیص داده شوند.
  • برای تعویض پلاک، حضور فروشنده و خریدار الزامی است. اما اگر آن‌ها نتوانستند با هم در مرکز حضور پیدا کنند، فروشنده می‌تواند به دفترخانه مراجعه و وکالت‌نامه‌ای بابت تعویض پلاک تنظیم کند که خریدار به نمایندگی از او بتواند امور تعویض پلاک را پیش ببرد.  
  • بهتر است در وکالت‌نامه خود مهلت انجام تعیین کنید تا خریدار در این بازه زمانی تعویض پلاک را انجام دهد. چون در صورت عدم تعویض پلاک، شماره پلاک به نام شما باقی می‌ماند و اگر خریدار تخلفی مرتکب شود به پای شما نوشته می‌شود و ممکن است به دردسر بیفتید. 
  • بر اساس قانون جدید بعد از انجام مراحل تعویض پلاک، سند (برگ سبز) جدید و کارت ماشین به آدرس خریدار پست می‌شود و دیگر نیازی به مراجعه به دفاتر اسناد رسمی برای انتقال مالکیت خودرو نیست.

سخن پایانی

فرایند تعویض پلاک خودرو شاید در نگاه اول طولانی یا خسته‌کننده به نظر برسد، اما اگر از قبل مدارک لازم را آماده کرده باشید و بدهی‌های خودرو را در سامانه‌های معتبر و به‌روزی مثل پلیس من پرداخت کنید و در نوبت خود در مرکز حاضر شوید، کار بدون دردسر و در زمان کوتاهی انجام می‌شود. با رعایت این نکات، هم در مراکز تعویض پلاک معطل نمی‌شوید، هم مطمئن خواهید بود که تعویض پلاک یا انتقال مالکیت خودرو به‌درستی انجام شده است.

 

ارسال نظر